Volt már valakinek epikondilitisze? (Csonthártya gyulladás könyöknél) (beszélgetős fórum)
Sziasztok,
A páromnak a sípcsontjában jött elő csonthártyagyulladás. Tudtok valami jó kenőcsöt, amit használhatna a gyógyulási folyamat gyorsítására? A csapattársai a Flectort javasolták. Van esetleg valami más?
Csináltam 10 napos lézeres kezelést tenisz könyökre,egy kis fizióterápiával és gyógytornával kiegészítve.
Meglepően sikeres volt az eredmény.A fájdalom már az első kezelés után csökkent,viszont továbbá kicsity megbolgatta a dolgokat,mert igen régi a gyulladás,ezért előfordul.
Nem múlt el a problémám,ugyanolyan korlátaim vannak,mint azelőtt,de nincs az az állandóan kínzó fájdalom.Megéri kipróbálni és félévente megismételni.
Nekem is volt un. "teniszkönyököm". Nagyon fájt, minden kiesett a kezemből, nehezen tudtam öltözködni. Először injekciókat kaptam a könyökömbe és gyógyszert is kellett szednem. Nem sokat javult. Aztán fizióterápiát. Az sem használt, továbbra is fájt. A doktornő azt mondta, hogy akkor javulna igazán, ha egyáltalán nem használnám azt a kezem (jobb könyök - jobb kezes vagyok), még a kilincset sem nyitnám ki vele. Ezután jött a sugárkezelés. Utána még mindig elég sokáig fájt, pedig ha valamit csináltam már könyökvédő volt rajtam. Aztán előjött a másik könyökömben is, mert a beteg kezemet próbáltam kímélni, így a másikat megerőltettem.
Megint injekció, gyógyszer, fizióterápia, a bal könyökömbe. A jobb könyököm még a mai napig sem gyógyult meg teljesen, pedig már több mint másfél éve kezdődött a tortúra. A bal az rendbejött, avval előbb mentem orvoshoz, mert már tudtam, hogy mitől fáj, miért nyilall bele sokszor.
Van.
De talán most elkezdett javulni.
Hiába, fél év és sok-sok gyógymód.
20 éves vagyok,és 1 éve műtötték a lábam csonthártya megvastagodás és Backer ciszta miatt.A műtét után gyógytornán vettem részt 4 hónapig.Sajnos mai napig fáj a lábam.Ha valaki tudna megoldást a fájdalom enyhítésére a műtét kizárt,azt nagyon megköszönném!!
Várom a válaszokat!
Nekem volt csonthártyagyulladásom kb. 17 éve, akkor kaptam egy injekciót a csontba, azt mondták fél évig hat majd, de mostanáig nem jött elő. Az a gond, hogy nem tudom, milyen injekciót adtak akkor a Sportkórházban.
(Most viszont egy hónapja kezdett el újból fájni a könyököm, de olyan szinten, hogy kinyújtani és behajlítani is nehezemre esik, írni is nehezen tudok sajna, és olykor kiesnek a kezemben tartott cuccok.)
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Mi enyhíti a csonthártyagyulladás okozta fájdalmat?