Nagyon izzad a kezem nem tud vki rá vmi krémet vagy jó módszert h mit csináljak vele? (tudásbázis kérdés)
Kedves Jekka!
Én már jó ideje küzdök ezzel a problémával és nagyon kiváncsi lennék arra a műtétre amit írtál.
Ha megírnád nekem a helyet ahol csinálnak ilyet (pontos cím, vagy telefon)vagy az orvos nevét aki csinál ilyet nagyon megköszönném!
Segítségedet előre is köszönöm!
Butterfly01
Sziasztok!
Amióta az eszemet tudom én is kóros kéz- és lábizzadással küzdöttem. Sokféle dolgot kipróbáltam, amit csak az interneten olvasni lehet. Mindezek azonban csak ideig-óráig használtak, ha használtak egyáltalán.
Ma már elmondhatom,hogy megtaláltam az okot,amiből aztán a megoldás is következik. Remélem másoknak is segíthetek az esetemmel.
Gyermekkorom óta kerülöm a tejtermékeket, egy-két dologtól eltekintve. Tavaly, egy nagyon finom gyümölcsleves elfogyasztása után jöttem rá, hogy tulajdonképpen laktózérzékenységben szenvedek, ami abban nyilvánul meg, hogy laktóz (tej-) tartalmú étel fogyasztása után hasfájás, puffadás lép fel. Ezek után tudatosan figyeltem arra, hogy kerüljem ezeket az ételeket. Pl. a tejet, tejfölt kiváltottam laktózmentesre. A tüneteim eltűntek és szinte észrevétlenül, de a kézizzadásom is megszűnt.
Azért írtam le mindezt, mert nagyon sok ember nem is tud róla, hogy valamilyen élelmiszerre érzékeny pl. ilyen a liszt. Bizonyos élelmiszerek egyeseknek táplálék, másoknak méreg. A méreg hatására a szervezet stresszhormont termel, ami kóros izzadást válthat ki.
Drága anyám nem tudhatta, azzal hogy belém erőlteti a főzeléket, azzal a gyerekének rosszat tesz.
Az ok tehát élelmiszer allergia.
Az ideg kettévágása és a váltott áram előtt először célszerű végiggondolni,hogy mi lehet az oka az izzadásnak. Mert a túlzott izzadás biztos, hogy nem normális dolog.
Sziasztok!
Én is ezzel a problémával küzdöttem,és meg keserítette az életem,és végre 30 év szenvedés után megtaláltam a megoldást rá!Nekem a váltott áramban való áztatás segített,nem csak segített hanem megszüntette a problémámat,megváltoztatta az életemet!Csak ajánlani tudom mindenkinek
Szia Jekka!
Én is téged szeretnélek elérni. Nekem és kislányomnak is (aki tini) nagyon nagy promlémánk a kéz izzadás. Várnánk jeletkezésedet a témában. Érdekelne az a bizonyos műtéti beavatkozás!
Nagyon várjuk jeletkezésed!
Üdv
szia Jekka!
Megírnád nekem privibe, hogy hol csinálták nálad ezt a beavatkozást és hogy zajlott? Én is nagyon durván küzdök tenyérizzadással és már nem tudom mit csináljak vele :( a mindennapjaimat, sőt az egész életemet megkeseríti.. :(
szia betegke!
én is érdeklődnék, hogy milyen módon,milyen kezeléssel gyógyultál meg. Köszönöm
Szia Betegke!
Olvasod még ezt a fórumot?
Nekem is hasonló problémám van.
Tudnál részletesebb infót adni, hogy mik voltak a tüneteid és hol, milyen kezeléssel gyógyultál meg?
Előre is köszi!
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, ha a válaszom nem ide kapcsolódik, de biztos lesz olyan akinek segítek.
Én kóros kéz és hónalj izzadással küszködtem több évig, amíg tanulmányaimból kifolyólag egy pszichiátria tankönyvben rábukkantam a problémám megoldására.
A kéz (tenyér) valamint a hónalj (itt és a gáttájékon másfajta verejtékmirigyek vannak mint a test többi részén!) kóros izzadása legtöbbször pszichés okokra vezethető vissza. Szorongás jele lehet.
