POLLENSZŰRŐ MASZKOT hol lehet kapni? Egy-két gyógyszertárban kerestem -még nem is hallottak róla. Használtatok már ilyet? (tudásbázis)
Nagyon rég jártam erre, csak most olvastalak, de azóta se veszített a dolog az aktualitásából, úgyhogy nagyon szuper tanácsot adtál, feltétlenül utána fogok járni a dolognak!
Köszi!
Kedves kérdező!
Olvastam a hozzászólásaidat. Az egyszerű háztartási maszkoknak semmi köze a pollen szűréséhez, mert a pollen sub-micron méretű szennyeződés.
Pollen ellen jó az allergofilter (az gyógyszertári dolog), illetve, ha maszkot akarsz, akkor a bicikliseknek van olyan, ami pollenszűrőt is tartalmaz. Ilyen például a Respro sportsta maszk. Ha arra keresel, hogy biciklis maszk találhatsz néhány webáruházat is és részletes leírásokat. Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi, akkor keres fel néhány biciklis fórumot!
Jó keresgetést!
szia, Sylvia81, én megtaláltam net-en, bár már lehet te is:
kapni egy helyen, az is fent van.
üdv.
Az orvosi maszk tudtommal ferőzések, tehát vírusok és bacik ellen vannak. És ha nem tévedek, a pollen kisebb, mint egy vírus. De javítsatok ki, ha nem így van!
Egyébként utánajártam kicsit, tényleg van külön porszűrő maszk, van az orvosi a fertőzés ellen és van pollenmaszk is. Meg még van másféle is. :)
Az orvosi maszk nem jó?
Aki szervátültetésen átesik is csak ilyet kap
Te "szegény", jó sokan írtak... :(
A pollenmaszk nem az, amit Jacko is hordott az után régebben? Az a fehér, viszonylag merev izé. Mert olyat lehet, hogy kapsz háztartási- és festékboltban, meg ilyesmi helyeken...
De ha nem ugyanaz, akkor én se tudom. :(