Napelem-értékesítés (beszélgetés)
Előzetes kalkuláció alapján adsz árat egy rendszerre,ami napi áras-azaz naponta változhat a beszállítók,a szerelők és a beszerezhetőség miatt az ár.
Nem is értem mitől tartasz hogy csak fontolgatod...
A villanyóra jogszabályi háttere mit izgat téged,ha nem vagy kompetens?A jelenlegi hivatalos infód van,mint mindenkinek.
A vevő döntésében nem kell részt venned,csak infót viszel.
De hagyd is,inkább maradj a konyhában.
Hasonló előfordult ismerősi körömben is. Gyakran kell hívni az áramszolgáltatót, ez nem a napelemforgalmazó hatásköre.
Októberben igényelt napelem rendszer idén júliusban lett használatra kész. Ebben az esetben viszont volt a forgalmazónak is bakija, először kevés panelt küldött ki. Egy hét múlva jött a megrendelt mennyiség. Fizettek is kötbért. Az áramszolgaltatót kellett hívogatni, az óra cseréje miatt.
Tudom. Persze, hogy megkapta az üzletkötő a pénzt. De ha egy környéken ez a történet elterjed, akkor nem fognak mások csak úgy beleugrani az értelmetlen felszerelésbe.
Ennek tudatában én például nem vennék rá embereket pénz befektetésébe, eredmény nélkül.
A villanyórát nem a napelemet forgalmazó cseréli, hanem az áramszolgáltató vagy olyan villanyszerelő akit az áramszolgáltató megbíz. Nem mintha sima villanyszerelő nem tudná kicserélni, de ugye blombálni kell, hitelesítve.
Tehát ha ismerősödnek felszerelték a rendszerét valószínű ki is fizette, így még szép, hogy az üzletkötő is megkapta a jutalékát.
Megkerestek egy napelem forgalmazó cégtől, egy ismerős ajánlott, hogy napelemet kellene értékesíteni. Állításuk szerint nem kell keresnem ügyfeleket, nem kell házalni, a cég adja azok címét, akik szeretnének napelemet, nekem csak ki kell menni, felmérni, számolni.
Ha kérik, nekem a cégnek kell számlázni. Ők adják a jutalékot az eladás után.
Szerintetek mennyire lehet ez jövedelmező? Érdemes belevágni?
Férjem is vállalkozó, könyvelőnk szerint, ne gondolkodjak, csináljam.
De örülnék, ha valaki, aki ezzel foglalkozik, megosztaná velem tapasztalatait.