A szorongásra különösen hajlamos, neurotikus, vegetatív szempontból labilis beidegzésű személyekre jellemző.
Szorongás jellemzői: meleg időben is hideg, nyirkos (akár vizes) kezek lábak, hideg időben is tapasztalható hónalj izzadás stb. stb. a többi most nem kapcsolódik ide..
A kiváltó okok megszüntetésével, esetleges gyógyszeres kezeléssel megszűnik az izzadás is.
1, 5 éves gyógyszees kezelés után megszűntek a panaszaim.
Szia,
én tavaly estem át ezen a rutinszerű műtéti beavatkozáson. Rajtam ez segített. Teljesen jól vagyok, semmilyen mellékhatást nem észleltem azóta. Nálam csak elszorítottak 2-2 ilyen ideget, semmit se vágtak át. Ez egy újabb módszer. Ezért nem vagyok csontszáraz, és kompenzációs izzadás sem alakult ki sehol. Viszont a tenyerem száraz, nyáron csak épp hogy megizzad egy picit, ami teljesen normális a nagy hőségekben. Szinte észrevehetetlen.
SZIASZTOK!!!
24-eves srac vagyok.En is ebben a kez es labb izzadasban szenvedek!!!10 eves korom ota ha jol emlekszem! Nagyon kinos sokszor igy a kezfogas azt sem tudom mibe toroljem sokszore a kezem de neha az sem segit annyira izzad!! Nagyon idegesito dolog vezetes kozben is sokszor folyik a viz a kormanyon ez a munkam mivel taxis vagyok es nagyon kinos sokszor.Egy papirt nem tudok kitolteni mert csurom viz a kezemtol, papucsot sem tudok hordani nyaron mert tocsog a labam a vizben!A baratnom kezet sem tudom megfogni es ugy setalni vele!Ha vakalaki tud valami megoldast barmilyet kerlek irjatok meg e-mail cimemre is irhatok merciw@citromail.hu nagyon megkoszonom es hallas lennek!! megneheziti sot megkeseriti a minden napjait az embernek!!!
Sziasztok!
Én is ebben az alattomos problémával szenvedek 7-8 éves korom óta, mikor első osztályos lettem.
29 éves férfi vagyok. Őrült módon 5 éve úgy ki volt a tökfödőm az egésszel, hogy sebészeti beavatkozásra adtam a fejem. Azt mondta a doki, hogy a tenyérizzadáshoz a gerinc belső felén futó szimpatikus idegrendszer gyökei közül fölülről a 2-dikat és a 3-dikat kell átvágni. Ez azt eredményezi majd, hogy mellkasközéptől felfelé csont száraz lesz az ember. (Picit brutálisan hangzik, mert az az izzadásmennyiség alul jelentkezik majd többletként és a szívet ez mennyire terheli le az elkövetkezendő 50 évben)
A lábakra is meg lehet csinálni, de az veszélyeztetné a férfiasságom működését.
Végül is sajnos, nem sajnos, nem került sor a műtétre, mert erős izomlázam volt előző napról, így a vérkép nem volt megfelelő az altatáshoz.
Lehet, hogy valami nem akarta, hogy vagdossanak bennem? Így utólag belegondolva nem bántam meg, hiszen hátha lesz valami kevésbé agresszív megoldás. Ahogy kialakult- el is kell múlnia.
Rövidesen eljárok kineziológushoz és elmondom a tapasztalatom.
Feleségem is egy kezelés után tudott teherbe esni, addig hosszú hónapokig hiába próbálkoztunk. A kezelésről megdöbbenten, átszellemülten, szinte a gondolkodása is megváltozott ezáltal teste működése is. Talán segíthet.
Sziasztok!
Nálam is sajnos fennáll ez a probléma és nagyon örülnék,ha vki. tudna segiteni v. tanácsot adni ez ellen.A tenyérizzadás miatt értek már sérelmek az iskolában is és emiatt nem vagyok sikeres a párkapcsolatokban sem:(Én is megkérném Jekka-t ill. Cucmót ha bármi fejlemény van irjatok.
köszönöm
Sziasztok!
