Szegedi papucs recept
A Szegedi papucs hozzávalói:40 dkg liszt
20 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
2 dl tejfől
15 dkg szilvaíz
1 cs.vaníliás cukor
só
A Szegedi papucs elkészítési módja:
A lisztet és a zsírt elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a mindegyik közepébe szilvaízt halmozunk.a cukros tejben felfuttatott élesztőt,a tejfölt és a porcukrot.Megsózzuk,összedolgozzuk majd fél órát pihentetjük.Kinyújtjuk és tenyérnyi kockára vágjuk,majd papucsformára hajtjuk.(A két szemközti oldalt a szilvaízre hajtjuk a másik kettőt egyenesen hagyjuk)Tepsire rakjuk és 40 perc alatt megsütjük.Ha kisült vaníliás cukorba forgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2013. dec. 27. 20:14
A szegedi papucs elkészítési módja és hozzávalói.