2 hete nem jött meg a menzeszem és nagyon attól tartok, terhes vagyok, mit csináljak, hogy biztos legyek abban, mi a helyzet? (tudásbázis)
koszike!
Neked is! -na meg sok locsolot...xD
westsidegirl nem vagy az!!
:) kellemes hétvégét, és húsvétot!!!
Amugy nekem ma megjott...de meg mindig felmerul bennem, h mi van ha ettol meg terhes vagyok..csak nekem van kozben is...
Na de en mar pszihiatraia eset vagyok....
Az aggódás félelem, a félelem érzelem. Azt hiszem visszafejlődés lenne az érzelmek "elhagyása".
Inkább intelligencia kérdése felmérni, a félelmeinknek van-e értelme, és uralkodnunk kell rajtuk.
"Egy tibeti mondás szerint felesleges az aggódás, mert amit meg lehet oldani, az megoldódik, amit nem lehet, azon kár aggodalmaskodni."
Valami miatt mégis megmaradt az aggódás az evolúciós fejlődés során. Valószínűleg a problémára való koncentrálást és így a megoldáskeresésre való késztetést fokozza.
koszi a tanacsod!
Persze tudom, igazad van..es probalok, probalkozok, hogy ne aggodalmaskojak ennyit :(
(amugy nem hasznaltuk sokat, nem tartott sokat, mert nekem fajt)
btw, megcsinaltam ma azert reggel egy tesztet..negativ..de vajon biztos?
Túl sokat aggódsz apróságokon. Ez ám sokat árthat később. A stresszes pszichés állapotból szív és egyéb betegségek következhetnek.
Ha nem tanulod meg leszarni a dolgokat előbb-utóbb tényleg beteg leszel.
1., ha egészséges vagy, és teherbe estél, eldöntöd, megtartod-e és aszerint éled az életed tovább.
2., ha nem vagy terhes, akkor majd legközelebb jobban vigyáztok, nem használtok sokáig egy óvszert, stb
Egy tibeti mondás szerint felesleges az aggódás, mert amit meg lehet oldani, az megoldódik, amit nem lehet, azon kár aggodalmaskodni.
Én sosem használtam fogamzásgátló tablettát, csak óvszert, csináltam sokféle felelőtlen baromságot, szakadt el óvszer is, és itt vagyok, nincs egy gyerekem sem(persze most már időszerű lenne belevágni). De én is minden alkalommal hülyére aggódtam magam. Utólag arra gondolok, teljesen felesleges volt!! Nem dől a világ össze, semmiképp, csak érezd jól magad, és közben használd az eszed.
ajh, en mar a terhesseg osszes tunetet erzem, peddig ma kellett volna megjonie csak..sot, mikor valoszinu a pe-volt, akkor is biztos voltam benne,. h a beagyazodast erzem..:(
termeszetesen tesztet mar vettem, holnap vegzem el..ha addig sem jon meg...
na meg ha megjon is megcsinalom, mert ha nem attol, fogok felni, h 1 vagyok azok a nok kozul, akik terhesseg alatt is menstrualnak..
Nekem a terhességet már aznap is kimutatta, amikor meg kellett jönnie, méghozzá délutáni tesztelés volt. Persze nem mindenkinél egyforma a hcg-szint, meg attól is függhet, mikor történt a megtermékenyítés.
De az idegeskedés helyett tényleg a legjobb a teszt, bár tudom, hogy ilyenkor már rémeket lát az ember.
Szerintem mindenképp csinálj tezstet és menj el orvoshoz. Nekme is volt, hogy 3 hónapig sem jött meg és negativak voltka a tesztek, cisztám volt.
És volt olyan is, hogy csak ugy késett 2-3hetet.
szerintem nekem a fejemmel van a legnagyobb gondom..surgosen kezelni kene..:(
mar rendesen utalom magam, h allandoan aggodok..
Nálunk egyszer történt meg, hogy kiszakadt, és úgy emlékszem, hogy éreztem, kis pukkanásszerű volt.
Egyébként kérdés, hogy a kérdezőnek mennyire szabályos a ciklusa. Nekem soha nem volt az, így minden "késésnél" pánikoltam, meg terhes nőket láttam mindenhol. Aztán teszteltem, negatív lett, és másnap megjött, ahogy elmúlt a stressz. :)
marc 14 en volt az utolso ciklusom..
majd 24 en voltam egyutt a parommal..
termeszetesen ovszerrel vedekeztunk
csak felek, h mi van, ha kihasadt, es nem vettem eszre?...
lehet nagyon butan hangzik, de nekem meg szinte semmi tapasztalatom nincs ezen a teren..:( az volt a masodik alkalmam..
További ajánlott fórumok:
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?
- Már nagyon ki vagyok, mit csináljak?
- Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni.
- A barátomnak nagyon büdös a lába és a zoknija is. Mit csináljak, a zoknikkal, mibe áztassam? Segítsetek lécci
- Nagyon izzad a kezem nem tud vki rá vmi krémet vagy jó módszert h mit csináljak vele?
- Mit csináljak ebben a helyzetben? :((