Tb státusz rendezése (beszélgetés)
Megnéztem gyorsan a jogszabályt (mert ez nem az én területem)...
Tehát ha egyedülálló vagy 42.750,- Ft-nál ne legyen több a kérelmet megelőző hónapban szerzett jövedelmed (megszűnt jövedelmet nem veszünk figyelembe), ha pedig családos akkor a jövedelemhatár 34.200,- Ft.
Vagyonnak 800.000,- Ft-nál többet ne írjál be, kivéve a ház amiben laksz, az nem vehető figyelembe vagyonnak ilyen esetben.
Szia!
Miért akarsz egyből fizetni? Először meg kell probálni a Polgármesteri Hivatalban, hogy ott beleférsz-e a jövedelemhatárba, hogy megkapd onnan az ingyenes egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot. Ha nem férsz bele ráérsz majd azután fizetni a NAV-nak.
egy polg. hivatalban dolgozó szociális ügyintéző
Köszi tényleg. Lehet az oep honlapot nem ártana átírni, mert onnét vettem az infókat.
Szóval, ha akarok kötni majd ilyen szerződést, akkor a navhoz megyek és nem az oephez? És a szerződés megkötése után nem csak következő hónap 1-jétől lép életbe?
Én befáradtam a polgármesteri hivatalba és igényeltem az ingyenes TB-t,ott rögtön elbírátlák és megadták. Attól a perctől volt is TB-m. Fizetik 1 évig.
Páromnak, amikor nem tudtuk,hogy van ilyenre lehetőség bementünk az APEHba és ott aláírt egy két papírt, és azon nyomban aktiválták a TBjét,havonta kapta a csekket és befizette.
Befáradsz a NAV kirendeltségére, és jelzed ez irányú igényedet. Kitöltesz egy nyomtatványt, beadod. Ha van Magyarorszag.hu regisztrációd, akkor a NAV oldaláról letöltöd a keretprogramot, továbbá a szükséges nyomtatványt, kitöltöd és a magyaroszag.hu-n keresztül feltöltöd. Ez esetben 10 percen belül a rendszerben vagy. A NAV hamarosan Postáz egy adag csekket.
2012-ben 6.390,- Ft-ot kell fizetned havonta.
Érdekelne, ha szeretnék tb-t fizetni önállóan, azt hogyan tehetem meg? Jelenleg rendben van a biztosításom, de a mai világban sajnos sosem lehet tudni... Olvastam az oep honlapján, hogy ha kötök is velük szerződést, az első 6 hónapban csak a sűrgősségi ellátásra vagyok jogosult. És 6 hónap után is hátrányt élveznék egy átlag dolgozóval szemben. Kérem írjon akinek van valami tapasztalata, hogyan lehetett szerződést kötni, az mikortól lépett életbe, stb...
Előre is köszi
További ajánlott fórumok:
- Szeretői státusz....
- Ha a boltomban hitelt adok, és átvételi elismervényt írunk róla, akkor az alapján követelhetem a tartozás rendezését? Kihez kell fordulnom?
- Szülinap rendezésekor meg szokták kérdezni, hogy van-e ételallergia a vendégeknél?
- Volt, aki Met-et szedett és mégsem segített a ciklus rendezésében?
- Örökség rendezésébe külső (3.) személy hogyan kapcsolódhat be?
- Táblázat abc sorrendbe rendezése Wordben