Rengeteg cukkini van a kertemben, te mit főznél belőle? (tudásbázis)
Most nem fogom begépelni az én receptemet, mert az hosszú, de az interneten is megtalálhatod, ha rákeresel.
PL: [link]
Na most nevetni fogtok, de csoki tortát!!! :D
Tudom, nem valami népszerű, pedig nagyon finom, és elolvad az ember szájában, olyan puha a tesztája!
Jó neked,hogy ennyi cukkinid van!
Én rántva is nagyon szeretem.
Szoktam még olyat is készíteni,hogy jénaitálba lefektetek csirkemellett,enyhén megsózom,szeletelek rá mozarellát...egy pohár tejfölt kicsit megsózok,belekeverek kettő felvert tojást és ebbe a masszába nagy lyukú reszelőn lereszelem a cukkinit.A masszát ráöntöm a baconos husira és sütőben megsütöm.Isteni lakoma ez is :-)
cukkini krémleves,
Ha olyan nagyon sok van, akkor én kockázva lefagyasztom télen remek krémleves készíthető belőle, meg a frankfurti tokányban is remek.
Rántott cukkini,grillezett,cukkini pörkölt,rakott cukkini,töltött cukkini....
Ja és irigyellek:)
Vegetáriánus töltött cukkíni.
A félbe vágott cukkínit kissé ecetes sós vízben üvegesre főzzük. Töltelék: Darált vagy apróra vágott sült padlizsán, apróra vágott párolt gombba és paradicsom, zsemlemorzsa, tojás, mediterrán fűszerek. Tetejére sajttal, kevert főzőtejszín jön. Sütőben átsütjük, hogy a teteje megpiruljon.
Cukkinis csirkemell tekercs:
A csirkemellet úgy vágjuk föl, hogy ujjnyi vastag nagyobb szeletet kapjunk. Ezt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vékonyra vágott cukkiniket sajtot, sonkát rétegezünk rá. A hússzeletek alá hosszú bacon szalonna szeleteket helyezünk.Az egészet feltekerjük és serpenyőben hirtelen körben pirosra sütjük. Ezután fehér bor, kevés víz és pár bazsalikom levél hozzáadásával sütőben készre pároljuk.
Én már nem vagyok fiatal de ezt még nem hallottam,
hogy kenyér helyett krumplit teszel az uborkára. Biztosan működik ha Te kipróbáltad. Én is ki fogom.
A cukiniből én is sokféle ételt csinálok. Le is szoktam fagyasztani.
További ajánlott fórumok:
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Petőfit nagyon gyenge költőnek tartom. Van rengeteg jó...
- Városban élek, őstermelő a szomszédom... az állatai a kertemben és a bűz elűz...
- A kertemben, sötétzöld kocsonyás telepek keletkeztek! Mi lehet ez? Segítsetek kertbarátok!
- Mennyit fizet a szolgáltató, ha oszlopot helyez el a kertemben?
- Milyen fajta gyík lakik a kertemben?