Nappali rövid alvásból lehet még hosszú? (beszélgetés)
Azért nem alszik, mert még kicsi. Sírni ne hagyd, az senkinek nem jó hosszútávon. A Suttogó titkaiból nekem egyedül a napirend 4É vált be.
10 hetes babától még ne várj sokat, idővel javulni fog a helyzet!!!
Sziasztok! Szintén alvási problémánk van. :-(
10 hetes kislányunk nappal nem alszik csak 20 -30 perceket. Egy órát ma sikerült úgy aludnia, hogy cicin aludt el. De közben is felébredt és ahogy meglátott visszaaludt. Sajnos elrontottuk: ringatás közben sétálás. Így aludt el rajtunk. De amint letesszük 10 perc és felébred. A Suttogó titkai I. módszereiről van tapasztalatok? Nem vagyok híve a sírni hagyni módszernek. próbáltuk de 15 perc után olyan zilált lett a légzése és mivel nagyon folyik a nyála azt levegővel visszanyelve köhögni kezdett.Cumit kiköpi, nem kell neki. Éjszakák még elmennek. Félálomba cicizik és visszaalszik. Változóan 2-3 alkalommal.
Miért nem alszik folyamatosan nappal 1-1,5 órát szerintetek? Hogyan lehetne az egyedül elalvásra rávezetni? Köszönöm a válaszokat! Egy fáradt anyuka. :-)
Ja, értem.. :)
Visszatérve a kérdéshez, tuti fog változni az alvásigénye.
Ha elkezd majd kúszni, ficánkolni, a játékaival játszani, jól elfárad majd. Persze aludni majd nem akar, mert kitárul a világ, minden érdekes lesz. És majd ha kidől, akkor jobbat fog aludni. Legalábbis nálunk így van.
az a baj, hogy ő meg pont olyan, hogy kibír többet is két étkezés között, tehát nem éhezik meg hamarabb, mert olyankor persze, hogy előbb adok. de sajnos ő inkább később éhezik meg. És így tolódnának az étkezések és akkor már csak 4x tudna enni a reggeli kelés és az esti fekvés között, az meg kevés lenne neki.
szóval itt nekem picit trükköznöm kell
Már a nagykönyv is azt írja, hogy igény szerinti szoptatás/etetés van. Ez azt jelenti, hogy amikor ő éhes.
Nálunk volt, hogy 2 óra múlva éhes volt, máskor meg 4,5 óra telt el. És a mennyiség se egyforma, nem is kell annak lennie, hisz mi se eszünk mindig minden étkezésre ugyanannyit.
Most 9 hónapos és beállt magától a 3 óránként evésre (bár még mindig van, hogy fél órát elcsúszunk..).
Persze, fog ez még változni! Majd szépen a saját ütemében kialakul a napirendje.
De ne hasonlítsd más babákhoz, annak nincs értelme, csak magadat stresszeled vele
Az enyémhez képest sokat alszik a babád.. Nekem ennyi idősen 2*30 percet aludt nappal, éjjel meg 10-12 órát.
Most 9 hónapos és napi egyszer alszik 1,5 órát vagy 2-szer 40-60 percet.
Szóval fog változni.. Mindig minden, nem csak az alvás.
Sziasztok fórumtársak.
3 hónapos lesz 1 hét múlva a kislányom. Éjszaka szépen alszik 10 órát.
De nappal többször alszik keveset, tehát olyan 4x-6x félórákat, néha 20 percet, néha 40 percet.
Van még remény arra, hogy majd később ez változzon és inkább kevesebb, de hosszabb alvás legyen ezekből?
További ajánlott fórumok:
- SZÓLÁNC rövid és hosszú magánhangzókkal - egy rövid, egy hosszú:)
- Rövid vagy hosszú?
- Vágattad már rövidre hosszú hajad? Milyen volt, milyen lett?
- Szerintetek rövid vagy hosszú hajjal jobb?
- Ókori nevek szóláncban - Hosszú és rövid magánhangzó egynek számít
- Kinek mennyi idősen hagyta el a babája a nappali háromszori alvásból az egyiket?