Nem találom a közös hangot 3 éve kislányommal (beszélgetős fórum)
hát, tudod most jön a mérleg! melyik a fontosabb, hogy viselkedjen végre normálisan, vagy.....
szerintem akár virágnyelven is figyelmeztethetnéd a párod,hogy rossz az irány, hülyeség?
fu, pedig ha nem érti meg, nagyon nehéz lesz. meg kell értenie, hogy a ti dolgotok, hogy megtanitsátok a gyereknek hogyan kell viselkedni.
Nem fogják szeretni az oviban, nem fogtok tudni vele sehova elmenni, és ezzel nagyon rosszat csinál neki. Mit mond, ha ezt mondod neki?
Nem akarom magam ismételni, de ha én ezt akkor néztem volna, amikor aktuális volt, nagyon megkönnyítette volna a dolgom. Fantasztikus egyszerü és igy látva logikus dolgokat, módszereket mutat be, amik kivétel nélkül működnek. Azt hiszem délelőtt ismétlik.
Nézd, a viz lehet,hogy nem jó, bár gyanitom aki ezt mondta, az a hagyjunk mindent a gyerekre típus. Ezt te döntöd el és általában egyszer kell alkalmazni, utána elég megmutatni. Miért lenne rossz? Szerintem igenis szükség van arra, hogy érvényesíteni tudd az akaratodat, ha viz akkor viz, ha szék akkor szék, mindegy de valami kell.
Ma le sem fektettem, elhatároztam, hogy nem érdekel, mert mindkettőnknek rossz ez így. Azért este kicsit nyűgösebb volt, de máskor is szokott hisztizni valamiért...
De így is csak tízkor aludt el, mert alvás előtt még kitalálta hogy éhes.Ameddig lehet addig halasztja a dolgot.
Nálunk a víz bevállt, annyira utálta,hogy csak egyszer kellett kicsit meglocsolni, utána csak megmutattam neki a poharat. Próbáld ki nyugodtan, semmi baja nem lesz tőle.
Amig nalunk is cirkusz volt az elalvás, az az egész napra rátette a bélyegét, keveset aludtak, fáradtak voltak, én is stb. , aztán megoldottuk.
Egyébként az a műsor szerintem szuper, amiről már lentebb beszéltünk, szerintem ha teheted nézd, még most is tudok tanulni belőle , pedig az enyémek már kicsit nagyobbak.
Sziasztok!
Még nem sikerült végigolvasni a topikot, de nagyon jó téma.
Sajna az én 3 éves fiam is ilyen, nem fogad szót, mintha a falnak beszélnék.Persze ha ő akar valamit, akkor azonnal kell neki és hisztizik (ami "csak" a sírásból áll, de ez engem nagyon kikészít.
Meg még egy dolog: az alvás. Délután és este is 1-2óra mire elalszik és mellette kell feküdni...Nem tudom mit tegyek vele.
Sajnos már kiabálok vele, meg néha a pohár vizet készítem hogy leöntöm, de tudom ez nem jó módszer, de máshogy nem tudok hatni rá.:(
Este meg lelkiismeretfurdalásom van hogy így viselkedek vele.
Amúgy meg szépen telik a napunk, nagyon rendes kisfiú és a 3 hónapos kisöcsijét is nagyon imádja. És sokat is foglalkozok vele, de egyedül is eljátszik, nem igényli sokszor hogy játszak vele, csak hogy nézzem, ott legyek mellette.:)
Milyen módszerrel lehetne rá hatni?
De még elolvasom mind hozzászólást is...
Timi
Az édesség és a viselkedés között szerintem nincs összefüggés. Amikor a gyerekek picik voltak, s talán még most is, minden nap lehetett választani valami apróságot. Amikor még nem tudták az árakat, akkor mutattam nekik 3 dolgot, amiből választani kellett pld. nyalóka, pici csoki, keksz. Ettől nagyon boldogok voltak és a mai napig megmaradt. Szerintem ez nem elkényeztetés. Ma már összeghatár van, 100 ft alatt
- választhatsz valamit.
Apával jól tetted, hogy beszéltél, a legfontosabb,hogy mindketten ugyanazt várjátok el tőle.
Mondom én,hogy furfangos bestia.:)
Szerintem, ha nem érzi ott jól magát, mármint a széken, akkor csak színészkedik neked, hogy azt hidd neki ez nem bünti, s talán akkor nem ülteted oda. Lehet, hogy tévedek, akkor passz
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig