Mi a véleményetek a progeszteron "természetes" úton történő pótlásáról? (tudásbázis)
Szia! Szerintem is előbb vizsgálat kellene, mielőtt bármihez nyúlnál, attól függetlenül, hogy természetes dolgokat próbálnál ki, előtte tudni kellene, hogy milyen a progeszteron szinted. Ha nem akarsz orvosokra hagyatkozni, a helyedben elmennék magánlaborba, és megnézetném a peteérés után 5-7 nappal a progeszteront, majd 7 nap múlva ismét. Az orvosok a 21. ciklusnapon küldik el az embert progeszteron vérvételre, mivel az ovuláció általában a 14. ciklusnapon történik, és utána 1 héttel emelkedik meg a prgeszteron. Viszont nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, nekem is pl. 18-20. napon van az ovulációm. A legjobb, ha használsz otthon LH tesztet, így be tudod lőni, hogy mikor kell vérvételre menni. Aztán ha valóban gond van a progeszteronnal, lehet szedni barátcserje kapszulát, én is orvosi javaslatra szedem, a ciklusbarát krémről én is jókat hallottam, plusz ciklus első felében cickafark tea, második felében palástfű tea nagyon jó.
Kereskedelem én dolgozom,mindenki mondja hogy hülye vagyok hogy dolgozók terhesen igazán az emelèsen kívül kimèletes munka ott nincs ,nem tudom ha összejön újból mit csináljak:táppènz vagy munka.Köszönöm az eddigi válaszokat
Ha az orvos nem tiltja lehet együtt lenni ha volt vérzés vagy a placenta rálog a méhszajra akkor nem szabad. De kérdezd meg a dokit az a tuti. De szoktak mondani ha kerülni kell.
Ártani nem tudsz vele úgyhogy próbáld ki nyugodtan. Hamar látszik ha tényleg ez volt a gond. Én a ciklusbarát krémet ajánlom.
A 6.hónapig dolgoztam.Persze kíméltek úgyhogy ülő munkát végeztem.Nem tiltottak el az együttléttől.
Rendesen dolgozhatzál?S az együttlèt hogy volt lehetett az alatt vagy nem?
Én anno kaptam Utrogestant.12.hétig kellett szedjem.Nem voltam veszélyeztetett,de az előtte lévő terhességem elhalt,ezért kaptam a másodiknál progeszteront.
Sziasztok nem olvastam vissza,van itt olyan aki terhessègmegtartásból kap progreszteron pótló kúpot soha igen hogy müködik,mire kell vigyázni,veszèlyeztetett terhes e? Köszönöm
Tessék elmenni endokrinológushoz, és nem magadat öndiagnosztizálni..
Tavaly a háziorvosnál kértem vérvételt de ugye csak a tsh-t nézte a pajzsmiriggyel kapcsolatban az meg jó volt.Tervezem hogy majd elmegyek endokrinológushoz,csak nem egyszer fordult elő,hogy félrekezeltek,és magam kellett rájöjjek,hogy mi a gond és kezeltem.Nem feltétlen nőgyógyászti dologra értem.Szóval nincs jó tapasztalatom a dokikkal kapcsolatban.
Ahogy olvasgattam a progeszteron hiány tüneteit a szinte minden igaz rám.Nehezen is esem teherbe meg ugye volt a missed ab pont a 9.héten amikor a progeszteronnak kellett volna dolgoznia...
Endokrinológusnál vagy nőgyógyásznál nem lehet kérni speciális hormonvizsgálatot?
Én is csak a tünetek alapján "diagnosztizáltam" magam...
Igen hadilábon állok a progeszteronnal sajnos.
Igazából doki nem erősítette meg de olvasgattam,és a leírtak alapján 99% hogy nem teng túl bennem.
Illetve volt évekkel ezelőtt egy missed ab.-om és a doki irt fel a Utrogestant amikor a fiamat vártam.Szóval nem kérdés...
Nemsokára szeretnék kistestvért,és jó lenne ha zökkenőmentesebben menne a dolog.
Szia, tapasztalatom ugyan nincs, de azt olvastam hogy a krém hatásosabb mint a kapszula, mert a hatóanyag jelentős részét a máj kiválasztaná és nem jutna el a célhelyre.
Milyen okból kérdezed, szükséged van pótlásra?
Mi a véleményetek a progeszteron "természetes" úton történő pótlásáról? Gondolok itt kapszulás bevitelre vagy például krémre.Nem orvosi rendelvényhez kötöttre gondolok mint például az Utrogestan vagy a Duphaston.Van aki alkalmazta?Tapasztalat?
További ajánlott fórumok: