Nátha elleni módszerek (beszélgetés)
Én már a másodikat használom. Régen, munkahelyen felmaródott a légcsövem, amitől krónikus hörghututom lett. Amíg nem ismertem a sópipát gyakran megtaláltak a minden féle légúti fertőzések. Még nyáron is voltan náthás, stb, ilyenkor a légcsövem is fájt, sokat váladékozott, mindig köhögtem.
17 éve sugárkezelést kaptam, amivel megégették a tüdőmet. Ezért tüdő fibrózisom van. Ez a betegség is folyamatos váladékozással jár, sok köhögéssel, és teljesen fel sem jön, mindig éreztem légzéskor hogy zörög a tüdőm.
Mióta pipázok (nem mindig mert ha teljesen jól vagyok akkor hanyag is),több nap is eltelik hogy köhintsek egyet, a tüdőm tiszta. Évek óta nem fázok meg!!!! Remekül kitísztíja a légutakat. Amikor megvártam hogy sok letapadt váladékom legyen, már az első alkalommal éreztem hogy könnyebb lett a köhögés, könnyebben is szakadt fel a váladék és ürült. 2-3 hetes folyamatos használattal teljesen tünetmentessé válok. De én leginkább folyamatosan használom, így meg is feledkezhetek a bajok.
Hátha ezt hajlandó lesz.Finom, édes. Gyerekkoromban ezt kaptam, ha köhögtem. Most is használom és hatásos.
Salvus víz inhalálás napi 3x+ napi 4x heimpál orrcsepp+orrmosó folyadék acöblögetéssel
Éjszakára ultrahangos hidegpárásító, ha köhög akkor a salvushoz paxirasol oldat is megy.
Hát a forralt bor egyenlőre nem opció, 5 éves a delikvens.
Most cselhez folyamodtam, főztem gyömbér teát és belekevertem üdítőbe.
Ha jönnek a nedves, hideg idők fél csészényi mézbe fokhagymát préselek vagy gyömbért reszelek.
Ahányszor nyitom a hűtőt bekapok egy kiskanállal.
Ha nagyon súlyos a helyzet kiütöm magam egy-két csésze forralt borral és alszom egy napig a dunyha alatt. Vagyis dunsztolom magam.:)
Semmi újdonság. Kiskorában minden evő volt és ahogy egyre nagyobb lett úgy hullottak az ételek a repertoárból.
Gyümölcsbol alma, banán, körte, szőlő, dinnye.
Sajnos a gyerekem semmi ilyet nem hajlandó mehenni. A meztol egyenesen hány.
Gyömbér teát próbáltam neki, de azt sem hajlandó meginni
Hagymatea mézzel jó köhögés ellen.
Ez ugyan nem gyereknek való, de én jalapenyo paprikával kúráltam ki magam. Megettem belőle 5-öt. A hasam megérezte, de másnapra elmúlt a nátha, ami előtte két hétig kínzott.
Boros teázni is szoktam ilyenkor. Vagy csalánteát inni.
Vitaminnak: gránátalma mézzel, vagy mézben gyömbér, fokhagyma, citrom.
A mézes fokhagyma nagyon jó! Ha pár órát ázik citrommal a mézben, akkor már nem is annyira csípős, viszont a hatását érezni lehet! Fel szoktam darabolni a fokhagymát.
Jelen helyzetben a legkisebb orrfolyast sem tolerálják az oviban, szóval kénytelen vagyok itthon tartani. Nem vestesen náthás, de náthás.
Keresek valami megoldást ami hatásos, mert egy csomó mindenről lemarad így és a suliban is ssszuper lesz ha ennyit hiányzik majd.
További ajánlott fórumok:
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Pedagógiai módszerek manapság
- Fogamzásgátló módszerek
- Milyen módszerekkel lehet fejleszteni a vakon gépelést?
- Milyen házi módszerek vannak a nátha gyors elmúlasztására?