Queen Budapesten 1986 (beszélgetős fórum)
Az ő generációja az anyukámmal egyidős.Én még gimibe jártam, a koncert idején. A jegy szülinapi ajándék volt, máig is az egyik legemlékezetesebb.
Lehet jobb lett volna ha megveszi. :D
de jó volt ujranézni, én is ott voltam.
köszönöm a vidiket.
Igen, de erre azt mondta, hogy nem szóltam semmit ☺️
Sajnos a halála után pár évvel születtem.
Ha az ő generációja lettem volna, akkor én is ott lettem volna. 😄
És hogy van-e benne elég hely a szolgáknak. 😄
Igy igaz és a hangja ....
Freddie simán zseni volt, nem kell túlgondolni.
[link]
Itt nincs magyar felirat, azt nem találtam meg, de a koncert filmen rajta van, az is fenn van youtubeon amúgy az egész.
Nagy kár h nem volt eladó😀
Így igaz, mutatták a filmben is. Kérdezte mennyibe kerül és hány hálószoba van benne 😁
Koncerten nem voltam.Általánosban a barátnőm bátyja kapott Qeen lemezt.
Titokban, (mert ugye nem adta oda) mikor nem volt otthon ,fellopózkodtunk így barátnők és rettegve ugyan ,,hogy "bajanelegyenalmeznek" halgattuk a csodát.
Én csak jóval a halála után kedveltem meg a zenéjét, mert egy generációval fiatalabb vagyok.
A filmet róla nemrég láttam, nagyon tetszett. Szeretetre vágyott ő is, mint minden halandó ember.
Szerintem meg "csak" egy tehetséges ember volt.
Amit leírtál, azon nevetne, ha hallaná.
Michael Jackson meg... egy "magasabb rendű entitás" nem így élt volna, ahogy ő, folytonos elégedetlenséggel a külsejével, műtétek sorozatával, a gyerekekkel kapcsolatos dolgokról meg ne is beszéljünk.
Freddie Mercury a zoroasztriánus vonal leszármazottja, a minden évszázadban testet öltő Zarathusztra (Jézus mester) spirituális művészi csatornája. A zoroasztrizmus egyben tűzvallás is, a Fény és az Erő vallása.
Az, hogy itt volt Magyarországon, nem történelmi, hanem világtörténelmi esemény volt. Nagyon sokat adott a magyaroknak, főleg akik ott voltak.
Halálánál érezhető volt, hogy valami magasabb rendűt veszítettünk el, csak úgy, mint Michael Jackson esetében. Fura ilyet mondani, de még a puszta jelenlétükkel is segítettek!
Amikor meghalt, folyamatosan ezt nyomatták!
Felvettem videókazettára és én is folyamatosan ezt nyomattam! 🥲
[link]
🧡🔥
[link]
Emlékkoncert (1992)
[link]
Kicsi voltam,de apám mondta h Mercury megakarta venni a Parlamentet:)
Eszméletlen. Pici koromtól hallgattam őket, mert a családom is szerette őket. Már 4 órától bent voltunk a stadionban - én felnőtt kíséretben, mert csak így engedtek el :D - de jó ötlet volt, mert így sikerült viszonylag elől lehorgonyozni később. Kb. 10 méterre lehettem a színpadtól. Iszonyú tömeg volt. A mai napig előttem vannak bizonyos pillanatok: mikor megjelentek a színpadon, az együtt éneklés, mikor előadták azt a kis feldolgozás blokkot, Brian May szólója, ahogy a fehér cuccban rohangált a hatalmas hangfalak előtt, a Tavaszi szél, a magyar zászló és a végén a korona. Iszonyú jól szóltak, és Freddie hangja is csodálatos volt élőben. Azóta voltam jó néhány komolyabb koncerten, és sajnos, néha az élő azért elmarad a lemezek mögött. Itt mindegyik tagban extra erős elemet tettek aznap estére, és nem volt üres járat. Ami a filmen nem jön ki annyira, hogy a közönség is teljes erejéből énekelt, ami láthatóan jól esett nekik, ettől még jobb lett a hangulat. Sajnos, ha jól tudom, ez volt az utolsó turnéjuk, mert Freddie-t a következő évben diagnosztizálták AIDS-szel. Nagyon örülök, hogy sikereik (egyik) csúcsán, top formában láthattam őket.
Én is nézem, és isten bizony arra gondoltam, hogy kéne egy ilyen témájú fórum!
Én sajnos nem voltam a koncerten, mivel öt éves voltam, de szívesen olvasnám az élményeid!
Milyen volt, mesélj!
A Hungarian Rhapsody Queen koncertfilmet nézem éppen, amit Freddie halálának 30.-ik évfordulója miatt tűztek műsorra. Van olyan itt, aki szintén ott volt a koncerten? Nekem életem egyik meghatározó koncertélmenye volt, hanem a legjobb.
További ajánlott fórumok: