Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Osztályfőnöknek anyáknapi vers fórum

Osztályfőnöknek anyáknapi vers (beszélgetés)

1 2
36. c130f7eb3b (válaszként erre: 35. - 9536810fa1)
2011. máj. 3. 08:51
Nálunk tegnap volt az anyák napi ünnepség, csupa-csupa ilyen írásokból. Nem csak az anyukákat ríkatták meg, én is bőgtem. :) Ajándékként pedig kinyomtattunk mindenkinek egy üdvözlőkártyát, rajta a gyerek kiskori képévél és a szöveggel, hogy örök emlék maradjon.
35. 9536810fa1 (válaszként erre: 32. - C130f7eb3b)
2011. máj. 2. 19:16
... nekem a kislányomtól van egy ilyen anyák napi írás... csupa büszkeség és szeretet az egész iromány.... és hogy nem tudna élni nélkülem... és tud... és tud... és tud... :'(
34. kenzol (válaszként erre: 32. - C130f7eb3b)
2011. máj. 2. 16:11
Ezt szerintem 4.-be vetjük be,amikor búcsúzunk Tőle :)
33. 9536810fa1 (válaszként erre: 32. - C130f7eb3b)
2011. máj. 2. 15:48
Remek ötlet! :)
32. c130f7eb3b (válaszként erre: 29. - Kenzol)
2011. máj. 2. 15:47
Megcsinálhatjátok azt is, hogy írattok minden gyerekkel a tanító néniről pár sort, egy kicsit "helyrepofozzátok" a szövegeket, és az lenne a köszöntő, hogy mindenki előadja a saját szövegét. A gyerekek nagyon kreatívak, megható - vicces - könnyes-vidám dolgok lesznek belőle, hidd el! Én 4 évenként anyák napján szoktam bevetni ezt a módszert, nem kevés sikerrel. :)
2011. máj. 2. 15:43

Mekkora gyerekek egyébként?

Puszta Sándor:

Bennünk fénylő csillag

sírásra görbült a szánk

mikor a legszebben akartunk énekelni

gyáva lett bennünk az öröm

ahogy boldogok akartunk lenni

induljunk szívünk dzsungelében

az embert megkeresni

a jóságot még ma

el kéne kezdeni

óh bennünk fénylő csillag

merj már megszületni

30. 9536810fa1 (válaszként erre: 29. - Kenzol)
2011. máj. 2. 15:41

K. László Szilvia: Dühös vagyok

Nem értem a felnőtteket.

Azt hiszik, hogy minden gyerek

egyfolytában elégedett,

s dühös, csak egy felnőtt lehet.

Pedig van, hogy apuk, anyuk

leszidnak, bár nincs igazuk.

Megtehetik, ők a nagyok,

s csodálják, hogy dühös vagyok.

Dühös vagyok, dühös vagyok,

igenis, hogy dühös vagyok!

Van úgy, hogy az iskolában

nem sikerül, amit vártam

ezt sem értik meg a nagyok,

s csodálják, hogy dühös vagyok.

Dühös vagyok, dühös vagyok,

igenis, hogy dühös vagyok!

Miért nehéz értenetek?

Azért, mert az ember gyerek,

még nem mindig elégedett,

ezer gondja, baja lehet.

Ne szidjatok, figyeljetek!

Elűzöm én a mérgemet.

Elűzöm én, elkergetem,

messzi földre tessékelem!

29. kenzol (válaszként erre: 28. - 9536810fa1)
2011. máj. 2. 15:39
Ezt a verset nagyon köszönöm, 24 gyerek van, és úgy gondoljuk minden gyerek mond néhány sort,ez a vers lesz az egyik, nagyon szép.
28. 9536810fa1 (válaszként erre: 27. - Kenzol)
2011. máj. 2. 15:35

Ezt mondta a kislányom egyszer pedagógusnapon...

Ellen Nitt:

Azt hittem

Én azt hittem, hogy mindig kék,

ragyogó tükör a tenger,

s hogy rejtett aranyszemecskék

kincsével tele az ember.

Hogy járva a tengert, szembe kell

szállni merészen a széllel,

s akkor a hajós csodákra lel,

az idő nagy titkokat érlel.

Szálltam hát, Végtelen, feléd:

hullámok pörölye paskolt.

Ég s víz határa s a tengerfenék

derengett: messzi, deres folt.

S akkor megtudtam, hogy csak néha,

nagyritkán kék a tenger,

és hogy üres és szürke, még ha

csillog is sokszor, az ember.

Láttam földet, hol nincs tó, se folyó-

por és rög, semmi más:

nincs aranyszem a porban, melyből ott

gyúrják az ember fiát.

De tudtam: Nincs szebb feladat,

mint vágyva előre törni:

keresni, kutatni, hol rejlik a mag,

s szeretni, és gyűlölni.

És látni, hogy néha szürke homályon,

átragyog kéken a tenger,

s tudni: tisztább öröm nincs a világon

mint az, ha ember az ember.

Fordította: Képes Géza

27. kenzol
2011. máj. 2. 15:23
Köszönöm mindenki hozzászólását,közben kupaktanácsot tartottunk néhány szülővel,hogy megköszönjük 1 szál virággal a műsort és az év végén, verset mond az egész osztály köszönet képpen :)
26. martin3 (válaszként erre: 24. - 9536810fa1)
2011. máj. 2. 15:09
max vicces formában, mint 2. anyuka...igazából persze a tanár/tanító szinte többet van a gyerekeinkkel, mint mi magunk, és sok mindent tud róluk, sőt ők is formálják a gyereket, nem is kicsit. De azért az anya az maradjon anya, a tanár pedig tanár, ezt nem tudom jobban elmagyarázni, én tanár vagyok, de biztos rosszul esne, ha az iskolai ünnepségen a gyerekem tanító nénijét anyának "neveznék" bármilyen szövegkörnyezetben is. de ez csak az én véleményem. ő nem az anyukája csak a tanítója. ÉS fontos dolog az utóbbi is, de nem mosnám össze a két fogalmat semmi pénzért sem.
2011. máj. 2. 15:03
Nálunk az a szokás, hogy az ünnepségre az SZM veszi a virágot, hogy ne legyen rivalizálás. Néhány szállal többet vesznek, és az SZM vezetői 1-1-et adnak a műsort készítő tanároknak, mondván, köszönik az anyukák az anyukának a szép műsort és a fáradozást. :)
24. 9536810fa1 (válaszként erre: 19. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:57

... miért éreznéd sértőnek?

Én azt gondolom a személyes kapcsolaton múlik ez a dolog... vajon a fórumindítónak miért jutott eszébe? ... és igaziból nekem se idegen az ötlet. Mondjuk direkt anyáknapi verset én se keresnék, de lehet, hogy egy fél mondatban megköszönném ott és akkor (is)... ;)

