Szegedi papucs recept

A Szegedi papucs hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
2 dl tejfől
15 dkg szilvaíz
1 cs.vaníliás cukor



A Szegedi papucs elkészítési módja:
A lisztet és a zsírt elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a mindegyik közepébe szilvaízt halmozunk.a cukros tejben felfuttatott élesztőt,a tejfölt és a porcukrot.Megsózzuk,összedolgozzuk majd fél órát pihentetjük.Kinyújtjuk és tenyérnyi kockára vágjuk,majd papucsformára hajtjuk.(A két szemközti oldalt a szilvaízre hajtjuk a másik kettőt egyenesen hagyjuk)Tepsire rakjuk és 40 perc alatt megsütjük.Ha kisült vaníliás cukorba forgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szegedi papucs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook