Önértékelés fokozása - hogyan? (beszélgetős fórum)
1. Pozitívan, elfogadással állsz önmagadhoz, ilyen kijelentéseket is teszel (belül), nem húzod le saját magadat!
2. Becsülöd magadat annyira hogy olyan helyzetekben veszel részt, amelyek MÉLTÓK hozzád! Ez nem nagyképűség! Ez igényesség! Ez pozitív hatással van az önképedre!
3. Egy feladat elvégzése során figyelsz és azt a lehető legügyesebben, legfelelősségteljesebben hajtod végre. A sikerélmény hatással van az önértékelésedre. Ehhez tudnod kell hogy jól csináltad, nem feltétlenül mások jelzik.
4. Őszinteség és becsület, mert ha a lelkiismeretedre nem hallgatsz, az rossz irányba befolyásolja az önképet. Minél negatívabb az önkép, annál nagyobb a "hasadás", annál jobban eltávolodsz saját magadtól, annál inkább nem vagy önazonos, önutálat jelentkezik, stb...
Szeretet,önelfogadás,megbocsátás.
Bocsáss meg önmagadnak,mindenért.Szeresd magad.Fogadd el magad.
És hogy még konkrétabb legyek:pozitív megerősítésekkel.Pl. vonzó,és szeretet teljes ember vagyok.A kulcsszó-a vagyok.
Köszi,megnézem.
Amúgy nem tudom,nem tartom magam beképzelt embernek,sőt.
Szerény csendes ,visszahúzódó vagyok.
Nem szimpatikusak a beképzelt, öntelt emberek.
Sokszor tapasztalom, hogy gyakran azok a magabiztosak,akiknek nem volna rá sok okuk.Úgy külső,mint belső tulajdonságuk terén....
A neten kérdeztem egy asztrológust az egészségemmel kapcsolatban,és ő ezt válaszolta:"érdemi bajt nem látni, de az önértékelését fokozni kéne.."
De hogyan?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan legyen irtó magas az önértékelésem?
- Mit tehetnék? Önértékelési zavar?
- Önbizalomhiány, önértékelési zavar
- Tudnátok ajánlani egy jó pszichológust Pesten? (a probléma: önértékelési zavar)
- Szerintetek hogyan lehet az önértékelésen javítani, illetve pozitív énképet kialakítani?
- Pánikbetegség, alacsony önértékelés, anyaság. Félek, hogy sosem leszek anyuka