23. kenzol (válaszként erre: 20. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:57
Nem maradtál le semmiről,de itt falun ez a szokás,máshol lehet hogy nem,de itt ez.
22. kenzol (válaszként erre: 19. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:55
Pont ilyen versekre gondoltam,nem anyáknapi,de valami hasonló,hogy kifejezzék a gyerekek,hogy szinte Ő a második "anyjuk",hiszen sok mindenbe most Ő teszi le az alapot Náluk.
21. martin3 (válaszként erre: 20. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:54
bocsi az elírásokért, össze-vissza ugrál a kúzor a betükkel, nem tudom miért csinálja ezt a gép...
20. martin3 (válaszként erre: 18. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:53
nem tudom ezzel a jelenséggel még nem találkoztam, ez valami új divat lehet?? igaz 5éve itthon vagyok a gyerkőcökkel, előtte én még nem találkoztam ilyennel. (max szóban megköszönték a szép műsort a tanítónak, sőt a kislányom ovis, ott sem adunk az óvó néniknek virágot..épp ma lesz a műsor..)
19. martin3 (válaszként erre: 17. - 9536810fa1)
2011. máj. 2. 14:51
én úgy értelmeztem, hogy anyák napi ünnepségre kell(ezen a héten még tartanak anyák nappot a sulikban...így nincs lemaradva). ha mégsem anyák napjára kellene, akkor meg sértőnek tartom! az anya az anya, a tanár meg tanár! lehet imádni a tanárnénit(engem is nagyon szerettek a kicsik, mikor tanítottam őket) de ezekre az érzésekre sok szép vers van, válogassunk inkább azokból...
18. kenzol (válaszként erre: 15. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:51
Nagyon érdekes amit írsz,csak azt nem értem,ha "csak" az anyákról szól akkor miért is ad minden osztály virágot az osztályfőnökének? Sőt, vannak szülők,akik még plusszba visznek a tanárnőnek virágot?! A pedagógusnap már össze van vonva az év végi ajándékkal,virággal,de lehet,hogy megfontolom és inkább év végén mondanak köszönő verset a gyerekek, és addig több az idő is.
17. 9536810fa1 (válaszként erre: 14. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:46
Anyák napja már elmúlt... nem gondoltam, hogy anyák napjára kell... vagy mos' mi vaaaaaaaaaaaaaaaaan? Lemaradtam valamiről? :OO
16. tavaszilány (válaszként erre: 14. - Martin3)
2011. máj. 2. 14:46
ott a pont...
15. martin3 (válaszként erre: 10. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:45
még annyi: hogy a tanár nénit az ünnepség végén nem kell meglepni semmilyen verssel, a szülők köszönik majd meg, hogy nagyon tetszett a műsor(ha tetszik nekik). Ez a nap az édesanyákról szól, nem a tanítóról.
14. martin3 (válaszként erre: 10. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:42

nem tudom ezt ki találta ezt ki, de nem jó ötlet...ráadásul, ha az anyáknapi műsoron adják elő a szülők előtt, még sértő is lehet! az anya az anya a tanár az tanár. épp ezért van anyáknapja illetve pedagógus nap...fejezzék ki ott a szeretetüket, de ne anyák napján!

ezt mint tanító és anya mondanám neked....

13. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:39
... én nem tartom marhaságnak... ne legyen direkt a vers... szóval direkt anyáknapi, de töltődhet hasonló érzésekkel. Én szerettem a gyermekeim tanítóit-tanárait, ... mindig éreztem, hogy egy a célunk.
12. b789d47c89 (válaszként erre: 10. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:38
Szerintem a többi szülőnek sem tetszene ez a túlbuzgóság, felejtsd el, rossz ötlet.
11. salabakter (válaszként erre: 10. - Kenzol)
2011. máj. 2. 14:37
Ez nagy marhaság lenne!!!
10. kenzol
2011. máj. 2. 14:35
Szóval ezek a gyerekek elsősök, és a tanárnénijük,sokat készült az anyáknapjára, és nagyon szeretik a gyerekekkel egymást,néhány gyerek az ünnepség végén,ugyancsak meglephetné a tanárnénit egy kis verssel
2011. máj. 2. 14:34
...már amúgy is elmúlt anyák napja, de az ofőt meg köszöntség a gyerekei, ne a diákjai, az a pedagógus nap, amikor őt köszöntik.
2011. máj. 2. 14:29
Végülis, ha jól csinálja és szeretik a gyerekek, sok időt töltenek vele, miért ne? Ez egy gesztus! Egy szál virágon nem múlik semmi! ...mégegyszer mondom, feltéve, hogy szeretik a gyerkőcök!:)
2011. máj. 2. 14:23
sajnos anyáknapi verset, ami a tanárnak szól, nem ismerek...de neki nem inkább pedagógusnapi kéne?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook