Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelés kérdése, hogy a férfiak egy kis nátha miatt is "haldokolnak"? fórum

Nevelés kérdése, hogy a férfiak egy kis nátha miatt is "haldokolnak"? (beszélgetés)

11. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 3. 14:11
A férjem bírja, a gyerekek (két fiú) bírják. Mindig azt mondják, ez csak egy kis nátha. Én meg kb. haldoklom. 🙃
okt. 2. 13:38

Is-is. Egyrészt aki beteg, rosszul van, az pihenjen. Mindenkinek más a tűréshatára, bár szerintem az nem normális vagy kívánatos, hogy valaki lázasan, betegen hajtja magát, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi. Én is inkább kipihenek egy sima náthát is, ha van rá lehetőségem, úgy hamarabb elmúlik.

Akkor van a probléma, hogyha amikor a nő beteg, akkor is elvárja az illető férfi, hogy legyen elé téve a kaja, csillogjon-villogjon a lakás, vagy hogyha mégis elvégzi ő ezeket, akkor elismerést vár érte, miközben a nő sosem kap elismerést, amikor kiporszívózik vagy megfőz.

Szóval nincs baj, hogyha fordítva is működik, és ha a nő dől ki, akkor a férfi is kiszolgálja és megcsinálja a háztartással kapcsolatos dolgokat.

Szerintem ebben rengeteget számít a nevelés, hogy mit lát otthon egy gyerek, az egész háztartást anya viszi, ha lóg a bele, akkor is robotol, apa meg hazaér a munkából és leül a tv elé... Vagy esetleg apa is megcsinálja ugyanazokat amiket anya, és az a normális, nap mint nap látott minta előtte hogy egy kapcsolat meg a háztartás közös feladatokat jelent.

9. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 11:43

Ez olyan kérdés, amire nincs válasz.

Az alkoholista szülők gyermekeihez hasonlítanám,egyik azért iszik, mert ezt látta, a másik meg azért nem iszik, mert nem akar olyan lenni pont a látottak alapján.

8. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 11:18

Ez tök érdekes kérdés, érdemes rajta elgondolkodni.

Szerintem több ok is van és más-más pasiknál más lehet a háttérben.

Azt el tudom képzelni, hogy egyébként mindig erősnek kell lenniük a társadalmi elvárások miatt, ezért amikor adódik a betegség miatt lehetőség, akkor kihasználják egy kis gyengélkedésre.

7. globus (válaszként erre: 5. - Channa*)
okt. 2. 11:02
Ha nem érzi jól magát, nem baj, ha kicsit fekszik. Velünk is előfordul. En pl. gyógyszert nem veszek be egeknek se, inkább fülemre húzom a takarót. Férjem diszkréten beteszi az ajtót, esélyt se hagyva annak, hogy ágyból utasítgassam :) Maximum annyit kérdez, amikor felkelek, hogy jobban vagy?
6. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 10:31
Igen, az anyák rontják el őket. Az öcsémet gyerekkorától kímélte, kiszolgálta, mert ő volt a "kicsi". Meglett az eredménye: önállótlan, nyivákol mindenért...
okt. 2. 09:54

Nem tudok válaszolni a kérdésre.

A férjem egy náthába, majd nem belehal:DDD

És anyósom tényleg úgy csinált vele mindent, ahogy a mai napig csinálja a férjem, azaz fekvés, lázmérés, tea, nyak bekötés, nyögés folyamatosan;)

A fiam teljesen normálisan viselkedik. Ugyan úgy tevékenykedik, beszed néhány vitamint és ha nem vennénk észre, hogy beteg, akkor nem is tudnánk róla. Max. akkor hagyja el magát, ha belázasodik, de akkor is csak annyi, hogy fekszik.

Mindig jót vidulok a férjemen, mert én még nem ismertem ilyen típust. A mi családunkban a férfiak, egyik sem kínlódik ennyit egy megfázásnál.

okt. 2. 08:22
szerintem nem
3. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 08:02

Férjem még akkor is tagadja a betegségét és dolgozik, amikor nyilvánvalóan beteg. Anyósom maximálisan gyógyította, ápolta a gyerekeit, de soha nem kényeztette őket.

Vejem a másik véglet. "Kezdek beteg lenni" jelszóval az első tüsszentés után ágynak esik, utolsó kenetet kér...stb. Ő hamar válási, árva lett, illetve valódi félárva. Nagyanyja nevelte, a széltől is óvta, tán még a falatot is megrágta helyette.

Ebből kiindulva NEVELÉS KÉRDÉSE.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 07:31
Szerintem nem játszanak rá. Csak nem egyformán viseljük a megpróbáltatásokat.
okt. 2. 07:23
Vagy ez csak az éppen aktuális asszonykának szól? A fiaimon még nem tapasztalom, hogy rájátszanának egy betegségre, de a férjem nagyon tud szenvedni... Tehát, anyaként rontunk el valamit vagy később alakul ez ki?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook