Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Néró teasütemény fórum

Néró teasütemény (beszélgetés)


18. Guruljka (válaszként erre: 15. - Oneday)
2021. jan. 6. 21:27
Az is a sok kókuszzsír miatt lehetett nehéz, ha visszadermed, akkor nagyon kemény.
17. Oneday (válaszként erre: 16. - Jooeva)
2021. jan. 6. 20:35
Köszönöm :)
16. jooeva (válaszként erre: 15. - Oneday)
2021. jan. 6. 18:03

Sűrű piskóta tészta jellegű. 1-2 kanál tej esetleg, ha keménynek találod.

Nézz be a sütis naplómba, ott találsz képet is róla. 112. bejegyzés.

15. Oneday (válaszként erre: 14. - Jooeva)
2021. jan. 6. 17:57
Köszönöm. Mennyire puha a tészta? Az enyémet nagyon nehezen lehetett kinyomni a nyomózsákból.
14. jooeva
2021. jan. 6. 17:06

Ha finomat szeretnél enni, ezt a recit próbáld ki!

Hozzávalók:


• 25 dkg liszt


• 15 dkg vaj


• 15 dkg porcukor


• 5 tojássárgája vagy 3 egész tojás


• 1 csomag vaníliás cukor


• 1 citrom reszelt héja


Töltelék:


• baracklekvár (én a saját meggyes-cseresznyés lekváromat tettem bele)


• csoki a díszítéshez


Elkészítése:


A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük.


Sima csöves nyomózsákból kis halmokat (kb. 2-3 cm) nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.


Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy-egy korongot.


A lekvárt itt is a tőlem megszokott módon teszem bele, azaz egy tálban kikavarom a lekvárt, habzsákba töltöm és a tallérokra nyomom.


A gőz felett megolvasztott csokit nejlon zacskóba tesszük, a sarkát levágjuk (de csak egy kicsit csippentünk le), és a betöltött sütik tetejére fecskendezzük a csokit.

13. Oneday (válaszként erre: 12. - Channa*)
2021. jan. 6. 07:50
Nem is úgy értettem. Csak nyilván más lekvárral az íze sem ugyanolyan, mint az eredetinek. Nyilván itt a zsiradék volt a gond.
12. Channa* (válaszként erre: 9. - Oneday)
2021. jan. 6. 07:13

Ugye tudod, hogy nem a lekvár íze volt a probléma?

Az már csak a nem túl jó tésztát ragasztotta össze...

11. Guruljka (válaszként erre: 10. - Oneday)
2021. jan. 5. 22:27

A kókuszzsír már 24-25 fokon olvad.

Ugyanúgy kell használni, de nem ugyanannyit. :D

10. Oneday (válaszként erre: 5. - Globus)
2021. jan. 5. 22:21

Erre nem gondoltam. Mintha múltkor azt olvastam volna, hogy a kókuszzsírt kB ugyanúgy kell "használni", mint a többi zsiradékot.

Bár így is elég sűrű volt a massza, alig tudtam kinyomni a habzsákból.

Lehet, legközelebb a hagyományos recepttel próbálkozom inkább.

9. Oneday (válaszként erre: 3. - Channa*)
2021. jan. 5. 22:18
Nem szoktam nádcukrot használni sosem, most ez volt itthon. Illetve kíváncsi voltam, kókuszzsírral milyen lehet, tud-e olyan lenni, ha nem muszáj, nem használok vajat, margarint. Az más, hogy valóban az eredetiben baracklekvár van.
2021. jan. 5. 21:40
A sütés szintiszta kémia, ha megváltoztatod a hozzávalókat, nem várd hogy azt kapod, amit szeretnél.
7. Guruljka (válaszként erre: 5. - Globus)
2021. jan. 5. 21:39

Mindenképp, igen.

Át kell számítani a zsírtartalom alapján.

A vaj általában 80% zsírtartalmú, a margarin 60-75% általában.

A zsír vehető 100%-nak akkor is, ha kókuszzsír.

Tehát legalább 20%-kal zsírosabb volt a tészta, mint a recept szerint kellett volna.

2021. jan. 5. 21:36

Aki eltér a (receptben ) hozzávalóktól az ne csodálkozzon hogy az eredmény nem jó.

Ezért recept a neve.

5. globus (válaszként erre: 1. - Oneday)
2021. jan. 5. 21:31
Úgy tudom, ha zsírra cserélik a vajat/margarint, akkor kevesebb kell belőle.
4. NomNom (válaszként erre: 3. - Channa*)
2021. jan. 5. 21:30
Hát igen, van amibe egyszerűen nem jó más mert nem áll össze. Egyébként én szeretem a nadcukrot bizonyos dolgokba beletenni mert kicsit karamellesebb íze és színe lesz tőle. Szóval nekem annyival jobb. Pl. brownie meg "szaftosabb" lesz tőle.
2021. jan. 5. 21:27

Mit is sütöttél?

Mert amiket beleraktál, attól már nem lesz az, amit írtál.


Nem értem, hogy miért kell egy bevált receptet variálni.


Mennyivel jobb a nádcukor, mint a cukorrépából készült?


Ja, az alapanyagoktól lett rossz a tészta...

2021. jan. 5. 21:22
Nekem az a véleményem, hogy a tészta a(z állati eredetű) zsírtól /vajtól lesz omlós. Lehet, hogy a növényi zsír miatt nem érted el a kívánt állagot. Ha már nem állati zsír, az sem mindegy ,hogy vaj vagy margarin. A vaj zsírtartalma jóval magasabb.
2021. jan. 5. 20:52

Sziasztok! Most csináltam ilyet először, eddig csak cukrászdában vettem.

Margarin helyett viszont kókuszzsírt tettem bele (nem szeretem a margarin, vaj ízét) , valamint nádcukrot (ez utóbbi lehet, hogy hiba volt?).

Már sütés közben rengeteg zsír olvadt ki belőle, vagy a nádcukor volt, nem tudom. Most kicsit viszont szárazkának tűnik, nem épp olyannak, amilyennek lennie kellene. Muszáj volt picit sütnöm tovabb, így nem fehéres a teteje, mint amilyennek amúgy lennie kellene, mert ha már akkor kiveszem, a teteje nyers maradt volna.

Szokott valaki ilyet sütni? Barack helyett málnalekvárral ragasztottam össze, azt jobban szeretem, bár az eredeti ízt nyilván a barack adja vissza.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook