Néró teasütemény (beszélgetés)
Sűrű piskóta tészta jellegű. 1-2 kanál tej esetleg, ha keménynek találod.
Nézz be a sütis naplómba, ott találsz képet is róla. 112. bejegyzés.
Ha finomat szeretnél enni, ezt a recit próbáld ki!
Hozzávalók:
• 25 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 5 tojássárgája vagy 3 egész tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
• baracklekvár (én a saját meggyes-cseresznyés lekváromat tettem bele)
• csoki a díszítéshez
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük.
Sima csöves nyomózsákból kis halmokat (kb. 2-3 cm) nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy-egy korongot.
A lekvárt itt is a tőlem megszokott módon teszem bele, azaz egy tálban kikavarom a lekvárt, habzsákba töltöm és a tallérokra nyomom.
A gőz felett megolvasztott csokit nejlon zacskóba tesszük, a sarkát levágjuk (de csak egy kicsit csippentünk le), és a betöltött sütik tetejére fecskendezzük a csokit.
Ugye tudod, hogy nem a lekvár íze volt a probléma?
Az már csak a nem túl jó tésztát ragasztotta össze...
A kókuszzsír már 24-25 fokon olvad.
Ugyanúgy kell használni, de nem ugyanannyit. :D
Erre nem gondoltam. Mintha múltkor azt olvastam volna, hogy a kókuszzsírt kB ugyanúgy kell "használni", mint a többi zsiradékot.
Bár így is elég sűrű volt a massza, alig tudtam kinyomni a habzsákból.
Lehet, legközelebb a hagyományos recepttel próbálkozom inkább.
Mindenképp, igen.
Át kell számítani a zsírtartalom alapján.
A vaj általában 80% zsírtartalmú, a margarin 60-75% általában.
A zsír vehető 100%-nak akkor is, ha kókuszzsír.
Tehát legalább 20%-kal zsírosabb volt a tészta, mint a recept szerint kellett volna.
Aki eltér a (receptben ) hozzávalóktól az ne csodálkozzon hogy az eredmény nem jó.
Ezért recept a neve.
Mit is sütöttél?
Mert amiket beleraktál, attól már nem lesz az, amit írtál.
Nem értem, hogy miért kell egy bevált receptet variálni.
Mennyivel jobb a nádcukor, mint a cukorrépából készült?
Ja, az alapanyagoktól lett rossz a tészta...
Sziasztok! Most csináltam ilyet először, eddig csak cukrászdában vettem.
Margarin helyett viszont kókuszzsírt tettem bele (nem szeretem a margarin, vaj ízét) , valamint nádcukrot (ez utóbbi lehet, hogy hiba volt?).
Már sütés közben rengeteg zsír olvadt ki belőle, vagy a nádcukor volt, nem tudom. Most kicsit viszont szárazkának tűnik, nem épp olyannak, amilyennek lennie kellene. Muszáj volt picit sütnöm tovabb, így nem fehéres a teteje, mint amilyennek amúgy lennie kellene, mert ha már akkor kiveszem, a teteje nyers maradt volna.
Szokott valaki ilyet sütni? Barack helyett málnalekvárral ragasztottam össze, azt jobban szeretem, bár az eredeti ízt nyilván a barack adja vissza.
További ajánlott fórumok:
- Letöltöttem a Nero 8-at, de hol találom a sorozatszámot?
- A Nero azt jelzi, hogy üres a DVD, pedig már van rajta valami.
- Tud valaki segíteni, hogy miért fagy le a NERO, amikor avi-ból készítünk video dvd-t?
- A Benei vegyes édes teasütemény kalóriatartalma mennyi lehet?
- Az Aranycipós tönkölyös teasütemény receptjét esetleg tudja-e valaki, vagy valami hasonló sütireceptet?
- Tönkölyös teasütemény