Munkaviszony folyamatossága (beszélgetős fórum)
Max 1 hétig leszek napi bejelentéssel.
Köszönöm a válaszod.
Akkor ha mindent tudsz mi a kérdés?
Ha kevés a bruttód ne vállalj gyereket. Egyszerű.
Még nem vagyok terhes se,csak lassan már tervben lenne.
A gyed/gyes kalkulátorba beírtam a bruttóm és a folyamatos bejelentett időt,változik. Ha csak 300 napot dolgoztam az alapot kapnám,amit úgy 25e,viszont ha megvan 1 év folyamatosan,akkor már 100e fölött van. Tehát számit a hossza.
Nem a munkaviszony hossza a lényeg. Hanem az, hogy a béred minél magasabb legyen. Az alapján számítják ki a gyed-et. Viszont ha idén szülsz, akkor a 2017-es évedet fogják alapul venni. Ha majd csak jövőre, akkor az ideit. lényeg, hogy a bruttó béred legyen jó. Ha minimálon vagy, akkor a gyed is kevés lesz.
(nekem is hasonló volt a dilemmám. mikor kiderül a gyerek, azon kellett aggódni, hogy "csússzon át" januárra. mert én áprilisig munkanélkülin voltam. így viszont, hogy januári lett, tudtunk a béremmel variálni és normál gyed-et és tgyást kaptam)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy...
A cégnél ahol dolgozom tavaj április óta,megszűnik jan. 31el. Egy másik cég "átvett" tőlük. Kb 1 hétig napi bejelentéssel dolgozok majd,amíg mindent "tisztázunk". A lényeg a lényeg. Gondolkodunk családalapításon,amihez h viszonylag azért kapjak vmi pénzt,min. 1 év folyamatos munkaviszonynak lennie kell. Ez a majdnem 1 évem a cégnél elúszik és kezdhetem előről vagy esetleg beleszámít az új is ha nincs közte kihagyás?
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- 40 év munkaviszony utáni nyugdíj?
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Megszüntethetik a munkaviszonyomat GYED miatti fizetés nélküli szabi alatt?
- Ha 8 órás munkaviszonyból áttesznek 6 órásra, mire számíthatok?
- Egy év folyamatos munkahely, de 4 órás munkaviszony után mennyi GYED jár?
- Több mint 2 év folyamatos munkaviszony után pár hónap munkanélküliség. Jár-e a GYED és mi alapján számítják?