MR-re ki adhat beutalót? Beutaló nélkül hol csinálják meg? (tudásbázis)
Szakorvos - akkor ingyen van...
Pécsen a hasi CT 40.000 Ft, a hasi MR szintén 40.000 kontrasztanyag nélkül.... azt, hogy miért nem küldték máshova azt nem tudom, de a 3 Teslás MR nagyon jól ki tud mindent mutatni
És honnan gondolod, hogy az MR mutatná ki precízen? Lehet, hogy a CT is elég. Az most magánpraxisban (e héten) Pesten 45.000 ft volt egy ismerősömnek (hasi CT volt)
MR drágább vizsgálat.
Az ultrahangon csak a szövettant javasolták? Más képalkotó vizsgálatra miért nem küldtek??
Privát "fizetős" vizsgálathoz nem szükséges beutaló.... elég ha elmondod mi a panaszod, mire keresed a választ, milyen vizsgálatod volt, ott mit mondtak stb. és megmondják neked, mit, hogyan lenne a legcélszerűbb vizsgálni. A vizsgálat ára 30.000 és 80.000 Ft között mozog. Ha tudok valakinek segíteni írjon privátba!
Szia!
Sajnos anyukám sokat jár MRI-re.CSak szakorvos adhat
indokolt esetbe ha az Uh nem egyértelmű.Nálunk Pécsen.De kell rá várni nem is keveset.Mert csak megyénként 1 -2 db gép van.Én ugy tudom,de kérdezzél mást is.
Csak szakorvos adhat beutalót.Kb 20-30 ezer Ft-ba kerül attól függ,hogy milyen típusú vizsgálatról van szó.
Attól függ mi a baj, az adott szakorvos adhatja.
Szia! Nekem neurológus adott beutalót MR-e! De, természetesen hozzá is beutaló kellett a házi orvostól! /MR-vizsgálaton derült ki hogy gerincsérven van/ Üdv.
vannak vizsgálatok amiket nem tudsz meguszni! A mintavétel (bárhonnan is!)
sajnos pont ide tartozik!
Ha az MR kimutatja, hogy tényleg van ott valami, akkor is mindenképp kell mintavétel...
Igazából nem vagyok orvos, csak sejtésem van, hogy az MRI nem tudja a mintavételt helyettesíteni..
Szabad megkérdeznem, hogy hol van ez a "valami"?
Szóval honnan mennének be mintáért?
Én szeretnék MR-t, hogy ne kelljen mintavételre menni, mert nagyon félek.
Beutalót a szakorvos adhat, aki az UH-ra küldött. Tőle kell kérned.Te szeretnéd az MR-t, vagy az orvos javasolta?
Azt mondták vesznek belöle szövettanra mintát,akkor tudják csak megmondani.Attol nagyon félek.
...de ez is érdekes, hogy nem tudták, mi az, és annyiban is hagyták???
Csak szakorvos adhat beutalót,ha privát mész akkor is kell beutaló. Attól függ milyen problémád van én tudok privát címet de nem olcsó mulatság. Ha érdekel írjál szívesen segítek !
Mr-t csak és kizárólag indokolt esetben beutalóval csinálnak! Ha az Uh -n láttak valamit akkor azutáni lépésként jön a CT , ha kell és indokolt csak azután jöhet az MRI
Kizárt, hogy beutaló nélkül megcsinálják ingyen, egy MR-vizsgálat költsége 100 ezer Ft körül van.
Én bemennék a nem fizetősbe és megkérdezném. Nem túl sok MRI létezik megyénként, úgyhogy akár az is előfordulhat, hogy ugyanott csinálják a fizetőst, ahol a nem fizetőst. (Persze ez csak egy tipp, de lehet, hogy ott el tudnak igazítani.) Vagy menj el a problémáddal egy maszek orvoshoz, ő valószínűleg már jártas abban, hogy a fizetős szolgáltatásokat hol lehet igénybevenni.
Szakorvos adhat beutalótAttól függően hogy mit mutatott az Uh.Az Uh leleten nincs rajta hogy javasolják a további vizsgálatot?
Ha esetleg privibe megírod mit találtak tudlak tovább irányítani szakorvoshoz.
Mr nagyon drága vizsgálat több százezer is lehet.
Engem az endokrinológus küldött. Szakorvosok adhatnak, az biztos.
A fizetős az nem 5.000 Ft, az is biztos...:(
Ultrahangra gondolom a háziorvosod küldött, kérdezd meg tőle, hogy hogyan tovább!
Szeretnék MR vizsálatot. Mert az ultrahang mutat valamit de nem tudják mi az. Az ultrahangon nem adhatnak.
További ajánlott fórumok: