Tudna segíteni valaki, hogy mi szükséges egy önkormányzati lakás megigényléséhez? (tudásbázis)
Egy jó ismerős az önkormányzatnál....
Nekünk nem haladja meg, de ennek ellenére nem hiszem, hogy túl sok esélyünk lenne... :(
AZt nem tudom, hogy a pályázat nélkül lakáshoz jutás mennyire törvényes! ? :(
Itt pesten minden kerületben pályáztatnak, tehát vszlg ez a hivatalos eljárás.
Szociális alapon éveket:(
Az egy főre jutó nem haladhatja meg a nyugdíjminimumot.
sziasztok.
Kb milyen jövedelemmel lehet szoc lakást igényelni? Mennyit kell várni, mire az ember lakáshoz juthat? Hónapokat? Éveket?
Jó nektek, de én is budapesti vagyok.
Minden külön pályáza nélkül?
Nálunk Salgótarjánban bárki juthat piaci alapon lakáshoz,3 hét az átfutási idő:D
Na megkérdeztem a Fővárosi önkormányzat lakásügyi osztályát a piaci alapbú bérletről is, és elmondták, hoyg évente egy alkalommal írnak ki pályázatot, ahol az nyer, aki az adott lakásra a legtöbb hónapi bérleti díjat előre, egyösszegben le tudja tenni! És a maximum időtartam 5+5 év amíg bérelni lehet a lakást!
Szóval az sem megy olyan könnyen!
most az anyósoméknál lakunk egy egyszobás lakásban. onnan mégsem raknak ki.
Csak az önkormányzatiból nem raknak ki olyan könnyen,mint a főbérlő:S
Akinek nincs min.2 gyereke azt beteszik egyszobásba szociálisan:S
azért az is elég húzós. annak örülnénk a legjobban, ha a 3. kerületben sikerülne. ott nőttem fel, és szerintem viszonylag csendes környék is. szerettem ott lakni.
Most a zuglói önkorményzat ajánlott fel a Rákóczi ligetben lakásokat, potom 70ezerért...
igen, ott nem éri meg. Ezt a csepeli önkormányzat ajánlotta fel a tűzoltóknak. nem is kérte senki sem.
Hát az albérlet ennél olcsóbb azért! :)
most olvastam, hogy egy szobás. Akkor mégiscsak más. De most is egyszobásban élünk, ennyi erővel ott is maradhatunk.
én azt hiszem ilyenbe nőttem fel. és anyukámék még most is ilyenbe laknak, csak még a rendszerváltáskor költöztünk abba a lakásba. Amúgy Csepelen lett volna lehetőség, de havi 90.000 Ft+rezsi. Azért az albérlet olcsóbb.
No erről még nem hallottam. Ezt minek hívják? Mert a másik a szociális bérlakás, illetve van a "rendes" bérlakás, de ott ugye már megvannak a bérlők, és max 3-5 millióért tudsz beszállni egy ilyenbe, bonyolult lepapírozásokkal...
De van lehetőség önk. lakások piaci áron való bérlésére,sorbanállás és évek kivárása nélkül.Ehhez kell kb 80 ezer bér,3 havi kaució,és 1 szobás lakást megkapsz kb 22ezer pénzért.A szociálisan pedig lenne kb 18 ezer pénz.
Igen és be kell adni még kereseti igazolásokat stb.Ez a szociális oldala.
Ennyi az egész? Azt hittem sokkal bonyolultabb procedúra. Bár gondolom a lista hosszú, és sok feltételnek kell megfelelni.
Bemész,fizetsz 5 ezer pénzt,kitöltesz egy nyomtatványt és felvesznek a listára:S
Elöszőr levelet kellett írni az önkormányzatra.
Nálunk egy nyomtatványt küldenek ki minden évben.Ott lehet nyilatkozni gyerekek számáról családi állapotról stb...Nekem hat éve van beadva az igénylésem.A többit priviben ha érdekel.
Tudna segíteni valaki, hogy mi szükséges egy önkormányzati lakás megigényléséhez?
További ajánlott fórumok: