Tudja valaki, hogy mi történik akkor, ha a GDP és a GNI jelentősen eltér egymástól? (tudásbázis)
Húh,ez igen részletes volt :) A két fogalommal tisztában voltam,de a kérdésre a választ sehogyan sem találtam.Amúgy nem is nekem szólt,a fiam 10.-es gazdasági órájának házi feladata volt.
Nagyon köszönöm,hogy segítettél!!! :)
A GDP termék az ország határain belül előállított;
A GNI termék az ország állampolgárainak tulajdonában lévő vállalkozások által előállított eredmények
Idegen tulajdonban belföldön lévő vállalkozások módosítják A GDP-t és GNI-t,bele számíthatóak a GDP-ben de nem a GNI-ben és egy adott ország állampolgárai külföldön működő vállalkozásai bele számíthatóak a GNI-ben de nem a GDP-ben.
Példa:lehet akár a Mercedes gyár is:GDP-ben beszámítható de GNI-ben nem,mert a hasznot saját hazájában viszi.
GNI=GDP+külföldről származó bevétel,mínusz jövedelem kifizetés külföld fele vagyis GNI = GDP + hazaiak külföldi jövedelem – külföldiek hazai jövedelme
GDP
Fogalma:
A GDP (gross domestic product, bruttó hazai termék) egy bizonyos terület (rendszerint egy ország) gazdaságának adott idő alatt (általában egy év alatt) mért teljesítménye.
A GNI, a bruttó nemzeti jövedelem, az adott év összes jövedelme, a GDP-ből származtatott mutató. Számítása: a gazdasági szektorok, valamint a külföldről származó jövedelem összege (kivonva belőle a külföldi teljesítéseket)
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha akinek autóra van hitele, nem tudja fizetni? Ezért elvehetik?
- Mi történik, ha valaki nem tudja fizetni a hitelét, és elárverezik az ingatlant?
- T-home, mennyi idő alatt történik meg a bekötése? Tv+net+tel érdekelne, tudja valaki?
- Hitelt hátralevő részét valaki egybe vissza tudja fizetni, ilyenkor hogy történik?
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?
- Mi történik a UPC-nél, ha kijönnek telepíteni a szolgáltatást és a megrendelő nem tudja kifizetni?