Szerintem a falunkban nem viszik kellő helyre a szelektíve szétválogatott szemetet, kinél panaszkodhatok? (tudásbázis)
Hmm...
Akkor tutira valami gond van az átvétellel. Mármint a szemétszállítóktól nem veszik át.
Kérdezz rá a polg.mesteriben, ott tudni fogja valamelyik okos.
Ha minden jól megy, akkor nem. Az átmeneti időben néha vannak furcsa dolgok.
Én nem úgy fogom fel, hogy kamu az egész, mert jó sok helyen tökéletesen működik már itthon is. Én úgy fogom fel, hogy én megcselekedtem, amit megkövetelt a haza, innét már a szemétszállítók és az önkorm. felelőssége...
Az a baj, hogy itthon nincsenek szemétégetők. Konkrétan Bécsben most épül a negyedik, abból van a fűtés, fika pénzért!!!
Ott egyre kevésbé gyűjtik szelektíven, mert úgyis utána kell válogatni, és az égetőben erre is vannak emberek felvéve.
Azért ez durva különbség, főleg, ha még azt is elmesélem, hogy gyakorlatilag a városban van a szemétégető. Jó, nem a lakótelep közepén, de még Bécsen belül...
Bocsi, hogy offoltam kicsit, de valahol a témához tartozik.
Ha bemész az önkormányzathoz, vagy a szemétkezelési vállalathoz, bizonyára mondanak valami okosat - vagy legalábbis reméljük. ;)
No és persze azt is fel kell mérniük, hogy ha már külön gyűjtik, milyen gyakran kell jönnie adott típusú szemétért az autónak?
És az, hogy van szelektív sziget, sajnos még nem jelenti azt, hogy van 100 km-nél közelebb szelektív szeméttelep. Mert ha hirtelen megduplázódna a szemétdíj, lehet, hogy az nem esne jól kifizetni...
Mióta van nálatok szelektív gyűjtés?
Azért kérdezem, mert mikor még csak a hajlandóságot nézik, nem fektetnek nagyobb beruházásokba. Nálunk pl. a legelején ugyanaz az autó vitte el az összeset!
Meg kell vizsgálniuk, hogy van-e értelme, no és persze mivel M.o-on nincs válogató/szemétégető, és az elején még sokszor gyűjtik tévesen a hulladékcsoportokat, vagy épp még nincs is letisztázva, hogy pl. a tetrapakot hová kell tenni, mindenképp célszerűbb ömlesztve gyűjteni.
És még millióegy oka lehet...
Szerinted hová viszik?
Attól tartok, hogy csak akkor lehet tenni valamit ellenük, ha illegálisan rakják le valahol.
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.