Névváltoztatás ára házasságkötés után? (tudásbázis kérdés)
Ha benne van az uj nevedben a régi, (pl kotojellel, hogy Kiss-Nagy Manci) akkor nem kell kicserelni a bankkartyat se. 😊
Amugy ingyenes minden, en Taj es adokartyat ugyfelkapun kertem, kipostaztak.
A fenykepesek miatt mentem be az okmanyirodaba. (Szemelyi, jogsi)
Teljesen ingyen van. Nekem 2019-ben borzasztó gyors volt a folyamat. Sehol nem kellett órákat ácsorognom, szabi nélkül megoldottam mindent. Nem kell aggódni, nagyobb feladatnak tűnik mint amilyen. :)
A SZÉP kártyát nem kötelező cseréltetned, maradhat rajta a lánykori neved nyugodtan, ha téged nem zavar. Bankkártyánál is azt mondták nekem, hogy maradjon így, és amikor eleve másikat kapnék azon már az új nevem lesz. De fel kell hívnod a bakodat, és velük megbeszélni, mert lehet hogy mindenhol másképpen állnak hozzá. A bankok kapcsán akikkel kapcsolatban állok nekem elég volt egy változás bejelentést küldenem.
Ha első házas vagy: Ne felejtsd el az első házasok adókedvezményét igényelni! :)
Szia, köszi a segítséget, akkor rosszul tudtam. :)
Szép kártyám nincs, viszont a bankomnál majd megérdeklődöm, hogy van ez. :)
A személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, útlevél, adókártya, TAJ-kártya ingyenes.
A SZÉP-kártya, egészségpénztári kártya valószínűleg nem ingyenes, meg kell érdeklődni. Bankkártyát is meg kell kérdezni, valahol nem kell cserélni ott lejáratig érvényes.
Sziasztok, házasság után mennyibe kerül, ha az irataimon átirattatom a nevem?
Gondolom több tízezer. :/
További ajánlott fórumok:
- Válás után névváltoztatás. Hogyan?
- Névviselés a 2-ik házasságkötés után
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?
- Szeptemberben lesz az 1. válási tárgyalásom. Csak a válás után intézhetjük a névváltozását a fiamnak, de hogyan?
- Házasságkötés utána, névváltozás miatt milyen okmányokat tudok ügyfélkapu segítségével cserélni?
- Házasságkötés után, mennyi időn belül kell lecserélni az okmányokat, amennyiben névváltozás lesz?