Ti tudjátok melyik a helyes? Topon vagyok, vagy toppon vagyok, illetve a netezés és a nettezés között? (tudásbázis)
Ahogy most belegondoltam, én azt, hogy topon vagyok, simán hosszú p-vel mondom. Mondjuk mifelénk a posta is "pósta".
Bár kicsi ez az ország, de minden szegletében megvan az egyedi nyelvjárás/tájszólás.
Egy dolog a helyesírás, ami szerintem simán tükrözi az intelligenciát, és megint másik a kiejtés, aminek a legtöbb esetben egyszerű földrajzi oka van.
Mégis ki és miért mondja hosszan és írja dupla mássalhangzóval?!
Életemben nem mondtam (és nem is fogom), hogy "nettezek", "toppon vagyok", mert ez marhaság.
Nem a te fejedhez vágom, félre ne érts! Egyszerüen csak nem értem ezeket a birka embereket...
Uh...top-val=toppal :ez a teljes hasonulás.
Netezni,topon lenni.:) Valószínűleg azért tűnik úgy,hogy 2 p-vel írjuk,mert hosszan mondjuk..:))))
Jaj, nagyon. :D
Ó, én kultúrbarbár.
Toppon vagyok - jo formaban; (teljes hasonulas)
topban vagyok - x ruhadarab van rajtam;
netezem - nem kell ugye magyarazni :D
nett vagyok - azaz takaros; de szoktak a tip-top kifejezest is hasznalni, ami ugye kicsi, takaros, formas, csinoska, rendezett.
A tobbi mar nyelverzek kerdese...
nett: takaros, csinos.
biztos csinoskodik;D
top - wikiszótár: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikk, fogalom)
top (főnév)
Image:Top1.jpg
Női ruhadarab; trikóhoz hasonló rövid nyári felsőrész, amelynek két pántja van, és rásimul a felsőtestre.
Nyáron jól jön a rövid nadrág és a top. A kék top jól áll Katinak.
Eredet [top < angol: top (felső < "bóbita")]
top (melléknév)
Csúcs, legfelsőbb foka, szintje valaminek.
A top hőmérséklet múlt nyáron 35°C volt. A top listán csak a legnépszerűbb slágerek szerepelnek.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudjátok hogy a párotok az igazi?
- Nem tudjátok, hogy melyik városban van olyan fal, ahová a szerelmesek feltehetik a lakatjukat? Budapesten van?
- Tüdőpestis ellen van védőoltás, nem tudjátok?
- Ti tudjátok párotok jelszavát mondjuk Facebookon?
- Férfiak, nők írjatok le bármit, amit most nyomja a szíveteket, vagy máshol nem tudjátok elmondani!!
- Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyit kell fizetni 2 éves kor alatt, illetve fölött a gyereknek a repülőjegyért?Hol tudnék ennek utánanézni?