PCOS Saxenda szuri? Ozempic? (beszélgetős fórum)
A szakács szakma nem a teljes értékű ételek összeállításáról szól! Eredetileg én is szakácsnak tanultam, nem az egészséges és teljes értékű étkezést tanítják a magyar konyhában.
Hidd el ha nem hússal és tejjel eszed a hüvelyest, nem fúj fel.
Simán megfizethető, már nem drágábbak ezek az élelmiszerek mint a sima társai. Pl mandula tej 400-500 Ft, a sima tej ára is ennyi. Hús helyett borsó fehérje, 800 Ft a 200 g, ami 1 kg húsnak felel meg (ez a granulátum).
De nem akarok én rádkényszeríteni semmit, csak írtam egy lehetőséget.
De sok hüvelyes felfúj.
Köszönöm hogy lemondod a szakmámat, nerm véletlenül tanultam évekig. :)
Attól, mert szakács vagy nem feltétlen tudod mi a teljes értékű táplálkozás.
Ha jól állítottad volna össze az étrendet, nem lettél volna éhes.
A fehérjét hüvelyesekkel pótolni, rengeteg zöldség, lehet ch-t enni és már nem is vagy éhes.
De sokkal jobban vagyok, 2 hónapja ovulálok is, bár babát nem szeretnék.
Szakács vagyok, mit ronttotam el?
Nem kell szóját enni, én sem eszem azt. Ha nem laktál jól, akkor nem jól csináltad, nem volt teljes értékű amit csináltál. Már rengeteg video van ebben a témában.
Én még mindig azt mondom túl sok mindent szedsz, iszol egyszerre.
Köszi, voltam vegán de a szója miatt (méreg) abba is hagytam. Nem lakok jól csak zöldségekkel, nekem kell egy kis husi vagy túró vagy valami. :(
Felső vitaminok közötta női egyensúlyban nincs barátcserje. :)
átlag 3 és 4 liter között
van hogy wc-re 3 naponta sikerül mennem, az nem gáz?
Reggel zabbal kezdek, abba fehérjepor és inulin. (rost)
Azt nem szednék, hasonlót kaptam, híztam tőle.
Ozempicmeg úgy tudom csak cukrosoknak írják fel, de Saxendát semmi esetre nem szeretnék.
Sztem túl sok mindent szedsz pulszban. Mondjuk lehet ezek nincsenek hatással a súlyodra, de barátcserje, női egyensúlya, stb. A legtöbben ugyan azok vannak, duplán, lehet triplán is szedsz 1-2 dolgot.
Azzal próbálkoztál, hogy pár napig többet eszek, pl 1800-2000 kalóriát majd pár nap után vissza? Olyankor be szokott újra indulni a fogyás. Vagy pl egy ideig egyél vegán dolgokat. Nekem akkor is beindult a fogyás, amikor elhagytam az állati eredetű dolgokat.
Illetve mennyit iszol? Az is fontos.
Normális, egészséges alternatíva nem igen van.
Még metromint lehet szedni, de az is csak gyógyszer.
Sokat fogytam az évek alatt, aminek a sport és az odafigyelés nagy része volt.
2021-ben viszont Saxendát használtam, de nekem csak ártott mintsem használt. Fogytam, de rosszul voltam tőle és az emésztésem teljesen leállt..
Van erre más alternatíva, amit használhatnék az utolsó 10-15 kiló leadására? Heti 4x sportolok, magas fehérje és sok zöldség amit fogyasztom, emellett a PCOS-re vitaminok és májkúrát végzek. (indolr 3 c, máratövis, erre saját teakeverékem is van)
163 cm és 70-71 kg vagyok. Lejjebb ment már a súlyom, de most ismét 70-71 kg között vagyok. A legjobb elért eredményem 69 kg volt ebben az évben, egy vagy másfél hónapja.
De sajnos a súlyom stagnál és ha kevesebbet is eszem sem megy lejjebb. 1500kcal diétánál is ez volt, most afelett eszem picivel.
Gondolom Ozempic nekem nem opció, mivel PCOS-IR-re nem írják fel. Ezekre jelenleg gyógyszert nem szedek, csak vitaminokat és gyógyteákat. Inozitol alap nálam, C,D, DIIM, a fentebb írtak a májra. Ezek mellett szelán, B vitamin este, kollagén, petrezselyem, kurkuma, omega 3, algagyökér, chroella és spirulina, t3 vitamin, barátcserje, női egyensúly tabletta.
További ajánlott fórumok:
- Szegény szurikáta :(
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Segítség a fogyáshoz: Saxenda
- Aki kapott már tetanusz szurit milyen mellékhatása volt?
- Ozempic, Saxenda, Victoza, Trulicity gyógyszer tapasztalatok
- Békéscsabán kapott már valaki ingyenes pneomococus oltást? Ki a háziorvos és mikor kaptátok a szurit?