Reggel óta fáj a bal kulcscsontomnál. Szorító, nyilaló érzés, nem folyamatos, de sűrű. Mi lehet ez? 25 éves vagyok. (tudásbázis)
Nálam a KULCS-csont fájdalom KI VAN ZáRVA :-)
Kikérted a véleményünket, írtunk össze-vissza mindent, amiktől - feltehetően - nem lettél okosabb. De ezeket már összegyűjtheted és ezeknek tudatában azt csinálsz, amit akarsz.
Éppen ezt mondtam az előbb: bármi lehet, éppen még szív is. Innentől kezdve tényleg a te dolgod...:-((
Egyébként amikor nekem volt ugyanez akkor nekem nem volt köze a mozgáshoz. Tudom két embernél nem lehet tökugyanaz, de a leírás alapján igen. Nekem pániktól és stressztől volt.
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mozgásra vagy levegővételre érzed-e a fájdalmat... Mert ha reggel óta tart, ez egy sima elfekvés is lehet.
A nicknevem régebbről jött, nem ide lefordítva találtam ki.
Kiírtad ezt a fórumot, segítségért. Légyszíves írd meg, ki mondta, melyik orvos, hogy nem vagy pánikbeteg, és mikor?
Nem kell kizárni, de ha 10 éve ez megy éppenséggel lehet pánikbeteg is, nem neki kell diagnosztizálnia magát.
Ha igazán rosszul érezné magát, akkor biztosan az orvoshoz megy először, és nem ide... De valószínűleg egyelőre még csak idegesíti a dolog.
Nem vagy összhangban a nick neveddel.Korrekt az, ha kizárjuk a szívprobléma lehetőségét.Az elbagatellizálásnak komoly következményei lehetnek.
Ezzel? Ne haragudj, de szerintem ez semmit nem jelent, megannyi dologtól tud fájni, nyilalni, nem a szíve felett van, hanem a csontjánál, és nem írt más tünetet! Gondolod, hogy ha komoly lenne nem lett volna már baja? Ne ijesztgesd már...
Ha mindenre az a válaszod, hogy 'oh, körzeti orvos, oh, ügyelet...', akkor kár volt ezt a fórumot kiírnod!
Semmilyen tanácsot nem fogadsz meg, itt az emberek ugye, beszélnek össze-vissza, mindenki jön elő a saját példájával, ami természetes. Csak éppen más.
Tessék orvoshoz menni!
:-(((
Légy szíves, jelentkezz majd, hogy mi volt. :-)))
Egyébként én is ezt vettem észre, szerintem ebben tudatalatti pánik lehet, tudom, dettó az ami nekem is volt.
Nem ijesztgetésképpen mondom, nincs korhoz kötve, de pontosan az egyik, ha nem legjellemzőbb poziciója a szívinfarktusnak. Vannak enyhe lefolyásúak is. A helyedben, még most elmennék az ügyeletre. Az is lehet, hogy semmi, de egy EKG nem árthat.
Ha meg egyébként a háziorvos nem vizsgál meg, kérjél tőle beutalókat szakrendelésekre. Rögtön vizsgálni fog. Vagy fordulhatsz a betegjogi képviselőhöz.
Egyébként ez a fájás, amit említesz, az influenzától kezdve az izomlázig bezárólag bármi lehet. De nem érdemes vele várni.
Jobbulást kívánok.
:-(((
Hm-hm.
Én sem szoktam pánikolni -tudatosan-, de pl érettségi előtt egy hónappal már 120-al zakatolt a szivem... És éppen kulccsontfájdalom és nehézlégzés volt a tünet. Írtak fel gyógyszert, de érettségi után magától teljesen elmúlt.
Én egy Holter - EKG - t is kikértem magamnak, de a tökéletes szívultrahang után arra már el sem mentem...
Jobb a dolgoknak elébe menni.
Ha rosszabb lesz, talán elmegyek.
Uh ügyelet, ha valaki oda félig leszakadt fejjel megy el, qakkor is megváratják, és húzzák a szájukat, h te mit keresel itt..Nehogymááá nekik dolgozni kelljen...Azért nem járok orvoshoz, m tudom h lesz**ják az embert, oh nincs semmi baj..
Na ezt aláírom, én azért nem pánikolok már ennyire, mert már kikértem magamnak egy kardio echot, szívultrahangot. Semmi bajom nem volt.
Húzzál már a dokihoz elfele!
Na erre gondoltam én is már régóta!
Az,hogy 25 éves vagy, még nem zárja ki, hogy nem lehet a szíveddel problémád.Fordulj orvoshoz,mert:Te is megnyugszol,ha nem talál bajt,ha meg még is van valami gond a szíveddel ,akkor még időben elcsípték a problémát.
Mindenképp fordulj orvoshoz.Az a legbiztosabb.
Lehet, hogy anginázol.Ez a probléma nincs korhoz kötve.Én bemennék az ügyeletre, ha nekem fájna így.
Van akinek ezer komoly baja van és megvan, ne parázz, nincs baj, akkor lenne baj, ha tartósan így maradna.
Az van néha...De kokrétan nem vagyok most stresszes helyzetben...semmi pánikbetegség, meg pszichoszomtikus, sem hipohondria :) Nem vagyok az a fajta, szerencsére. Inkább mondanám azt, h a stresszes életvitel kicsit ráment a szívemre.
Azért nem szeretnék egyelőre elmenni, mert már előre látom, h mit reagál: 25 éves? Jaj, semmi baja,biztos csak ez, az, amaz....Ki sem vizsgálna szerintem.
Hm. Stressz terén hogy állsz?
További ajánlott fórumok: