Tanácsra várva, szopizási gondok... (beszélgetés)
Rendben, írni fogom!
És köszönöm!:)
Aug. 24-én megyünk a kilégzés vizsgálatra, aztán írok.
Addig is szép nyarat!
Jucus, nehogy tapszerezzetek! Szoptasd csak, kitartas! Olyan nincs, hogy a tejed nem eleg taplalo! Az afrikai ehezo asszonyoknak is taplalo a tejuk, legfeljebb ok fogynak le (tovabb sajnos:(). Ezt edesanyam mondta, hogy nincs olyan, hogy nem eleg taplalo (amugy gyermekorvos)
Ez most egy ilyen idoszak, sztem meg max egy honap, es a hasfajas is elmulik (nekunk 10 hetesen mult el) es a szopi is jobban beall. Probalj fekve szoptatni, akkor aludni is tudsz egy orat te is, nem? Igen az LLL jo otlet, nekunk 4 hos koraban szopisztrajkunk volt, en is felhivtam egy tanacsadot, kijott megnezni, segitett... (igaz en kulfoldon elek) minden rendbejott. Nezd meg, tenyleg jol kapja e be a bimbot, es ha faj akkor a legjobb a Lansinoh krem (ha google-ozod, kijon otthon is lehet rendelni online valahonnan) nekem 3 nap alatt rendbehozta a majdnem verzo mellbimbomat...
Kitartas, ez ilyen! Majd lesz jobb is, es kerlek ne adj tapszert ha van tejed! Ja, meg egy otlet: amig szopik az egyik mellbol, probald fejni a masikat... igy megsporolod a fele idot...
Bonti74
Sajnos a vérkép eredményei nem elegendőek, hszen ezek az eredmények még egyéb autoimmun betegségre utalhatnak.
Tancsom. A gyermeknek ne adjanak tej terméket kb 3 hétig, vezessenek étel naplót, jegyezzék fel mit evett, voltak e tünetei.
Majd fokozatosan ismét kapjon tej terméket!!
Figyelem tej származék van a pékárúban, konzervekben, hús alapu készítményekben, gyógyszerekben.
Ezért fontos elolvasni az allergén összetevőket.
Első lépéskét a lactóz mentes termékekkel kezd
eném.
Ez az ételnapló később az orvos szmra is igen fontos lesz!!
Hát lehet beigazolódni látszik a gyanúm...sajnos.
A fogai nagyon rosszak, a zománc is hiányzik többen.
Elég rossz alvó, gyakran álmodik rosszat, hánykolódik.
Nagyon sovány, pedig jó étvágya van, szerintem egy-két éve alig hízik.
Túlmozgásos, alig lehet leállítani már egyáltalán nem hallgat ránk...
Viszont ez a gyomortükrözés nagyon rosszul hangzik. Nekem volt. Nem szeretném ilyennek kitenni.
Ha megnéznék kimondottan a calciumot, a vasat és a cinket vérből az nem mutatna mégis valamit?
Illetve ha jó volt az IgA és stb... az nem jelent semmit?
Elnézést a sok kérdésért, de aggódom érte.
Bonti74
A tejfehérje Cazein intoleranciát nem lehet kimutatni vérből, és Pick tesztel sem!
Ez nem allergia, autoimmun betegség.
Van tej allergia mely vér tesztel kimutatható.
Egyetlen módja a gyomortükrözés, mintát vesznek a vékonybélből és ez alapján elemzik, illetve a cazein tönkre teszi a bélbolyhokat, el laposodnak, kiszélesednek ,kritikus esetben bélboholy teljes hiánya léphet fel, mely megakadályozza a vitaminok, ásványianyagok felszívódását, ezért hiány állapot alakul ki, Pld: calcium, vas,cink stb...
Megálhat a fejlődés, súly gyarapodás is.
Jellemző tünetei: hasi görcsök köldök körül,tüneteire: hasfájás, hasmenés, haspuffadás, véres széklet. Ezen kívül figyelmeztető jel lehet a bőrkiütés, fejfájás, alvászavar, nátha, köhögés, tüsszögés, stb...
Természetesen ezekből elég akár egynek megléte is amennyiben a tejtermékek elfogyasztása után jelentkezik!
Köszönöm szépen, ha megvan az eredmény írni fogok.
A tejfehérjére milyen vizsgálat van, csak mert most csináltak szúrkálósat, mikor az alkarján nézték tejre, mogyoróra stb. minden negatív.
Csinátak vérképet, az is jó lett.
