Munkaügyi bírósággal kapcsolatban tudnátok segíteni? (tudásbázis)
Nem.
Ha törvénysértés történt azt elévülési időn belűl "kifogásolni" lehet
Márpedig ha nem adják ki az arányos szabadságot, vagy nem fizetik ki a betegállományt, az trv. sértés.
Jahogy a betegállományt sem fizették, elnézést
Ki kell hogy fizessék
Keress fel egy munkajogászt és keresetlevelet kell elöször benyujtani, ha az eredménytelen, akkor per
M-Trv.könyv 125. §
A munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani.
Ha nem vették el a betegpapirt akkor nyilván kifizették rendesen, ha nem, ugyanigy követelhetú
Munkaügyi birósági pert inditani sajnos már pénzzel jár, mig korábban igyenes volt
Röviden:
Mélyvénás trombózis gyanúval feküdtem itthon egy hónapot, majd közös megegyezéssel eljöttem a munkahelyemről. Csakhogy a táppénzes papíromat nem vették el, nem fizették ki, a fizetett részarányos szabadságomat sem, amit nem vettem ki. Ilyen esetben fordulhatok munkaügyi bírósághoz? Mi a menete? Aki tud kérem segítsen.
További ajánlott fórumok:
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Munkaügyi Bírósággal kapcsolatban lenne egy két kérdésem, ki tud ebben segíteni?
- Munkaügyi kérdésekben, felmondással kapcsolatban tudna valaki segíteni?