Nem tudom mi tévő legyek (beszélgetés)
Kedves!
Ezt a történetet nemén találtam ki.
Az igazságtartalmáról nemis beszélve.De az ördö tudta mit beszélt, hisz az egyik lény, aki igenjól ismeri az embereket.
A kivéttel meg erősíti a szabályt.
Bocs...
Szerintem első körben a férjeddel kellene tisztáznotok a helyzetet. Lehet hogy igaza van, és jogos a véleménye, de ő akkor is az anyád, neki ezt el kell fogadnia. Én azt gondolom, hogy fordított esetben a saját anyjának ő is adna egy lehetőséget. Azt gondolom, hogy egy esély jár mindenkinek!!!! Pláne az ember szüleinek. Ha a férjed téged valóban szeret, nem kényszerít ilyen választásra...
Magyarázd el a férjednek, hogy sokat nem veszítetek ezzel, csak nyerhettek, ha a mama tényleg ezentúl mésként áll a dolgokhoz.
Szerintem ilyesmivel nem szabad vicceskedni:mert lehet,h aki mondja,nem gondolja komolyan,de akinek mondják,az belerokkanhat évekre.Mivel az anya,és a gyerek az nem ugyanaz a személy,nem ugyanolyan adottságokkal,érzékenységgel.
Csak ez arról is szól,h nekem jól esik így vicceskedni,és marhára nem érdekli,hogy a másik mit érez tőle,hanem még le is hülyézheti,h micsoda túlérzékeny hisztérika,h szó szerint vesz mindent.
Egészen biztos vagyok benne,hogy aki így beszél,még ha vicceskedve is,valójában tényleg a pokolba kívánja a másikat,csak szégyelli,ezért elvicceskedi,bagatellizálja.
Ezek szerint apukád betegsége és halála volt az oka annak, hogy megváltozott. Lehet segíteni kellene neki, hogy túl legyen rajta. Lehet tőled sem volt szép, hogy orvoshoz küldted, ahelyett, hogy pátyolgattad volna. Betegség, halál, betegség....nem könnyű egyiket sem megemészteni.
A férjed szülei élnek még? Lehet addig nem fogja megérteni, amíg el nem veszít ő is valakit, aki fontos neki...
Próbáljunk meg nem elvonatkoztatni ettől az ügytől, mert ennek kapcsán írtam neki amit írtam. Az anyja nem tömeggyilkos, nem gyerekgyilkos és nem pedofil.
A viselkedésének pedig generációs oka van, amivel susinak lehetősége van szakítani vagy tovább vinni.
A férj az egójával érvel, mert ha nem ezt tenné, nem hagyná őrlődni a feleségét , aki szívesen találkozna már az anyjával, csak a férje miatt nem teheti.
Egyébként egyáltalán nem érted amit írok. A megbocsátás koránt sem azt jelenti, hogy felmentem a másikat, hanem azt, hogy én nem vagyok hajlandó fájdalommal élni mások miatt.
Ugye?:-)
Van egy mese... Anya mondja gyermekének, vigyen el az ördög:-)
Mire a cimboréja kérdi, miért nem mész érte?
Eltudod képzelni,hogy egy Édesanya ezt komolyan gondolta?..
A Páromat választanám én kérdés nélkül. Anyukád mint ember és emberileg leszerepelt. Számomra ez ügyben nem lenne kérdés, hogy lehetne-e bocsánat?
Minek? ..
Susi ! Légy te különb.
Én ígérem , a gyermeked is helyre jön.
Meg.
Mint már írtam, a haragom elsősorban nekem okozna egészségkárosodást.
Más kérdés, h. a törvényeink gyengék sokszor.
Valahol olvastam:-) Enyém a bosszúállás. Mondta maga a Teremtő.
Hiszem, ha késedelmesnek tűnik számunkra, de nemmarad adósa senkinekEddig se volt !! ,mégha sokan azt hiszik is.
Erőszak a gyegéké.
Szeretet az erőseké.
A megbocsájtáshoz erő kell.
A megbocsájtás még nem jelenti, hogy utána sülvefőve együtt kell lenni, sőt célszeű még némi távolságtartás, de haragot táplálni szívünkben, csak magunknak árt.
Kérdés,h anyuka ezután hogy fog viselkedni?Nekem is volt olyan,h ok nélkül mocskolòdott valaki,ill.ő meg tudta magyarázni magának,de ő volt kifacsarodott,beteg gondolkozású.
A másik,én se engedném be azt,aki ilyet mond,h megdöglött-e már az anyám.Minimum bevertem volna a képét,tehát a férj eléggé visszafogottan viselkedik.
Végül:nem mindent lehet megbocsátani.Nagyon szép hangoztatni hogy a haragot el kell engedni,stb.,de hidd el,vannak olyan dolgok,amiket te se tudnâl soha megbocsátani.
Valószínű nem mindenki áll a beszédkultúra magas fokán.
Talán azért használnak ilyen nemkívánatos szavakat.
Bízok benne.
Köszike:-)
Írtam már néhány zöngeményt.
Igazad van. Néha jó a büszkeség, néha viszont a vér szava, a szeretet felül írja.
Számomra sem elfogadható, hogy egy szülő így beszéljen a gyerekével vagy így nyilatkozzon róla. Különösképpen nem, hogy ebbe másokat, az unokáját is bevonja. Lássuk be, a mami érzelmi intelligenciája nem nyaldossa az eget. De valószínűleg oka van annak, hogy ilyen lett. Ez nem mentség, de magyarázat.
Magadnak teszel jót azzal, ha megbocsátod neki. Továbbra sem kell egyetértened vele, nem kell a kebledre ölelni, de engedd el, lépj túl a múlton. változtatni nem tudsz rajta, de amíg fájdalmat okoz, nem tudod a jelent élni.
A férjed úgy érez, ahogy akar, de azt ne engedd, hogy ő döntse el, te hogy reagálj anyádra.
Nem könnyű a helyzeted, sem anyád, sem a férjed viselkedésén, érzésein nem tudsz változtatni, a sajátjaidon viszont igen.
További ajánlott fórumok:
- Mit tévő legyek, ha a munkahelyemen nem tudom igazolni a táppénzemet?
- Candidát állapítottak meg ma nálam, de nem tudom, hogy mi tévő legyek?(!)
- Mit tévő legyek ha ügyvédre lenne szükségem, de nem tudom megfizetni? Kérlek segítsetek!
- Hogy tudom megváltoztatni a vaterán az azonosítómat, hogy ne 9fs1v5 legyek?
- Hol tudom beállitani a Facebookon, hogy mások számára láthatatlan legyek?
- Hol tudom beállitani a facebookon, azt hogy ismerőseim számára láthatatlan legyek?