5 hónapos babám folyamatosan harap szopi közben, hogy lehet leszoktatni? Van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Talán vicces amit írok, de hátha segít. Nekünk kiskutyánk van és az írtó éles kis fogaival sokszor minket is harapdál, meg a gyerekek lábszárát, stb. Az állatorvos azt tanácsolta, hogy ilyenkor egy kicsit sikítsunk fel, hogy érezze, hogy ez nem esik jól, amit csinál. És képzeld működik. Nyugodtan adj egyértelműen hangot a fájdalmadnak a gyereked felé, hisz Ő okozza. Ne légy mérges, ne fojtsd el, csak pont annyit tégy, amit érzel. Hátha nektek is beválik.
Sok hónapon át tartó békés szopizást kívánok nektek!
Köszönöm a sok tanácsot! Próbálok ezen túljutni, de nem tudom, hogy egy 5 hónapos baba megérti ezt?
Vettem bimbóvédőt tegnap, de sajnos attól öklendezik. :( Bekenem cicit előtte érzéstelenítővel... :D Na jó nem vicces, mert már az utóbbi két etetést végig sírtam :( de holnaptól bedobom a tanácsolt praktikát. :)
Az én kisfiam is bepróbálkozott ,amikor kibujtak a fogai,és én is elvettem tőle ilyenkor a cicit .Igyekeztem türelmesen elmondani neki,hogy "nem szabad,mert nekem ez fáj"!Vártam kicsit,aztán folytattuk az evést tovább.
1-2alkalommal még utánna előfordult,de mindig ugyanúgy csináltam mindent,és megértette!
Biztos vagyok benne,hogy a te babád is megtanulja hamar!:-) Nem egyszarű,de türelem!
Sajnos sok baba csinálja ezt, ha elkezdenek a fogai jönni. Nekem is tiszta sebes volt egy időben. Sajnos csak azt tudod csinálni, hogy finoman rászólsz, de sokszor dafke csinálják...
Leszokik majd róla, addig meg kitartást.
Én próbáltam egyébként a gyógyszertárban is kapható szoptatáshoz használható gumiból készült valamit is, nem jut eszembe a neve... biztos leírják most páran a nevét.
Nekem nem vált be, nem akart ezzel szopizni a kislányom.
Úgyhogy szopizás után kis anyatejjel bekentem a mellbimbómat, segített a sebgyógyulásban.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a harapásról? Nagyon vad, nem érti meg, hogy nekem fáj ha megharap.
- Harap a kutya játékból - hogy lehetne leszoktatni?
- Érdemes leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai cicizésről?
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?
- 7 hónapos babám éjjel 3 óránként enni kér. Ez normális? Hogyan tudom leszoktatni róla? Egyáltalán le kell?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?