Tartásdíj per - Illeték(mentesség) van esély, hogy megkapjam? (tudásbázis)
Teljesen igazad van! Szerintem nem lehet több 5 ezer forintnál! De kérdezd meg a bíróságot!
Mondom nekem a fellebbezés 3 ezer volt! Valószinüleg meg fogják kérdezni, hogy mikortól kéred visszamenőleg a tartásdíjat! A beadványtól visszamenőleg fél évre vagy a tárgyalástól visszamenőleg fél évre! Én elkövettem azt nagy hibát, hogy a tárgyalástól visszamenőleg kértem pedig még egy évet kaptam volna vagyis a lányom! Nem szabad jó lelkűnek lenni! És ha javasolhatom tiltasd le! Ebbe a hibába is beleestem! Nem tiltattam le! Két hónapig sikerült fizetnie!
Na köszi, erre voltam kíváncsi.
Ha csak 3000 Ft, azt még túlélem :)
Tartásdíj megítélését kértem, mert nem kapok pénzt már vagy két éve. Előtte nem volt semmiféle bírósági ítélet a kezemben, abszolut a jóindulatára voltam bízva, évente 1-2 alkalommal küldött valamennyi kis pénzt....aztán már azt sem. Csak ígéreteket kaptam.
Megelégeltem :-/
Dec 2-án lesz az első tárgyalás, a nagylányom gyermektartásdíja ügyében. Az ügyvéd beleírta a keresetembe azt is, hogy illetékmentességet kérünk....most a bíróságról küldtek egy ötoldalas nyomtatványt, hogy töltsem ki, és ez alapján döntik el, hogy jogosult vagyok-e illetékmentességre!
Valószínűleg nem leszek, mert a nevemen van egy 36 nm-es lakás fele + a házastársam jövedelme több mint az öregségi nyugdíj minimuma! És ha jól veszem ki, ezek egyenként is kizáró tényezők....
(Az persze baromira nem érdekel senkit, hogy arra a lakásra még 16 évig fizetjük a havi 80 E lakáshitelt, tehát hiába keres egész jól a férjem, egy jó része erre el is megy :-/ )
Lényeg hogy nem kapok illetékmentességet.
Van valaki aki tudja, hogy mennyi lehet erre az illeték? Ugye nem sok.....?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Két gyerekem van. A 16 éves most megy az apjához lakni. Jár-e tartásdíj a kicsire, ha az apának sokkal több a jövedelme mint nekem?
- A fizetésnek hány százalékát kell kifizetni tartásdíjként?
- Mennyire kell bejelentve lennem, hogy megkapjam a maximális GYED-et majd? Előző GYED járt le áprilisban, novemberben jön a második baba.
- Személyi kölcsönre lenne szükségem:( Melyik bankhoz menjek, hogy legkésőbb péntekig megkapjam a szükséges összeget?