Tejserkentő recept
A Tejserkentő hozzávalói:Tejserkentő golyók
Hozzávalók: 205g búza, 150g árpa, 100g zab, 1 marék darált kesudió, 150g vaj, 150g barna cukor
A Tejserkentő elkészítési módja:
Elkészítése: A gabonát ledaráljuk, és a dióval együtt egy lábasban állandó kevergetés mellett megpirítjuk, amíg erősen illatozik. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ekkor beleszórjuk a cukrot is a lábasba. Pontosan 10 másodperc után levesszük a lábast a tűzről!!! 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá és 2,5 cm-es átmérőjű golyókat formázunk, mielőtt a massza kihűlne.
Naponta maximum hármat szabad enni, különben hasmenést okozhat.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: ukibaby, 2010. jún. 19. 17:41
A tejserkentő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.