Windows 10-ben megszűntek az asztali minialkalmazások? (tudásbázis)
A szívemből szóltál. :D Éljen a 2003-as Office!!! :D
A 2010-es finoman szólva is okádék. Már a bilikék színétől is elhányom magamat. Persze, lehet testre szabni, de a színei akkor is undorítóak, nehezebben olvashatók a betűi.
A 2010-es Outlook-is utálom, de nem tehetek más: az "okos" főnökök rám erőltették. Borzadály. Mégis: kinek az érdeke megnehezíteni az irodisták életét? És sehol egy továbbképzés, de még egy néhány órás bemutató sincs, ahol az alapvető különbségeket bemutatnák.
Office nekem is ősrégi van (2003). Az újabbak csak hosszas testreszabás után használhatók, azzal meg nem fogok szórakozni.
Windows:
Minialkalmazásokat soha nem használtam. Most win 8.1 van, 7-est jobban szerettem, de ez gyorsabban betöltődik. Nem sok programot használok, azok asztalon vannak. Csempés felületet ritkán látom, töröltem szinte minden csempét egyébként. Amiért még jó a 8.1, hogy win 7 alatt gyakran fagyott az internet explorer, a többi böngészőt pedig nem annyira szeretem. Win 10-ben talán edge van, explorer helyett, így egy darabig maradok 8.1-nél.
Outlook:
Nekem az mindig túl "komoly" volt. Korábban a sokat kritizált outlook express-t használtam, most winmail-t. Nem volt vele gond.
:(
Imádom a minialkalmazás óráját. Másodpercre pontosan tudok vele dominót felvenni.
A naptár se kutya.
Ne keseríts el! Valahogy csak ki lehet váltani ezeket a cuccokat. :)
Konkrétan fosok a 10-es Windows-tól. Ingyen kapnám, mert jogtiszta a Windows 7-esem.
Az Office-t meg tudtam tartani az előző verzióban, (kiváló konvertert telepítettek a munkahelyi gépemre, minden docx, xlsx file-t meg tudok nyitni) de Outlookban váltanom kellett 10-esre mert a rendszergazda nem tudta megoldani másképp, hogy megkapjam a leveleket. Hánynom kell a 10-es Outlook-tól, éppen ezért félek a W 10-től.
Itthon Windows 7-esem van, az tök’ jó, XP-hez képest pozitív a változás. A minialkalmazásokból az órát és a naptárt használom. Egy nagy tudású kollégám már váltott 10-es op. rendszerre, és azt monda, hogy jó. Minden megvan, csak idő kell, mire az ember megtalálja, mit hogy hol talál.
Majd rákérdezek a minialkalmazásokra.
ja nem arra válaszoltál :D
csak olvasgattam.. egyelőre várok vele.. ha gépet cserélek valószínű oprendszert is kénytelen leszek.. tetszik vagy sem a 7-es már 10 éves, elavul lassan. haladnom kell a korral.. majd megszokom idővel, de amíg lehet húzom :D
A múltkor még tiltakoztál a 10 ellen :D
Mégis frissítetted?
Nekem tetszik, és a minialkalmazásokon kívül egyelőre nem vettem észre mást, hogy hiányozna.
Szívesen! :)
Amikor van egy kis időd, nézegesd a beállításokat, meglátod hogy rövid időn belül átláthatóbb lesz.
Ha nem találsz valamit, ott a kis nagyító a bal alsó sarokban. Oda beírod amit keresel, és megmutatja hol találod.
Egyébként meg lehet szokni :)
Kár :( A 8-ast nem ismerem, mert 7-ről frissítettem 10-re.
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Van köztetek olyan akinek nagyon csúnya narancsbőrös volt a lába és sikerült megszüntetnie?
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?