Szerintetek hatásos, ha Youtube-ról tanulok angolul? (beszélgetős fórum)
Én általában tisztelem a tanárokat, de vannak egyéni különbségek bőven.
Olyan tanár is akadhat, aki minden másról lebeszél, mint ami az ő módszere.
Még nem találkoztam tanárral, aki ellenezte volna a módszert, pedig "elfogyasztottam" párat. Az a tanár, aki téged eltanácsolt ettől a módszertől, még mielőtt kipróbáltam volna nagyon rossz tanácsot adott.
Az embereknek más, más életkorban, más módszerek jönnek be tanulásra.
Filmből talán a legelején kevésbé lehet, de a videókon lehet látni az írásmódot is. Kicsit rá kell állni az ember fülének a másik nyelvre.
Én németül is sokat tanulok filmekből, főleg ha online nézem, mert meg tudom állítani arra az időre, míg felírom. Az élő nyelv sok kifejezését innen tudom.
Hány nyelvet beszélsz és hányszor tanultál filmekből? Az, hogy neked ez nem megy mások még tanulhatnak ezzel a módszerrel.
Mindenki másként fogékony a dolgokra.
Szerintem nem elég csak hallás után.
Nagyon sok szó szinte azonosnak hangzik, egyetlen lehelletnyi fonetikus különbséggel.
Fontos, hogy leírva lássa az ember, mit is mondanak.
Van pár alabszabály, azt érdemes tananyagból megtanulni, aztán angol feliratos angol nyelvű filmek mehetnek.
Őszintén szólva, nálam az iskolai angol (nyelvtan, szókincs miatt), majd az élő beszélgetés dobott rajta sokat.
Addig lehetett bármilyen jó az angolom, volt egy erős akcentusom. Élőben, ha az ember odafigyel, sokat lehet lágyítani rajta, mert általánosságban a magyarok nagyon darabosan beszélik az angolt (még felsőfokon is).
Milyen grammatikai rémnek nézed a nyelvvizsgát?
Nem kérdeznek tételesen nyelvtant, példamondat van.
A szóbelin meg le lehet nyűgözni a vizsgáztatókat egy-egy élő nyelvi fordulattal, amiből kiderül, hogy tényleg elsajátítod, a szó szerinti értelemben, és nem biflázod a nyelvet.
Azért vannak dolgok a nyelvtanulás során, amit be kell magolni úgy, hogy az később készség szinten működjön.
Hallás után, használat közben tanulni a nyelvtant igazán sok tévesztéshez vezet, rosszul rögzül, és azt nagyon nehéz javítani.
Vannak szabályok, amit "be kell se..lni", mert nem gyermekfejjel tanulunk már. Hiszen a magyar nyelv szabályait is meg kellett tanulnunk, hiába tudtunk már beszélni.:)
sőt, franciául sem.
Tanultuk a suliban a ragozásokat is, de az sosem maradt meg bennem, csak a felelés idejéig. A szó megfelelő alakját ahogy használtuk beszédben, írásban, az ragadt meg.
Ezek a lehetőségek nem pótolják azt, hogy csoportban, tanári segítséggel, irányítással tanul, de nagyon jó kiegészítői.
Ha önállóan tanulsz is szükséged lesz egy "vezérfonalra", nem lehet alapozás nélkül tanulni.
Ajánlom, vegyél egy könyvet és a hozzá tartozó munkafüzetet a nyelvtudásodnak megfelelő szinten és azon lépegess végig.
Az 5percangol.hu sokat segíthet, ha feliratkozol, mert nem hagyja, hogy elhanyagold a tanulást.
A másik, hogy a play-en nagyon sok alkalmazás van, ami segít memorizálni és vissza is mondhatod a telefonodra.
Sokaknak pl. a Duolingo nem jön be, de ez is figyelmeztet, hogy itt az idő a tanulásra.
Egész nyugodtan tanulj onnan is, de ha jól akarsz beszélni akármilyen nyelvet, az nem elég.
Ha nincs kivel beszélgetni, nem gyakorolsz, akkor leragadsz az alapoknál, ha meg kell szólalni csak keresgéled a szavakat.