S.O.S!!Ha volt egy kis vérzés, doki kérdi görcs van milyen fájdalmas a görcs mikor menjek kórházba?? (tudásbázis)
Szia!
Szerintem van rá esélyed. Én is vérezgettem, -bár nem görcsöltem- mind a két terhességemnél és nem volt semmi komoly.
Mindenképp menj el dokihoz. De addig is pihenj (feküdj!) nagyon sokat, ne emelgess.
Szia DAvider!
Jobban vagy? Remélem már nem aggódsz annyira.
Nem kell fájnia semminek. Én sem éreztem semmit. Kicsit néha keményedett a hasam, de mivel első baba, azt semtudtam pontosan, hogy az keményedés és hogy az baj. :))
Az én dokim nem volt túl könyörületes, mert az első ilyen kis vérzésnél bent tartott megfigyelésen 1 hétig. Fúú, nagyon utáltam a kórházban lenni, de mindegy. Én is azzal érveltem, hogy de hát feküdni otthon is tudok. Ja, csak otthon azért mászkál sokat az ember, boltba megy, ide-oda...
Sok mindent el lehet bagatelizálni, de itt nagyon észnél kell lenni és igenis hallgatni a dokira. Ő nem unalmában "kényszerít" ágyban fekvésre, hanem a baba érdekében.
Attól, hogy rövidül a méhnyak, a baba jól van. Csak amikor már túlságosan megrövidül, majd kinylíik idő előtt, akkor van gáz. A baba attól még mozog, persze.
Az úgy van.... hogy a méhnyak olyan, mint egy kis csőr a méhen. Aztán ez a "csőr" rövidül, rövidül, majd eltűnik. Amikor eltűnt, utána még tovább tágul, azaz kezd kinyílni. Ez tök jó, ha már ideje van a szülésnek, de ilyen korán még baj van vele. Nekem erre adták a Spiropent nevű gyógyszert és a Magne B6-ot kellett a keményedések, azaz görcsökre szednem.
Kizárólag az orvos javaslatára kezdeném el szedni, magamtól semmi esetre sem! Azért, mert én csak hallok ezt-azt, ő pedig mégis az orvosom. Amikor van választott, azért választunk, mert bízunk benne és a tudásában.
Írtad, hogy hétfőn lesz újra a dokid, menj el mindenképp hozzá! Addig pedig ne szedj semmit magadtól, de tényleg igaza van a férjednek, feküdj szépen és maradj a seggeden! :D Nem szabad ezzel játszani. :)
Nekem is volt ilyen, én is minnél hamarabbb elmentem,nekem hála isten csak aztmondta hogy nő a baba azért fáj,írt fel rá nospát,meg kaptam magneB 6-ot.
Remélem nálad is minden rendben lesz,szorítok:)
Szió!
NE aggódj, pihenj sokat, ha tudod emeld meg az ágyad végét és szedjél Magne B6-ot és Calciumot. Nem lesz semmi gond.
Ezt találtam róla:
A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a CI=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.
No para! Próbálj meg pihenni, lazítani! (Tudom könnyű mondani....)
További ajánlott fórumok:
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Mennyire fájdalmas a szülés?
- Apám kórházba került, rám egy sor fájdalmas/kellemetlen...
- Több mint 1 hete késik a vérzésem, menjek orvoshoz ha nincs panasz, vagy várjam meg a következőt?