Van itt valaki, aki fogamzásgátló injekciót kap? (beszélgetés)
Egy barátnőm beadatta, 3 hónapig egyfolytában vérzett, és már a mentő vitte kórházba, mert nem bírt kikelni az ágyból....Ő azt mondta SOHA többé, de a dokija, nem csinált vérképet, hormonszintet mielőtt felírta, szal lehet az ő készülékében volt a hiba (túlsúlyos volt)
Én nem rúgnék bele ennyire a saját testembe, hogy ezt beadassam magamnak. Milyen lórugás hormon lehet benne, ha 3 hónapig nincs peteérés... Azt gondolom nem szabad durván beleavatkozni a természet dolgába, tisztelni kell a testünket annyira, hogy ne szennyezzük ilyenekke..
Van más fogamzásgátló módszer is, a szuri lenne az utolsó amihez nyúlnék... Magánvélemény volt :)
Szerintem ez rendellenes dolog, ami nem lehet egészséges. Persze, jó dolog, ha nincs macera, de ennyit nem ér meg számomra. Ahogy írom a sorokat, jövök rá, hogy mennyire ragaszkodok a vérzésemhez :DD
De a nők hátrányos helyzetén ez mit sem változtat. Pl ha gyerekes vki, ugyanúgy nem veszik fel. Nem hiszem, hogy szempont lenne, hogy menstruál-e vagy sem. A fizetését sem emelik meg.
A szabad életről meg annyit, hogy a szabadság szerintem valami több.
De ezek szerint Neked megadta, amire vágytál :))
"Szerintük a havivérzés megszűntetése javít a nők hátrányos helyzetén, szabad életet ad, s hozzájárul a nők önmegvalósításához."
Szerintem ez egy férfi agyból pattant ki, nem is jöiből :P
:DDDDDDDDDD Ezen nagyon jót nevettem.
Nekem a férjem átvállalná a fogamzásgátlás gondját, csak ez nem lehetséges.
Én használtam egyszer ezt az injekciót!Azt mondta a doki 3 hónapig véd és addig nincs vérzés sem.Nekem 9 hónapig nem volt vérzésem és miután megjött utána fél évig egyfolytában mensiztem.
Mikor végre elmúlt ez az egész az orvos azt mondta vékony a méh nyálkahártyám nem lehet gyerekem,erre rá két évre szerencsére sikerült teherbe esnem és megszületett a kislányom.
Senkinek nem ajánlom ezt,teljesen összezavja az egészséges működését a testnek...meg mindennek!
Sziasztok!
Nálunk a nőgyogyász nagyon ellenzi ezt az injekciót,igy fel sem irta.
Állitólag a méh nyálkahártyájának tönkreteszi. :(
ha valamiért nem válik be az injekció,és problémát okoz,akkor nem lehet abbahagyni a szedését úgy,mint a tablettának.1 hónapi adagot nem tudják kivenni a szervezetből.
És a harmadik,ha valaki szeretne még késöbb babát,rizikósabb,hogy mikor és egyáltalán összejön e.
Benne van a pakliba a menstruáció elmaradása miatt.
Igy marad a tabletta.
Én is kaptam DEPO PROVERÁT. Icipici szuri, alig érezni.
Nem volt mellette mensi, s mellékhatásként sokkal erősebb lettem fizikailag, összeszedettebb, könnyebb volt gondolkodni.
Ráadásul középkorúaknál a meglévő myomák méretét csökkenti. Ha emellett még fogamzásgátló is, akkor nem kellene ódzkodni tőle.
Úgyis CSAK nőgyógyász írhatja fel, ezzel felelősséget is vállal.
Sziasztok!
Tud valaki mondani még tapasztalatot?
jah, pasiknak kéne egy szuri amitől nekik jön meg, nekünk meg elmúlik...:D Jajj de jó is lenne...
Habár lehet sötétbe borulna a világ.:)))
Pasiknak nem találtak ki még inekciót?
Csak megint nekünk?! :(((
Köszi a válaszotokat,konkrétan emiatt kérdeztem:
A FOGAMZÁSGÁTLÓ INJEKCIÓRÓL
Tisztelt Doktor Úr!
A fogamzásgátló injekció érdekelne. Hallottam, hogy ez sokkal jobb és biztonságosabb, mint a tabletta. Az lenne a kérdésem, hogy ezt hova adják, és hogy 3 hónapon át teljes védelmet nyújt? És úgy tudom, hogy ezalatt a menstruáció is kimarad, és ez nem gond?
Köszönöm válaszát!
Válasz:
A fogamzásgátló injekciót 3 havonta farizomba adják.
Maximális biztonságot nyújt, emellett kényelmes (nem kell minden este figyelni a bevételre), és olcsó (jelenleg 1067 forint 3 hóra).
Előnye még, hogy nem bántja a visszereket és dohányosok is használhatják, továbbá 40 felett is bátran adható.
Viszont: félév után, (a harmadik injekciótól) kimarad a havi vérzés, s szünetel az egész kúra alatt. Az utolsó injekció után 8 hónap múlva tér vissza a havi vérzés és a fogamzóképesség. Az első félévben pedig esetleg nem időre jön meg a vérzés.
A vérzés szüneteltetése egészségre ártalmatlan, és megszünteti a nők életének havivérzés függőségét. (Nyaralás, aktuális randi ☺, stb.)
Betegeimnek nagyon jók a tapasztalatai ezzel a védekezési móddal.
A Hársfa utcai rendelőnkbe a környező irodákból számos amerikai beteg jár. Nekik ez a bevett védekezési módjuk. 16 éves kortól (!) használják az injekciót. Szerintük a havivérzés megszűntetése javít a nők hátrányos helyzetén, szabad életet ad, s hozzájárul a nők önmegvalósításához. Nem alakul ki vérszegénység, nincsenek kínzó hasgörcsök.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
Vagyis 8 hónapig utána nincs fogamzóképesség..Hát nem tudom,kicsit tartok tőle..Meg jó e hogy egyáltalán nincs mensi,bár ez a doki ajánlja...Hmm.:D
Szia!
Nekem is ajánlották,de én tartok a szuritól :(
De az ismerősöm mondta,hogy nagyon jó.
Szia!
Nekem a 2.szülésem után kb. 2 hónap múlva adták be,mert a fáradtságtól a tablettát elfelejtettem szedni.
ezt 3 havonta adják be,de nekem sajnos nem vált be,mert úgy hatott a szervezetemre,hogy nem lettem tőle nedves.Az orvos mondta,hogy valóban lehet ilyen hatása.
Ez 1,5 éve volt.
Most 1 hete spirál került fel,Mirena,nagyon drága volt,de 5 évig véd,remélem beválik.
ez engem is érdekel!Várom én is a válaszokat!
Annyit tudok, hogy sokkal kényelmesebb, kevesebb komplikációval jár, és csak alkalmanként kell beadatni.
További ajánlott fórumok:
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok?
- Depo provera fogamzásgátló injekció- ismeri valaki?
- Valaki tud valamit a Rezia nevű fogamzásgátló tablettáról? Elsősorban a mellékhatásaira lennék kíváncsi, és hogy megbízható-e?
- Esett már valaki teherbe fogamzásgátló tabletta mellett?
- Corenelle fogamzásgátló! Szed valaki ilyet? Tapasztalat?