Tényleg mindenhova "kézenfogva" kell kísérni egy 14 éves lányt? (beszélgetés)
Engem is elkísért az anyukám amikor a személyimet csináltattam, sőt amikor megszereztem a jogsimat 20évesen akkor is jött velem megcsináltatni és akkor mi van? Ettől még lehet önálló egy gyerek.
Nem kötelező elkísérni ha nem akarod, de azért nem hiszem, hogy el kell ítélni valakit aki nem engedi el a lányát egyedül, amúgyis ha még nem volt ilyen helyeken jobb ha megy vele valaki aki jártas a dolgokban. Abból tanul a gyerek ha látja a szüleit, hogyan intézik a dolgokat szerintem.
Tökéletes önállótlanságra nevelték, grat. a szülőknek! :P
A 11 éves lányom egyedül jár boltba! Suliba már 8 éves korától. Persze, félteni kell, aggódni kell érte, de nem a széltől is óvni! Szegény kislány! :(
Akkor te nagyon ügyes voltál/vagy! :) Nekem jól esett, hogy eljött velem anyu, amikor az első személyim csinálták. Ez volt az első találkozásom hivatali ügyekkel, biztos nem örültem volna, ha egyedül kell mennem.
A suliba kísérgetést meg boltba kísérgetést viszont én is túlzásnak találom.
Hát... sokmindentől függ szerintem, hogy hová és hogyan lehet elengedni egy 14 évest.
Sok ilyen korú lány már elég érettnek látszik, de közben még gyerek, könnyen célponttá válik.
Függ a gyerektől, a környéktől is hogy elengedhető-e vagy sem.
Ha a sógornőd megkér valamire, vagy segítesz, vagy nem ez a Te dolgod. Az pedig a szülők dolga, hogy megszabják a gyerekük számára a határokat. ha nem értesz egyet, majd Te a tiédet másképp neveled...
Szerintem semmi gond ezzel, ha Te nem akarsz segíteni, akkor is nyilván megoldják valahogy. Csak aztán nehogy Neked is szükséged legyen segítségre...
Hááát szerintem ha a 14éves lányok általába véve már a fiúk után szaladnak,akkor legyenek olyan ügyesek,hogy a hivatalos dolgokat is képesek legyenek egyedül elintézni.
Szerintem is mehet nyugodtan egyedül intézni a dolgokat.Ha állandóan kísérgeti valaki,akkor sosem lesz önálló...
Én megértem, hogy féltik.. én már most féltem a lányomat, pedig még ki sem bújt :)) de azért eljön az idő, mikor kicsit engedni kell a gyeplőn. Örök életére nem kísérhetik mindenhova.
Hát most is kísérgetik, csodálnám, ha a középsuliban is máshogy lenne.
Amúgy kisvárosban élünk.. itt mindenki ismer nagyjából mindenkit. Ami hol előny, hol hátrány..
Azért fényes nappal talán nem ilyen rossz a helyzet. Talán.
Akkor ha középiskolás lesz is mindennap elkísérik suliba és mennek elé?
Jaj, de nem várom, mire a gyerekeim akkorák lesznek! De meg kell bízni bennük, hogy tudnak magukra vigyázni és imádkozni, ne essen bajuk...
Ti amúgy nagyvárosban laktok?
Szerintem részben igazad van, neked egyáltalán semmi keresnivalód a tömegben, melegben.
A kérdésre válaszolva, ha igényli, akkor el kell kísérni. Nem minden 14 éves egyforma.
Hogy kinek, az más tészta...
0 – 14 éves korig a személyi igazolvány igénylése ingyenes. Ilyen esetben a kérelem előterjesztője a törvényes képviselő (szülő).
Úgyhogy én így is úgy is ki vagyok lőve, hál isten. De amúgy szegény lányt a sarki boltba nem engedik le kíséret nélkül, mert "berángathatják egy kocsiba, és megerőszakolhatják."
További ajánlott fórumok:
- Sétálnál most kézenfogva...?
- Utálom a 21.századot. Mindenhova kártya, kód, applikáció kell.
- Senki nem sétáltatta az önállóan még menni nem tudó babáját kézenfogva?
- Használt cserépkályha elbontatása nagyon nagy kosszal jár? Falak, bútorok mindenhova száll a por, korom? Mire számítsak?
- Manapság mindenhova bejutni stb. csak ismerős által lehet? Munkahely (bármi)?
- 3 éves gyereknek UNIÓS országba kell útlevelet csináltatni? Vagy mindenhova kell?