A tejfehérje érzékenységet vagy bontási zavart miből lehet látni?
Bonti74
A tejcukor intolerancia sajnos nem nőhető ki, nem allergia!
Nem értem mért kellett lactáz tablettát adni a babának.Amennyiben a tünetek újfent fellángoltak tejfehérje intoleranciáról lehet szó, melyet a lactáz tabletta nem befolyásol.
A lactáz tabletta a tejcukor bontásában segít a tejfehérje lebontását nem .
Tejfehérje érzékenység esetén minden nemü tej származékot kerülni kell.
Rejtett formában megtalálható a hús készítmények,pékáruk,konzervek stb... -ben
Ezért minél előbb a hidrogén kilégzési tesztet el kell végeztetni tejcukorra, amennyiben negatív a további lépéseket megírom.
A kétféle tej érzékenység egész más diétát kíván.
Kedves Doktornő!
Az lehetséges, hogy ez a tejcukor bontási zavar visszatér? Az én középső lányom, így indult, amit leírt, hogy 1-2 hónapig laktáz tablettát kellett adni neki minden szopi előtt. Aztán el lehetett ezt hagyni. Most mindjárt 6 éves és elég gyakran fáj a hasa. MÁr mindent megnéztek nála, a kilégzés vizsgálat van csak hátra. Én nagyon gyanakszom a tejre illetve a tejcukorra.
Az anyatejre is lehet érzékeny valaki?
Igen sajna vannak babák akik a tejcukrot nem képesek lebontani, ez megtalálható az anyatejben is.
Miért sír a baba, fáj a hasa?
Mit tanácsolhatunk? Minden csecsemőkorban, gyakran már újszülött korban kialakuló problémára nem tudunk kitérni, de két fontos, panaszt okozó elváltozásra a tejcukor felszívódási zavarra, és a bél baktérium összetételének megváltozása által kiváltott tünetekre szeretnénk a figyelmet felhívni.
A szoptatott kisbaba esetében, ha a hasfájásnak egyéb okát nem látják és a kisbaba kizárólag csak anyatejet fogyaszt, gondolni kell arra, hogy a táplálkozásával függnek össze a panaszok. Az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, de előfordulhat, hogy az anyatejben lévő tejcukrot a csecsemő tejcukorbontó enzimje nem tudja lebontani. Ez leginkább olyankor fordul elő, ha a csecsemőnek hasmenéses betegsége volt, antibiotikum szedésére szorult, vagy az édesanyának volt infekciója a szülés ideje körül.
A tejcukor bontását a vékonybél kefeszegélyében lévő tejcukorbontó enzim, a laktáz végzi. Ez az enzim nagyon sérülékeny, és könnyen előfordul, hogy átmenetileg nem tudja feladatát megfelelően ellátni. Ilyenkor laktóz intoleranciáról beszélünk. A nem tökéletesen lebontott tejcukor erjedése során gázok szabadulnak fel, ami fájdalmat, hasgörcsöt okozhat a csecsemőnek. A gyermek széklete is megszaporodhat, vizessé, híggá válhat, néha robbanásszerűen ürül. A tejcukor bontás zavarának van olyan veleszületett formája, amikor az enzim nem megfelelően működik, de ez rendkívül ritkán előforduló kóros állapot. Sokkal gyakoribb a fent említett másodlagosan kialakuló forma.
A bélben lévő baktériumok összetétele is nagymértékben befolyásolja a kisbaba emésztését és jó közérzetét. A szoptatott kisbabák esetében Lactobacillus, Bifidus baktérium (jótékony hatású baktériumok) találhatók túlnyomó többségében a bélben. Ha az egyensúly megbomlik, dysbacteriosis jön létre. Ha a széklet gyakorivá válik, kellemetlen szagú, zöld, nyálkás, vagy zselészerű, mindez a bél nem megfelelő bakteriális állapotára utal.
Mi a teendő? Anyatejes csecsemő esetében mindenképpen az anyatejtáplálás folytatása, hiszen az anyatej „testre szabott” összetételét és immunanyagait biztosítani kell a kisbaba számára.
Laktóz intolerancia gyanúja esetében, gyógyszerkészítmény formájában kapható laktáz enzimet adhatunk a csecsemőnek szoptatás előtt, ami lehetővé teszi az anyatejben lévő tejcukor bontását. Abban az esetben, ha a kisbaba nem anyatejes és laktóz bontási zavar gyanúja áll fenn, a csecsemőnek laktóz mentes csecsemőtápszert kell kapnia.
