Szerintetek mikor érdemes menstruáció kimaradása után dokihoz menni ha a teszt ++-os? (tudásbázis kérdés)
Engem?? Nem kell :))
Szánalmas vagy :)
Csillagom :)
"És a 2. gyerek már tényleg lazább, az elsőt túlparázzuk."
Ezen jot mosolyogtam :)) Valoban, a tobbseg tulparazza.
Sok sikert, problemamentes terhesseget a masodikkal!
De volt, az elso terhesseg elott sorozatban harom. Ezert merek a temaban nyilatkozni, mert alaposan atbeszeltuk a nogyogyaszommal.
Az o tanacsara vartunk meg egy picit, mielott elkezdett volna mindkettonket a ferjemmel nyuzni kulonbozo kivizsgalasokkal, es lam, milyen igaza lett: 2 honap mulva megfogant a fiam. Vele szandekosan nem "vigyaztam", ugy voltam vele, ha eros, egeszseges, ugysem megy sehova egy kis fizikai terhelestol. Ha meg nem egszseges, inkabb menjen. De tojt o a faronkok emelgetesere, megmaradt.
Igen. Egy ismerősöm az első gyerekkel szenvedett, feküdt, táppénzen volt, görcsölt, kórházba került, tömték bele az antibiotikumot (nem mellesleg ennek ellenére egészséges a kisfiú)... Most várja a másodikat, bölcsibe adta a lurkót, visszament egy kicsit dolgozni, fitt, fizikailag remekül van, emelgeti a kis 13 kg- st.
Én a végén görcsök és koraszülés veszélye miatt feküdtem. Az eleje meg a vége közt a több órás mászkálást is bírtam pihenőkkel, de állni egy helyben max 15 percet, mert szédültem.
Remélem a második jobb lesz mindkettőnknek. :D
Ezt meg amúgy már több embernél tapasztaltam, hogy akinek több gyereke van az jobban tudja... :/ Majd egyszer nekünk is lesz több. És a 2. gyerek már tényleg lazább, az elsőt túlparázzuk.
Nem is értettem, hogy mitől voltam rosszindulatú. Sajos az én terhességem sem indult problémamentesen, az egy másik kérdés, hogy most jól vagyok. DE! Akkor sem tudnék végig állni nhogy egy műszakot, egy egész órát! Nem azért, mert tápos vagyok, hanem mert most ennyit bírok. Pont.
ezt el kell fogadni, van aki többet bír, van aki nem.
De 2-3 gyerekkel már könnyen beszél az ember....
Első babásoknak mindig nehezebb ez a téma szerintem
Én rosszindulatú? Miben nyilvánul ez meg te szerencsétlen??
28 hetes kismami vagyok csak átéreztem milyen frankó lehet nagy pocakkal ott állni.
Ja, ertem, tehat egy pici gyarrol van szo :) Ahol en dolgoztam, 1700-an voltunk, 3 muszakban. Hat, ezt el tudom kepzelni, hogy ilyen kis helyen nincs opcio.
Dobozok emelesevel kapcsolatban csak annyit, hogy az elso gyerekemmel terhesseg elejen erdot irtottam, agakat tuzeltem, a masodikkal 20 kilos kosarakat cipeltem, kapaltam, gyomlaltam, betakaritottam a 34. hetig, miutan mar a hasam tul nagy lett, es zavart a hajolgatasban. Mindezt nem azert, mert muszaj volt, hanem mert igenyem van a mozgasra. Egyik gyereknek sem lett semmi baja. Egeszseges magzat nem vetel el egy kis emelgetestol.
A masik veglet meg, hogy egy baratnomnek levalt a mehlepenye a 28. heten fuggonyleszedes kozben. Vegul nem lett baj, fekudt a 32. hetig, aztan megcsaszaroztak. Ma mar 4 eves a nagyfiu.
Szoval, ha ennyire felsz, legjobb, ha lefekszel, es ki sem kelsz az agybol szulesig. Mert ha valami nem tokeletes, a legkisebb terheles is gondot okozhat.
Csak nehogy ugy jarj, mint egy volt osztalytarsam, akinek a felesege 3. babajat veszettul vedtek, vegul megszuletett, es 4 honaposan meghalt veleszuletett veseelegtelensegben. Volt nagy siras-rivas, utolag ugy voltak vele, barcsak vetelt volna el inkabb az elejen.
Kegyetlen dolog ez az evolucio, a selejtes egyedeket elpusztitja, ha hagyjuk.
Ez egy autópiari cég ahol egy nagy üzem van ahol betanítot munkások vannak... sajnos én nem irodán dolgozom, aki egész nap ülhet...
"másodszorra meg 1 részleg van ahol mindenki ugyan ott van több mint 100 ember 1 műszakban" - ezt a mondatot sajnos keptelen vagyok ertelmezni... Ott ugyan 100 ember van egy muszakban, vagy mi? Csaladi vallalkozasban dolgozol? ;) pontosan egy műszakban 100 ember dolgozik :D ez egy gyár nem egy üzlet vagy akármi ahol van 10 ember egy műszakban :D
Te aztán igazán empatikus lélek vagy! Kívánom, hogy végig kelljen állnod nagy pocakkal több hetet. Akár terhes vagy akár nem!
Furcsallom tovabba, hogy ha vegyszerrel dolgozol, azonnal kiirnak tappenzre?? Nincs abban a gyarban masik reszleg, ahol nincs vegyszer? En is dolgoztam 2 evig gyarban, ez az ido alatt egy olyan no lett terhes, aki a lakkozoban (is) dolgozott, athelyeztek, es kesz. A terhesseg utolso honapjaban kapott egy kakasulot, amire ra tudott tamaszkodni, addig vegig allt. Milyen tappenz, LOL :DD
Ha nem tesznek at, vagy nem tudnak attenni, akkor termeszetesen sajat belatasa szerint kiirhat a doki tappenzre. De nem hiszem, hogy a vezetsegnek ez lenne az erdeke.
Amugy a korai terhessegek kb. 75%-a vetelessel vegzodik, kulonbozo genhibak miatt, legtobbjerol nem is tudnak a nok. Az orvostudomany is altalaban a 6. het utani vetelesekkel foglalkozik (kiveve, ha tobb mint haromszor fordul elo egymas utan), a 12. het utaniakkal meg kiemelten, a tobbi un. szubklinikai veteles.
"másodszorra meg 1 részleg van ahol mindenki ugyan ott van több mint 100 ember 1 műszakban" - ezt a mondatot sajnos keptelen vagyok ertelmezni... Ott ugyan 100 ember van egy muszakban, vagy mi? Csaladi vallalkozasban dolgozol? ;)
További ajánlott fórumok:
- A menstruáció kimaradása után mennyi idővel érdemes terhességi tesztet végezni?
- Szedett valaki Detralexet? Voltak mellékhatásai? A menstruáció kimaradását okozhatja?
- A méhszájrepedés menstruáció kimaradást okozhat?
- A menstruáció kimaradása után hány nap múlva teszteljek?
- Változókorban 3hónap menstruációkimaradás után kéthete tartó vérzés mit jelenthet?
- Rendszeresen szedett fogmzásgátló okozhat menstruáció kimaradást?