Rossz munkahelyi hangulat ellen mit lehet tenni? (tudásbázis)
Ennyi jó ötletet is rég olvastam már. Ne tolongjatok :D
Mindenesetre elindítottam egy gyilkosos játékot, és elváráson felül teljesített. Mindenki nagyon lelkesnek bizonyult. Mint a gyerekek, úgy vetették bele magukat :D Megtette a hatását, mert sokkal több a nevetés, jobb a kommunikáció. Kimozdította a begubózott embereket is :)
Sziasztok!
Sajnos valahogy én is egy rossz munkahelyre kerültem. Egy élelmiszerboltban dolgozom ami magán kézben van és 4 boltja üzemel a városban. Gyakorlatilag így mind a 4 boltban kell dolgozni. Nem is ez a baj. A baj hogy a műszakvezetőm mindent elkövet hogy én magamtól mondjak fel. Mikor felvettek nagyon kellett az ember. Hamar határozatlan szerződést kaptam mondván jó a munkám. Azóta ez nem változott csak a főnök hozzá állása. Gyakorlatilag napi 8 vagy 7 órában lehetetleníti meg napjaim. Pénztáros vagyok, de átut is fel kell töltenem, de ha elhagyom a kasszát mikor nincs vevő már kapok. Elém dobott újságok a földön majd ordítva tedd ki! Napi szinten mindenért még azért is amiben nincs igaza. Orvoshoz nem enged el, csak ha ledolgozod, de pihenőnapod elveszi. Mindenzt minimálbér alatt teszem. Ha behívnak mert kolleganőm rosszul van én kapok miért vagyok bent! Hát mert behívtak és mentem. Nem tudom mit tegyek. Idegileg kiborultam most telefonon piszkál fenyegetőzik. Felmondok mertz többször rosszul lettem. Evés vagy mosdó szóba se jöhet munka alatt. Hogy lehet bírni mit lehet tenni ha tudom hogy csomó dolgora harapnának az illetékes hatóságok, csak hát én még itt dolgozom. Jelenkleg táppénzen vagyok ez miatt. Hogy lehet elkerülni hogy a főnök zaklasson. Ja mellesleg nő ,szóval nem férfi hogy más baja legyen. Ha valaki tud vagy járt ilyen cipőbe adjon tanácsot. köszönöm!
Minden elmúlik, ha nem Így , akkor úgy.
Vannak kőbunkó emberek,és sajnos egyre többen, ez a divat.
Erősebb kutya ...
Milyen türelmes lennél akkor, amikor kimész WC-re és tönkreteszik a munkádat?
A főnök pedig a szomszédja, barátnője, farkavége
Ha az olyan egyszerű lenne!
S mi van, ha az új helyen még rosszabb lesz?
Megértelek, láttam, átéltem hasonlót.
Mondhatnál közelebbit is. Szerinted mi lehet a baj?
változni
magadon dolgozz, és a többiek is változni fognak
másik
váltani
Miért rossza a hangulat? Mi váltotta ki? Tettél érte vagy hozzá?
Esetleg beszélni nem lehet róla?
Sokszor egy beszélgetés kiold minden feszültséget!
Sok probléma és "rossz hangulat" azért jön létre, mert nem beszélgetünk egymással, mindenki gondol valamit, el van a saját világában és fúj a másikra...a ztán amikor elkezdik kibeszélni, rájönnek, hogy nincs is probléma, csak elmentek egymás mellett...!
DE ha ez nem megoldható, akkor próbálj csak a feladatodra koncenrtálni!
Nem írtad le, hogy kivel van gond?
Főnök vagy munkatárs... mindkettő?
Másképp kell kezelni őket!
A türelem segít. Gondolj arra, hogy mint minden, ez is elmúlik.
Ha rossz a hangulat körülöttem, igyekszem kedves lenni mindenkivel, jobb hangulatot vinni a levegőbe. :) Egy-két jót szót szólni a durcásokhoz, vagy megtudni mi bántja az illetőt, neadjisten segíteni. :)
Ha nem jön be, akkor csendben maradok, belemélyedek a munkámba, és próbálok minden összetűzést elkerülni, a lehető legkevesebbet kommunikálni, így biztos nem lesz veszekedés.
Aztán valahogy elvonulnak a viharfelhők és magától megszűnik a kínos helyzet.
Néha csak várni kell.
Mosoly, kedvesség, udvariasság, segítôkészség...
egy csésze kávé, stb. No pletyka!
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Mit tegyek, ha utálatosak a munkatársaim? Egyre rosszabbul érzem magam a munkahelyen
- Otthagynátok egy munkahelyet úgy, hogy nincs más, de ott annyira rossz a helyzet?
- A munkahelyemen vettek fel a helyemre új személyt, hogy én más munkákat kapjak. Csak én érzem rossz előjelnek?
- Hogyan tudom leellenőrizni, hogy tényleg be vagyok-e jelentve, úgy hogy a munkahelyem ne tudja meg, hogy én le ellenőriztem ezt?
- Hogyan ellenőrzik a bölcsivezetők a szülők munkahelyét?