Szúnyog csípésekre mit javasolsz? Házipraktikák (beszélgetés)
A nagymamám régen ecettelkente be a csípéseket.
A citrom is jó rá, nyugtat,enyhíti a viszkedés....
Vettem kenőcsöt Fenistilt..nagyon jó.
és már nem viszketek, és vettem spray-t ha megint megyünk legyen kéznél.
Köszi minden tanácsot:)
Gyógyszertárban lehet kapni cinkes rázókeveréket. (azt kenik a bárányhimlőre is)
Viszketéscsökkentő szer, nem drága és hatásos.
Háziszerek közül az ecet tényleg jó!
banánhéjjat raktam rá:)
nem rosz..
Fenistilt veszek holnap
Köszönöm a tanácsokat...
Aki Balatonra megy vigyázzon magára!
Megelőzésre eddig ami nekünk a legjobb volt, a "Protect" nevő priccolós szer (bocs a reklámért).
A Bábolna Bio terméke, fehér műanyag flakon, narancsos színű címkével. Elvileg 5 óra védelmet ír, de 3 óránként érdemes használni. Kullancsok ellen is jó és kellemes citromos illata van.
Várhatóan újabb körben végeznek majd szúnyogirtást a Balaton környékén, miután a múlt héten végzett az időjárási körülmények miatt hatástalan volt. Az irtásra szánt keret nyár közepére kimerülhet.
Újabb, soron kívüli szúnyogirtást követelnek a balatoni önkormányzatok a múlt heti irtás eredménytelensége miatt, tájékoztatott Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke, Siófok fideszes polgármestere hétfőn.
A sok panasz miatt hétfő délután felmérést is kezdeményezett a BSZ, hogy kiderüljön, mindenhol gond volt-e a legutóbbi szúnyogirtással, és pár órán belül már több mint 20 önkormányzat jelezte vissza a teljes elégedetlenségét. Balázs Árpád beszámolója szerint akadnak, akik a múlt heti szúnyogirtás szakszerűségét vonják kétségbe, mert nem látták a repülőt a térségben, vagy mert a hatóanyag kiszórásában kételkednek.
"Ilyenre az elmúlt években nem volt példa, eddig mindig elégedettek voltunk az irtást végzőkkel, pedig voltak az időjárás szempontjából hasonlóan kritikus időszakok" - tette hozzá. Az önkormányzatok a múlt heti beavatkozást nem akarják kifizetni, helyette újabb elrendelését követelik, amit a méhészek értesítése és a hatósági engedélyek megszerzése után végezhetnek várhatóan csütörtöktől, mondta Balázs Árpád.
Én alma ecettel próbálkoztam.
Iszonyat mennyi szúnyog van a Balatonon..ma hallottam a rádióban...hogy nemvolt túl sikeres a permetszer.
Aki a Balcsira készül, az tegyen meg mindent vigyen szúnyogriasztót!
Nagyon viszketek...
És mielőtt vízpartra megy valaki mivel kenje be magát szúnyogok ellen?
Balatonon voltam és nagyon összecsíptek a szúnyogok:(
Volt permetezve de sajnos rengeteg szúnyog van...
Ruhán át is sikeresen összecsípkedtek engem.
van valami tippetek mit kenjek magamra ezekre a csípésekre?
Szódabikarbónával próbálkoztam, ecettel...
További ajánlott fórumok:
- Milyen házipraktikát tudtok fülfájásra?
- Hosszában és keresztben is barázdásak a körmeim. Mi lehet a gond, mit tegyek vele? Esetleg valami házipraktika?
- Legyek, szúnyogok elleni házipraktikákat keresek, -sprayn kívül tudtok valamit?
- Párom vendéglátózik, egész nap áll, bokájánál az erek meg vannak dúzzadva és az fáj neki, milyen házipraktikát ajánlanál?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Tudtok valamilyen házipraktikát szem alatti duzzanat eltüntetésére?