SMC router beállítása (beszélgetés)
Akkor viszont teljesen más a felállás. :-)
A Wifi routeren ne állíts be semmilyen Internetelérést. Ha van ilyen opció, hogy "Hot Spot" vagy "Access Point" azt állítsd be. Az UTP kábelt a régi router egyik szabad LAN portjába, másik végét a Wifi router szintén LAN portjába dugd! Így a routered switch-ként és Wifi Access Pointként fog üzemelni, router funkciók nélkül.
A másik megoldás, hogy az új routerrel teljesen kiváltod a régit.
Ha két routert teszel egy hálózatba, az speciális konfigurációt igényel, és nem is minden SOHO router tudja.
"A Wifi nélküli routered kimegy a netre?"
Ezt hogy érted?
Akkor is felesleges két router. Az csak akkor kell, ha dedikált alhálózatot akarsz. Erre egy háztartásban nincs szükség, ráadásul a SOHO routerek nem is mind tudják kezelni.
A Wifi nélküli routered kimegy a netre?
Security vagy vmi hasonló menüpontban a WPA vagy WPA2 beállítása is segíthet. Amikor a beállításokra mész, milyen menüpontok vannak? Nézz meg minden legördülő sávot, minden engedélyezve legyen.
Esetleg a vírusírtód is letilthatja a routert. Nekem a NOD szokta ezt csinálni, be kell állítani olyankor, h megosztás engedélyezése.
ha a másikba beírtad a nevet jelszót, akkor ebbe már nem kell, csak vezetékkel rákötöd a wifis wan portjára és azon állítasz be jelszót.
A wifis wan beállítását töröld
először nézd meg úgy hogy nem a routerbe dugod be hanem a gépbe, hozz létre egy új hálózati kapcsolatot beírod név jelszó és ha az úgy megy akkor van neted.
a PPPoE a helyesen beírt név és jelszó(kis/ nagybetű/karakter), így mennie kell más beállítás nélkül is
Be van dugva, igen, s meg is jelenik a tableten
az elérhető wifi-k között, csatlakozik is, de még sem működik a net.
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Mi az oka és mit t lehet tenni, ha a macskahámból a legkisebb méretű beállításon is kibújik a macska?
- Laptop beállítással / visszaállítással kapcsolatban szeretnék segítséget kapni...
- Hogyan tudom az új napló beállításoknál a régi (style-os) naplóképemet beállítani?
- Új kerékpár vásárlása esetén valóban az én költségem az első szervizben történő beállítások költsége?
- Meghatározatlan hiba miatt a Windows nem tudja megjeleníteni a Windows tűzfal beállításait. - Miért?