Szteroid kezelés, tapasztalatok? (tudásbázis)
Remélem neked nem kell hosszú távra berendezkedned erre a kezelésre.
Nem egyforma a betegségünk. Az enyém az "ezzel meg kell tanulni együtt élni" kategória.
Hát nem semmi, kíváncsi leszek,hogy nekem meddig kell ezt alkalmazni. Remélem én is a szerencsések közé fogok tartozni és minden rendben lesz!
Én azt gondoltam,hogy ez ilyen pár hetes kúra szerű kezelés, nem gondoltam,hogy ilyen hosszú távon is alkalmazni kell.
Jelenleg napi fél szem Medrolt szedek, reggeli után közvetlenül.
Amikor kezdtem, akkor napi másfél szem volt az adag. Fokozatosan negyedenként csökkentve vittük le. Ha a fájdalmak erősödnek, akkor időszakosan megemelem negyed, vagy fél szemmel az adagot, amiről mindig tájékoztatom a doktornőt.
E mellett heti egyszer oltom magam, de az már - állítólag - nem tartalmaz szteroidot.
Mindenre a lehetséges mellékhatások vannak rá írva, nem törvényszerű,hogy elő is jönnek.
Örülök,hogy nem okozott gondot és megtalálták a megoldást, bármi is legyen az :D
Nem! Azóta is folyton ezen jár sz eszem, " i" betű is volt benne, úgy rémlik.
De ahogy beugrik megírom.
Lehet, hogy Diclofenac ?...most nem vagyok benne biztos.
De az meg a szívre nem jó állítólag, bár nekem - mint mondtam - nem okozott semmi problémát.
Szia,
semmi mellékhatásod nem volt? Te vagy az egyetlen akinél pozitív dolgokat is olvasok!
Remélhetőleg az orvosom mindent megfog tenni a legjobb kezelés érdekében, már egyet én is ott hagytam, nagyon csúnyán viselkedett velünk. Igyekeztem tisztában lenni ezzel az egésszel mire oda kerül a sor,de nagyon elrettentett az interneten amiket olvastam. Ezért vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra. Most egy kis reményt kaptam tőletek.
Milyen formában kapod a szteroidot?
Én évek óta kapok szteroidokat. Szoros orvosi kontroll alatt vagyok (6 hetente vérvétel stb). Nem híztam, nem lett magasabb a cukrom, így a munkámat is tudom végezni. Az adagot folyamatosan csökkentik, időnként el is tudom hagyni. Én is gyulladásra szedem, csak ízületekre.
Ha kétségeid vannak, akkor az orvossal beszélj. Ha a szakorvos nem akar meghallgatni, akkor a házi orvosoddal konzultálj.
Nekem így közösen találták meg a megfelelő kezelést. Igaz, ez már a harmadik szakorvos, de ő emberséges és figyelmes.
Nem! Vagyis nem tudok róla!:)
Annyi minden változás történik egy beteg ember állapotában, hogy nem tudni mi a "természetes" és mi a gyógyszerek mellékhatása.
De olyan brutális,- mint a szteroidoktól,- nem történt.
Egy más összetételű infúziót kaptam.
"M" betűvel kezdődik a szer neve, (most az Istennek nem jut eszembe a neve), amit tartalmazott.
De ez neked nem jó, mert kifejezetten ízületi panaszokra adják, tablettában is.
Nézd, a kettőnk panasza teljesen más!
Én egy többszörösen műtött gerinccel kínlódom, ami soha nem lesz jó, csak az idő múlásával rosszabb és rosszabb.
A szteroidot az időnként fellépő gyulladás ellen vetették be.
A Te problémád más, abban sajnos (vagy szerencsére) nem tudok nyilatkozni.
De vallom, hogy a gyulladások kezelésének van más módja is, ahogy nálam is bebizonyosodott.
Mivel én évente járok infúzióra, érdekes módon nálam találtak más módszert - miután kategorikusan elutasítottam a szteroidot - és még keresgélni sem kellett nagyon!
De ehhez előbb tönkre kellett mennem!:(
Elég sok rosszat olvastam róla, ahhoz,hogy én is ezt gondoljam,hogy bármit csak ezt NE!!!
Nagyon félek tőle...a hízás is zavarna persze,de a többi mellékhatás jobban aggaszt!!!
Remélem van más megoldás is!!!
ISTEN ŐRIZZ !!!
Én szteroidos infúziókat kaptam a gerincproblémámra, egy év alatt majdnem húsz kilót híztam, magas lett a vérnyomásom és megborult a cukrom és a hormonháztartásom.
(Persze vannak betegségek, amiket ezzel tudnak kezelni, például a sclerosis multiplex)
További ajánlott fórumok:
- Asztmát mivel lehet kezelni a szteroidokon kívül?
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Seborrheás bőr - tapasztalat, kezelési lehetőségek
- Lézeres látásjavító kezelés - saját tapasztalataim
- Szteroid kezelés miatt kinél meddig tartott az átmeneti állapotromlás?
- Szteroid kezelés miatt hulló hajjal mit lehet kezdeni?