Ha a nem megfelelő bélbaktérium összetétel a panaszok kiváltója, a kedvező bélflóra kialakítására probiotikum tartalmú gyógyszerkészítmény adható, amitől a bél panaszok és a rossz közérzet megszűnése várható.
Ha a bélbaktériumok összetétele nem megfelelő és a csecsemő már nem anyatejes, olyan tápszert kell választani számára, ami természetes módon elősegíti a bélbaktériumok összetételének a szabályozását, a kedvező hatású baktériumok szaporodását. Ilyen tápszerek a prebiotikumokat tartalmazó tápszerek, melyekben a prebiotikus hatású, rövidláncú cukor összetevők hasonlóak az anyatejben lévő prebiotikus oligoszacharidokhoz.
A prebiotikus oligoszacharidok a csecsemőnek nem csak a székletét hozzák rendbe, megszüntetik a hasfájását és közérzeti panaszait, de a csecsemő immunrendszerére is kedvező hatást gyakorolnak. Ezt igazolják az utóbbi évek vizsgálatai, melyek szerint a prebiotikus tápszert fogyasztó csecsemők között kevesebb a hasmenés, a légúti megbetegedés és az allergiás bőrfolyamat, mint a prebiotikumot nem tartalmazó hagyományos tápszert fogyasztó babák között.
Dr. Polgár Marianne
gyermekorvos, gasztroenterológus
Ez nagyon ritka.
Inkább olyan van, hogy a tehéntej, vagy valami más, amit anyuci evett/ivott, kiválasztódik az anyatejbe, és attól hasfájós a pici.
A felsorolt szerek közül én az Infacolt és a Sab Simplexet próbáltam. Utóbbi hetékonyabbnak bizonyult, bár nekem mindkét gyerkőc nagyon hasfájós volt (sajnos engem sokminden puffaszt, az is, ami esetleg másnak meg sem kottyan, és ez ugye átmegy a tejbe is). Kisebbikem 7 hónapos, még mindig kap napi 2*5 csepp Sab-ot.
EGyébként sokat, mármint sok-sok picit pukizik? És sír közben? Mert akkor tuti a hasfájás. Akkor "jó" a puki tapasztalatom szerint, ha jóóó nagy. Mikor azt hiszed, hogy a pelus is reped.
Jah, az kimaradt a gondolatmenetemből, hogy az anyatejnek van fájdalomcsillapító hatása is, a szopi pedig beindíthatja a bélműködést. És ezek a kicsi emberek ezt ösztönösen tudják!!!
A tejed biztosan elég tápláló, Maszat jól írta, mindig a gyerek igényei szerint alakul!!!
Egyszerűen sokat van rád szüksége, nagyon kötődik. Nekem a nagyobbikom volt hasonló, bár nem ennyire durván. A kisebbik 1,5 óránként evett 1 hónapos koráig, éjjel sokszor óránként. Én ugyan nem fejtem, de azért tudom, milyen nehéz most neked.
És tényleg lehet, hogy nem is annyira az éhség, inkább a hasfájás miatt sírdogál. Próbálj adni neki valamit rá. Infacol, Sab Simplex, Espumisan, Grippe Water (ez az angol víz, ahogy lentebb valaki írta).
lll, nagybetűvel írva LLL, azaz La Leche Liga.
Ők egy szoptatási szervezet. Már-már fanatikusok, de néha azért nagyon jól jönnek a tanácsaik.
A honlapjukon találsz sok-sok mindent. ;)
Szia!
Nekem korababám volt,én napi 5ször fejtem magam és cumisüvegből kapta a kaját,mert gyenge volt a szopizáshoz,mindig aludt.alíg evett!Így megette a norma adagokat.Majd 2 hónaposan kezdett el szopizni,2 hétig fájt a hasa,mert több levegőt nyelt,mi angol vizet adtunk neki,és tornáztattuk,nekünk ez sokat segített!
A tejed azt mondják mindig a baba igénye szerint alakul!Pihenned kéne többet,ma már vannak szoptatási tanácsadók,keress rá neten esetleg!!
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Mit tegyek? Tanácsra van szükségem!!! Kérem segítsetek!!!
- Jogi tanácsra lenne szükségem...
- Egy kis tanácsra lenne szükségem. Főnök beosztott kapcsolat, mi a véleményetek az alábbi szituról?
- Nagy babák szülei! Tanácsra lenne szükségem..
- Tanulás? Miért megy nehezen? Tanácsra lenne szükségem