Pedikűr, manikűr, műkörmös vagyok. Kérdéseitekre szívesen válaszolok. (beszélgetés)
Szia! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy melyik vállalkozási forma felel meg legjobban egy pedikűrösnek? magyarul, ha van főállás, mellékállásban csinálnám. Köszönöm.
Szia!
Most szeretnék egy műkörömépítő tanfolyamot elvégezni. (kézápoló és műkörömépítő)néven fut a tanfolyam. Az a kérdésem, hogy van különbség a műkörömépítő és a manikűrös között? vagy műkörmös-manikűrös? Sajnos nem vagyok igazán tisztában a kifejezésekkel, műkörmöm is még csak 1x volt esküvőre 4 éve. Köszönöm a válaszod!
Szia
Bár nem túl aktív a fórum azért megpróbálok itt kérdezni.
Most végzem a tanfolyamot, pár nap és vizsga. Utána szeretnék dolgozni, helyet is találtam, vállalkozóit is kiváltom ezek nem okoznak gondot.
Az egészségügyi alkalmassággal kapcsolatna szeretnék kérdezni. Régebben tuti kellett, de most amikor a vállalkozóit kitöltöttem ez nem volt feltétel. Ez megszünt? Ha nem akkor honnan vegyek olyan eü. könyvet amibe bepecsételik hogy okés vagyok stb?
A kozmetikusom mondta, hogy most volt náluk a szalonban ellenrzés és semmi orvosi papírt nem kértek.
Ha megírod priviben, megköszönöm.
A gomba az általábban zöld, barna, sárga szokot lenni, és egyszere nem szokot az öszes köröm be gombásodni. A zselé okozta elszineződést természetesnek tartom, mert ugyan is az uv lámpával rá van ugy mond égetve a körömre, a zselé. A nail prepp (gomba ölő), primer (zsirtalanító), Base gel (egy tapadást elősegitő gél) ez mind nem az a szer ami meg akadályozná, azt, hogy a körmöd nem tudjon be színezödni. Azt viszont érdemes lenne ki probálni, hogy más szint alkalmazva, változik e a körmöd szine amint nő le.
Akkor már meg is van a probbléma gyökere, Az antibiotikum hatására sajnos a körmünk, hajunk tud ilyet produkálni, hogy nagyon töredezik. Tudni illik, van rá külső segítség, a szak boltban árusítot hidratáló köröm erősítöt tudok ajánlani privátban.
Irodai munka. Attól nem törhet. Egyébként azután kezdett töredezni, amikor egyszer egy csomó antibiotikumot megetettek velem az orvosok. Előtte soha nem tört a körmöm.
Az én kérdésem az lenne, hogy a gél lakk alatt miért lesz, ill. mitől lesz kissé narancsos árnyalatú a köröm? Vagy csak, mert red orange szín volt felvéve és valamennyit beszívott volna belőle a köröm, ezt azért tartom valószínűtlennek, mert alatta ugye nail prepp meg primer meg base gel?Félek, hogy vmiféle gomba lehet? Kérlek segíts!
Mivel foglalkozól? mennyire vanak igénybe véve a körmeid? Mennyire vannak ki téve a vegyszerek káros hatásainak?
De mindig másik körmöm, nem ugyanaz! Van amikor több is egymás után.
Az akkor lehet, hogy egy nagyon régi köröm sérülésből ered. Ez sajnos vissza nyulhat olyannyira a gyerek korba, hogy nem is emlékszel.
Az jó, köszönöm. Én is így olvastam több helyen, de leginkább a bőrre, meg a szervezetre. Azt, hogy a körmöt is ennyire befolyásolja nem gondoltam.
Sajnos általában már az eleven körömnél. Olyankor alig várom, hogy lenőjön, és ne akadjon be mindenbe!
Szia, hol törik már a szabad szél, vagy még az eleven köröm? Szabad szélnek azt a köröm szakaszt nevezűk ami már le nött, vagy amit francia manikűrnél fehérre festenek.
Az nagyban, hiszakkor nincs kitéve a kemikálé káros hatásainak.
Pl. vérszegénység, a, e, d, vitamin hiány. És a körmünk az első hirnöke az ilyen problémáknak, nem véletlen korházba nem veszik jó szívvel ha valakinek lakozva van a körme, mert vér keringést mindent itt tudnak első körben ellenörizni.
Szia!
Arra van valami ötleted, hogy akkor mit tegyek, ha a körmöm vizszintesen törik be?
Az is segít a körömnek is ha teljesen áttérek a természetes tisztálkodó, és tisztító szerekre?
de a vérképből mi derülhet ki?
Értem köszönöm, répát szoktam enni, meg citromot is. Azt még nem is hallottam, hogy be is dörzsölhetem vele. Megteszem, és ha van még kérdésem akkor kérdezek.
mostanában nem volt. De éppen aktuális lesz, más ok miatt is.
Szia, mikor volt értékelve utoljára a vér képed? Lehet, hogy belső tényező okoza, első sorban mindenkép egy vér képet kéne nézetni, ha ott minden stimmel akkor tovább lépünk külső segítséggel.
Nagyon erös az A vitamin hiány, most itt a szezonja napi2-3 répát érdemes el rágcsálni, meg a vitamint szedni. Ebben az esetben, hogy ez hatásos is legyen elötte valami zsirosat kel enni, mivel a bét carotin a répábol, meg az a vitmin, csak zsirban oldodik. Meg minden nap egy szelet citrommal be kell dörzsölni a körmök felületét, és várni mig meg szárad.
Szia,
nekem a körmeim puhák, ebből adódóan nem tudom megnöveszteni sem, mert rögtön letörik. Mosogatás v fürdés után annyira puha a vég, hogy vissza tudom hajlítani. Erre van valami megoldás? Körömerősítő lakk nem használ...
Be is szakad, és rétegekbe törik válik szét és jön le.Szokott fájni is.
Milyen jellegű a töredezés? Beszakad? Lemezes? Barázdás? Sajnos ezek hiányába nem tudok okosat mondani. Írd meg légyszíves, milyen formán törik.
Nekem nagyon töredezik a kezemen a körmöm. Mit tegyek, mivel kezeljem?
Gyerekkori álmom vált valóra, a pedikűrözéssel. Természetesen a másik kettő témában is válaszolok a feltett kérdésekre.
Szerencsére nagyon elfoglalt vagyok, evvel együtt iparkodok hamar válaszolni minden felmerülő kérdésre.
További ajánlott fórumok: