Szerinted miért alakul annyi konfliktus, feszültség az emberek között az internetes fórumokon? (beszélgetés)
Mivel nem személyes kommunikáció zajlik, nagyon könnyen félre lehet értemezni egy-egy szöveget, nem látni a másik fél metakommunikációját, testbeszédét, sokszor elbeszélnek egymás mellett az emberek.
Valamint sajnos nagy szerepe van az anonimitásnak.
Nem, szerintem nem feszültség levezetés, hanem egyszerűen sokan nem tudják értelmezni az írott szöveget, rossz helyre teszik a hangsúlyt, nem leírt dolgokat is beleolvasnak a hozzászólásokba.
Ezután persze kikérik maguknak és még véletlenül sem értik meg, hogy mit is akart az ember írni.
Számomra nevetséges az is, hogy pl. az általam leírtakat támadásnak élik meg, mert nem mondom, hogy drágám, stb. Elmondanak mindennek, mert kemény vagyok szerintük, majd néhány hozzászólás után az általam leírtakat olvasom vissza egy értetlentől...
Erről egy vicc jut eszembe:
-Józsibácsi úgy hallottuk magának nagyon szűk a szókincse.
- Egy f.szt! :-)
Ez szerintem főleg az írásbeliségből adódik.
A civil életemben nem értenek ennyiszer félre, mint itt és én sem értek félre ennyi dolgot.
Azoknak az embereknek a zöme, aki itt megfordul, érzelmileg sérült, vagy komoly problémával küzd és megpróbál valamilyen szinten kompenzálni. Ebből is adódhatnak a konfliktusok, amik gyakran irreálisan eldurvulnak. Ezeket nem szabad komolyan venni.
Sajnos én azt látom, hogy baráti kapcsolatok, ismeretségek esetén is sok a feszültség, illetve olyan topikokban is, ahol nem a téma a provokatív.
Persze biztos vagyok benne, hogy a döntő többség csak meggondolatlan, nem akar senkit megbántani, mégis meglepően gyakran előfordul itt, meg más internetes helyeken is.
-mert a hangsúlyt nem halljuk
-mert a reakciókat nem értjük meg,nem látjuk a másikat
-mert fórumon sokan védik erőszakosan a saját álláspontjukat,és sokkal bátrabbak mint az életben,és előbb írnak bántóan
-arc nélkül vagyunk itt,így nem fontos a másik,könnyebben támadunk,és sokszor azt sem tudjuk kit
-félre értünk hozzászólásokat,emlékeztet a stílus más életbeli tapasztalatra,és máris sértően válaszolunk....
stb...sok indok van...
Ha lenne a hoxán olyan klub, hogy "gyógyult agresszív fórumozó" még ma belépnék. :)
És értem;)
hát persze, vakargassuk csak egymás hátát:)
általában megpróbálok ilyenkor empatikus lenni, de van akinek egyszerűen ilyen a természete...
nem tudom kiről van szó, de a munkahelyen van egy ilyen fickó :(
már többen elhatároztuk, hogy a társaság fele lefogja, a másik üti,
de ha besegítetek oda is, mi is jövünk Hozzátok segíteni :DDDD
Szerintem a hozzászólásokat nagyon könnyű félreérteni, hiszen nem látod a "beszélő" arcát, mimikáját, mozdulatait.
Egyébként meg sokan így (arctalanul, ismeretlenül) vezetik le a feszültségüket. Köztük én is, mert régebben (akkor más nevem volt) imádtam beszólogatni. Már nem "imádok" ilyet tenni, de nem vagyok egy szent sem. Visszafogom magam,mégis sokan félreértik amit mondok.
Hát kérlek én világ életemben utáltam veszekedni, vagyis sem itt, sem a való életben nem vagyok híve a vitának, már ami nem célravezető.
Mert ugyebár egy kellemes vita, bizonyos dolgokról, barátok között, az ugye más :)
Így azután elhúzok, ha veszekedés alakul. Nem bírom.
Szóval ember kell ehhez.
csak elkotródik
angol szlengben az ilyet "troll"-nak nevezik
tudom kiről van szó
te lefogod, én ütöm
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Miért vagy most az interneten?
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Konfliktus kezelő fórum, feszültség levezetésre, félreértések tisztázására :)
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?