Látom jó rég óta senki nem járt erre. Évek óta küzdök a tenyér és talpizzadással. Atz idei év valami brutális. Ennyire még sosem izzadt mint mostanában. Ez nagyon kellemetlen a munkahelyen is és bármilyen más tevékenységben. Lassan egy könyvet, már csak kesztyűben merek a kezembe venni, mert annyira eláztatom a lapjait. A munkahelyen, meg ha kezet kell fogni valakivel irtó kellemetlen. Mondjam azt előre, hogy izzad a kezem a stressztől és nem szeretnék kezet fogni? Nagyon elkeserítő. Látom Jekka talált rá problémát. Nem tudom olvassa e a fórumot, ha igen, kérem jelezze felém is, hogy milyen hathatós megoldást talált erre a problémára. A műtéttől és a botoxtól félek. Az exodor és az antisudorica nem segített, pedig hónapokig próbáltam mindkettől. Valakinek van esetleg olyan tapasztalata, ami hatásos volt erre a problémára?
Én homeopátiával próbálkoztam, sajnos hiába, pedig kitartó voltam, neves természetgyógyászhoz jártam, elég sokáig bőven sok pénzért! :((
Nekem nyáron sokkal jobban izzad a tenyerem, a cipőimet is gyakrabban kell a probléma miatt cserélni.
Amit semmiképpen nem akarok megvárni, hogy a kisfiam mikor már nagyobb lesz panaszkodjon, ha megfogja a kezem..
Jekka, nagyon hálás volnék, ha velem is megosztanád a siker titkát!
Én a botox kezelést ki sem próbáltam, mert tudtam meddig hat. Szerencsére már megtaláltam a megoldást, priviben le is írtam. Remélem még jársz ide, és elolvasod.
Üdv.
Gyerekkorom óta van ugyanez a problémám mint neked. Mindegy hogy tél van vagy nyár. A kézizzadás mindíg nagyon korlátozott engem az emberi kapcsolatokban úgy a munkában, mint a barátokkal. Ha stresszes vagyok akkor egyböl izzad a kezem és úgy mint ahogy neked folyik a csuklómon vagy ha a lábomra teszem a kezem teljesen vizes lesz a nadrágom ezért mindíg zsebkendö van a kezemben és gyakran cserélem. A legutóbbi dolog, amit kipróbáltam az a Botox injekció. Fájdalmas, mert összesen 100 tüt szúrtak a tenyerembe és az ujjaimba. Apró kicsi szúrások. A hatása fantasztikus, mintha kicseréltek volna. Olyan száraz lett a kezem mint a sivatag, de csak 4 hónapra. Aztán az izzadás visszajött, mert a hatóanyag kiürült a szervezetböl. Ezután újra megcsináltattam és csak 2 hónapig volt száraz a kezem és újra visszajött. Hát ennyi.
Neked van azóta valami új ötleted?
Mióta az eszemet tudom,azóta izzad a kezem.Nagy kellemetlenséget okozott már gyerekkoromban is(kiközösítettek,ha táncolni kellett stb.)
De megpróbáltam nem figyelembe venni.Most viszont kezd egyre nagyobb teherré válni.
Zenével foglalkozom,az életem,az álmom..De sajnos a kézizzadás meggátol abban,hogy a maximumot hozzam ki magamból.Nem szeretném,ha egy ilyen apróság miatt kéne feladni az álmaimat...
Már próbáltam hintőporozni,krétázni,izzadásgátló,különböző krémek..de semmi nem segített.
Kicsiként még pszihológushoz is elmentem,de ő sem nyújtott semmiféle segítséget.
Nagyon fontos lenne találni rá megoldást,mert 4 hónapom van a felvételiig és ha emiatt nem sikerül..
Remélem van olyan ember,aki talált rá megoldást és szívesen megosztaná másokkal is.
További ajánlott fórumok:
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?
- Már nagyon ki vagyok, mit csináljak?
- Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni.
- A barátomnak nagyon büdös a lába és a zoknija is. Mit csináljak, a zoknikkal, mibe áztassam? Segítsetek lécci
- Nagyon hullik a hajam, nem tudom mit csináljak!
- Nem szoktam krémet tenni soha az arcomra, de most a hidegtől kiszáradt és tettem rá. Most tiszta piros pötty az arcom. Mit csináljak?