Óvodai bepisilés-bekakilás kiscsoportban (beszélgetés)
Azt hogy pontosan hogyan volt onnét tudom, hogy a barátnőm most szoktatja a kislányát ugyanabba a csoportba, Ő látta az egészet. Kérdezgették, hogy kell-e wc-re mennie (gyakran kérdezik hogy ne legyen baleset), többször is nemet mondott. Aztán elbújt egy játéktároló mögé, a barátnőm akkor is rákérdezett, nem kell-e kimennie. Akkor sem hagyta magát. Aztán pár perc múlva előkerült, akkor az óvónéni már kézenfogta, hogy menjenek ki, kifelé menet mondta, hogy egyébként Ő már bekakilt...
Egyébként igen, ha megkérdezem, elmondja hogy érezte hogy kell, de ha megkérdezem, miért nem ment ki, akkor halandzsázik...
Szia :)
Biztosan benne van a váltás...
Otthon is volt rosszabb de úgy tűnik otthon csak átmeneti volt, az oviban durvább a helyzet. Óvónénik türelmesek, kedvesek, nem szidják le stb. Biztatnak, hogy majd magától elmúlik.
Pszichológus: van az ovinak saját pszichológusa, azért kérdeztem meg, mert talán szakemberként és "kívülállóként" jobban láthat dolgokat, én már nem tudom, mikor teszek jót...
Lehet hogy belefeledkezik a játékba, de ma pl. külön tervet eszelt ki, hogy hogy kakilhat észrevétlenül. Utána még eltelt egy kis idő, és amikor óvónéni ki akarta kísárni pisilni, akkor közölte, hogy egyébként Ő már bekakilt...
Talán figyelemfelkeltés... nem tudom. És ha az, akkor mi a megoldás? Itthon bevált, hogy maximálisan odafigyelünk rá, de ez egy oviban képtelenség, amennyire itthon igényli a figyelmet...
Nekem is az ugrott be mikor elkezdtem olvasni,hogy az ovi,ugye új környezet és nem emiatt?
Mért kell ehhez pszichológus?Ovi néni ajánlotta?
Nem csak elmerül a játékban?
Nálunk akkor szokott baleset történni......
3 éves kislányom 6 hete ovis, előtte teljesen szobatiszta volt (bölcsibe járt egy évig), de az utóbbi hetekben rendszeresen bepisil, bekakil az oviban. Itthon sokkal ritkábban, de előfordul "baleset", az oviban múlt héten 3 napig minden nap bepisilt, két napig semmi, hétvégén otthon semmi, ma az oviba kétszer bekakilt és egyszer bepisilt.
Egyébként nagyon szereti az ovit, szívesen jár, semmi egyéb gond nincs vele.
Általában nem véletlen dolog, ma pl. külön el is bújt bekakilni, tehát inkább egy döntés eredménye, mint véletlen baleset.
Már felvettük a kapcsolatot az ovipszichológussal.
Jár esetleg más is hasonló cipőben?
További ajánlott fórumok:
- 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás)
- Óvodába 3 éves kiscsoportba vagy vegyes csoportba menjen?
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Mennyi az ideális légyszám, egy óvódai kiscsoportban?
- Óvodai csoportszobát fejlesztenénk kiscsoportnak, de milyen játékokkal?
- Hogyan vegyem rá a kiscsoportos gyermekemet, hogy megkóstolja az óvodai ebédet?