Szilvalekváros derelye (2.időszak) recept
A Szilvalekváros derelye (2.időszak) hozzávalói:A tésztához:
25 dkg tk. tönkölyliszt
1 tojás
kb 1dl víz
só
Valamint:
szilvalekvár (házi! cukor nélküli)
4 evőkanál olaj
korpovit keksz darálva
A tálaláshoz:
xilit
őrölt fahéj
A Szilvalekváros derelye (2.időszak) elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjuk. 2. Egy lábasba teszünk fel vizet forrni, adunk hozzá sót. 3. A tésztát késhegynyi vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra). Félbehajtjuk- ez lesz a felezővonal. 4. Kis kupac lekvárt kanalazunk a tészta egyik felére, aztán a másik felét ráhajtjuk, és a tészta közöket összenyomkodjuk. 5. Derelye vágóval szétdaraboljuk. 6.Közben a darált korpovit kekszet kevés olajon pirosra pirítjuk. Nem nagyon, mert könnyen megéghet. 7. A forró, lobogó vízbe tesszük a derelyéket, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy pár percig főzzük. 8. Korpovit morzsába forgatjuk. 9. Tálalásnál fahéjjal, és xilittel megszórjuk.
Kategória: Receptek candidásoknak receptjei
A receptet beküldte: ttimeaa, 2012. ápr. 17. 17:55
A szilvalekváros derelye (2.időszak) elkészítési módja és hozzávalói.