Újhagymás-kecskesajtos muffin recept
Az Újhagymás-kecskesajtos muffin hozzávalói:1 csésze tej
10 dkg puha kecskesajt
1 ½ csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
1 ½ teáskanál cukor
½ teáskanál só
6 evőkanál vaj
1 nagy tojas
1 csomag újhagyma
Az Újhagymás-kecskesajtos muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban összekeverjük a kecskesajtot 2 evőkanálnyi tejjel. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a maradék tejjel, majd hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd belekeverjük a vajas masszát is. A tészta felét a formákba kanalazzuk, majd mindegyikre kb. fél evőkanálnyit teszünk a sajtos keverékből, végül rákanalazzuk a maradék tésztát. Kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 724b289414, 2008. ápr. 22. 22:08
Az Újhagymás-kecskesajtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.