Zöldséges kefírtál recept




(4 személyre)
1 liter kefir
fél salátauborka
2 db paprika(1 sárga 1 piros)
1- 2 db nagyobb répa
fél csokor petrezselyem zöld
ízlés szerint só,cukor,cayenne-bors
4 db kaporág a díszítéshez
A Zöldséges kefírtál elkészítési módja:
Öntsük a kefirt egy nagy tálba,keverjük simára,és tegyük be a hűtőszekrénybe,amig a többi hozzávalót elkészítjük.Hámozzuk meg az uborkát vágjuk félbe kaparjuk ki a magját,majd vágjuk apró kockákra.A paprikákat magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. A répát tisztítás után szintén kockázzuk fel.A petrezselymet aprítsuk finomra. Az uborka,a répa, és a paprika kockákat(mindegyikből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez)együtt keverjük hozzá a kefirhez. A masszát ízesítsük sóval borssal, cukorral. A cayenne-borssal meghintve,hidegen tálaljuk.
Cukor betegeknek is lehet,akkor édesítőt használunk!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. febr. 25. 07:34
A zöldséges kefírtál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.