Rettentően izzad a 1, 5 éves gyermekem ebben a hőségben, hiába hintőporozom be. Alig van minimális pisi a pelusában. Másnál mi a helyzet? (tudásbázis)
igen van mentolos hintőpor még mindig, ezt onnan tudom, hogy májusban mindkét gyerköcöm himlős volt, és arra csak azt kell használni! :))
De arra nem is gondoltam, hogy azzal hintsem be...
Nem tudom, hogy most kapható e, de régebben (24 éve) a gyógyszertárban lehetett kapni, kisbabáknak, izzadásgátló, mentholos hintőport.
Azért tudom, mert a lányomnak is gyönyörű hosszú(szószerint: seggig érő) haja volt. Neki is kicsípte az izzadság a nyakát.
A folyadék bevitelt, levessel, gyümölccsel, tejjel, joghurttal, fagyival pótoltuk.
Nagy melegben ki volt (van) rakva egy lavorban víz, amiben lehet tocsogni.
Persze persze... de megtudod oldani a kádban is (mert megakarod!!!) :))
Nincs erkély, a konyha meg tipikus panelkonyha.
A gond, hogy a nagyobbak nem tudnak "nem fröcskölni" széjjel mindnet, ezért hétvégente tartjuk a nagyinál a medencézést.
Kevesebb itt is a pisi és erősebb a szaga is. 9 hetes a baba
Szőke, kékszemű, fehérbőrű...:)
arra való az erkély:D meg a konyha:) ha viszonylag nagy.... nálunk amíg paneloztunk takarófólia volt leterítva a nappaliban a szőnyegre és azon volt a medence.
Ne aggódj nem kell izgulni csak kiizzadja a vizet most nem pedig pisil amúgy majd kicsit sósabb kaját adj neki estére mert sok só is kimegy a szervezetből ilyenkor... a másik meg ha esetleg szöszke a kislány( remélem jól olvastam hogy lány ha nem akkor bocsi) akkor sokkal izzadékonyabb, mint a barnák vag a feketék, én kincsem is szőke és eléggé izzadékony:(
Panelban nem szerencsés a medence. :)
Hát a 2 nagyobb mellett nem lehetséges, mert akkor nem tudom rájuk figyelni és a kicsi se akarna kiszállni.
Köszönöm, de van min. Alapban nagyon vékony, előbb kibújt baba-nagylány lassan:).
Azért mert a rövid körme ,ellett is sebesre vakarja a nyaka körüli és füle mögötti részt. Ezért felkötöm a váll alá érő haját és behintem a nyakát körbe.
Az egész teste verejtékezik még a kézfeje is. Van 2 nagyobb, de náluk csak a fejük izzadt. A nem pisil annyit, azt takarja, hogy szárazan veszem le délben a reggel feladott pelust.
Szia! Az én 14 hós kislányom is rettentően izzad! ÉS nála is kevés a pisi, pedig napi kb. 1,5 l folyadék megvan! A lényeg, hogy 12 óránként legyen pisi!!!
És szerintem is ne zuhanyozzon, hanem egy kicsit pancsizon a kádban! A kicsi csajom tegnap este még 9 kor is kint pancsolt a medencében! :))
Kitartás!
Nem minden gyerek egyformán tolerálja a meleget, mint gondolom mi felnőttek sem.
Az én gyerekeim között is nagy a különbség. Például beültetem őket a forró kocsiba, mire elindulunk kisfiamról már csurog a víz, míg a kislányom csak éppenhogy látszik a kimelegedés.
De ugyanezt tapasztaltam ma egy fiús testvérpárnál, ahol az egyikük már totál vizes hajjal rohangált míg a másiknak kutya baja sem volt.
kiizzadja, az én lányom is alig pisil, iszik pedig bőven:)
Szia!Szerintem se aggódj,ha mellette pótoljátok a folyadékot.És próbáld meg ne lezuhanyozni,ültesd be a kádba egy kicsit hűsölni,és hagyd izzadni,ne tömd el a pórusait.Kitartás!2gyermekes anyuka.
A lényeg a sok folyadék!Természetes hogy nincs sok pisi.kiizzadja a folyadékot.
Szerintem sem kell hintoporozni, csak eltomíti a porúsokat. Az én lánykám is nagyon izzad, keveset pisil, de ebben a hoségben ez természetes. Ha sokat izzad akkor a folyadék a borén keresztul távozik. Bár én is napi 3-4szer lezuhanyoztatom. Utána kicsit jobb, de o is jobban izzad mint én. Szerintem ne aggódj. Lassan csak elmúlik ez a dog meleg. pussz
meleg van ezen nem kell aggódni. kiizzadja és kész
Miért kell hintőporozni? Az izzadságnak ki kell jönnie! Persze, hogy nem pisil annyit, hiszen kiizadja, erre nem gondol?
Ha elég folyadékot iszik nincs miért aggódni szerintem, elpárolog a bőrén keresztül nagyon sok víz.
Hiába kötöm fel a haját, van csak 1 palusban a lakásban, zuhanyoztatom le, rosszabb mint egy 200 kg-os verejtékező bírkózó.
Itatom, babavízet kap, szopik, lédús gyümölcsöt eszünk, mégis alig van pisi a pelusban. :(
Rettentően izzad a 1, 5 éves gyermekem ebben a hőségben, hiába hintőporozom be. Alig van minimális pisi a pelusában. Másnál mi a helyzet?
További ajánlott fórumok: