Mosópor, öblítő allergia (beszélgetés)
Szia!
En folyekony mosodioval mosom a kislanyom ruhacskait. Semmi baja nincs, pedig igencsak erzekeny a kis bore! Es ez a folyekony jobban tisztit, mint a hej zacsiban, at is probaltam, nincs valami nagy velemenyem rola. Es mersze extra oblites, oblitonek pedig semmi! Arra is figyelek, hogy a mi ruhainkat sensitive mosoporral mossam, mert ha hozank er az is irritalhatja a kis arcat. Remelem segitettem!
Szió! Én tartósítószerallergiás vagyok, na benzoe és származékai. e210- e220:)
Nekem csak folyékony mosószerrel mossuk a ruháimat, és a silan sensitive öblitő vált be.
Én igy felnőtt koromban is allergiás vagyok sok mindenre. Kb. a terhességem alatt kezdődött. Allergia vizsgálat az illatanyagokat, fémeket, festékeket, lanolint, stb. mutatott ki, igy sok dolgot kerülnöm kell. Én a sensitiv dolgokat sem birom. Az elmúlt 20 évben azt figyeltem meg, hogy a nem túl drága, fehér vagy átlátszó dolgok nem zavarnak, mivel azokban nincs benne egy csomó minden ami a bört irritálhatja.
Évek óta LEL mosóporral mosok, és mindig kb. 200 Ft-os öblitő koncetrátumot használok és mindig fehéret veszek. Jól felhigitom és akkor semmi bajom tőlük. Tus fürdőbe csak a Tesco citrus illatút birom. A fürdő krémek, amit a patikában lehet venni szintén nem jók. Abban van lanolin, úgy mint a baba, dove termékekben is. Mosogatószerben csak a jar, de abból is a legkevésbé szineset, de nem a szenzitivet, mert azt birom. Parfümöt (Che Chevignon piros) is hosszú évek alatt sikerült kikisérleteznem egyet, amitől nem vagyok kiütéses, épp úgy mint az izzadásgátló stiftet (avonos virágillatú 24 órás) is.
Szerintem a lényeg: Ha drága a mosószer, akkor telerakják minden vacakkal, igy az allergén anyagokkal is. Ha szines, akkor lehet, hogy a szinező allergén. A senzitivet nem tudom mit jelent a gyártóknál, de az biztos, hogy azok mindig vacakok.
Nálunk is nagyon érzékeny a gyerekek bőre! most azon gondolkodom, h a mosódiót vagy a mosólabdát próbáljam e ki.
Van tapasztalatotok, hogy melyik jobb? és öblítő helyett? ennek még nem is néztem utána..
A mosódiót nem az öblitő tartályba kell tenni!!!!!!!! Az nem öblitő, hanem mosószer!!!
Van egymillió tájékoztató a neten.
www.kataboltja-mosodio.shp.hu- itt minden infót megtalálhatsz a bió mosásról-tisztításról
Nekem nagyon büdi lett tőle a ruha, de a barátnőmnek és az Anyukámnak nem...
Próba-szerencse. :)
Egyébként igen, az öblítő tartályba kell önteni.
Én már évek óta mosódiót használok. Minden ruha szép tiszta és biztosan nem okoz allergiás tüneteket. Öblitésre ajánlom a mosóparfümöt, ez is természetes anyag, szintén nem allergizál és különböző illatokban lehet kapni.
A osódió olyan mint egy kisebb méretű dióhéj. Egy kis textil zacskóba kell beletenni 4-8 fél dióhéjat a víz kemáénységétől függően és ez kb 3 mosásra elegendő. Ha fehéríteni szeretnél akkor lehet bió fehérítő port is kapni- ez nekem sokkal jobban kiszed mindent a babaruhákból, előkékből mint akár a wanish és nem tompítja a szines ruhák színét sem (tapasztalat). A mosódiót mindig ki kell szedni a mosógépből, mivel növényi rész, megbüdösödhet ha sokáig (napokig) bennt marad. Én hetente ezüstkolloiddal kifertőtlenítem a mosógépet (mosáshoz hozzáaddom) és így az esetlegesen elszabadult mosódió darabkák sem szagosíthatják meg a ruhát. Egyébként ha nem teszek öblitőt a dió után, akkor teljesen semleges szaga lesz a ruháknak.
Ökonet fürdetőt nem bírja, gondolom akkor a többi ökonet terméket sem...
Megpróbálom az öblítő elhagyást dupla tiszta vízzel öblítést, amíg beszerzem ezt a mosódiót.
Ecetet az öblítőtartályba töltsem? Nem lesz büdi a ruha?
Szia,
mosódiót és ecetet használj ;)
nekünk bejött.
mandala mosódió-ezt üsd be a google-ba és sokat olvashatsz miről is van szó!
Szia! létezik teljesen természetes alapú mosószer, amihez nem is kell öblítő, mert puhát lesznek a ruhák, de ez van hasonló öblítő is, ha mindenképp szeretnél illatot.
Mi is ilyet használunk. A fehérek idővel megszürkülnek kissé, ha ezt használod, mert nincs benne optikai fehérítő, de minden máshoz tökéletes.
Ha érdekel bővebben írj.
Sziasztok!
Tud nekem valaki tanácsot adni, hogy mivel mossam a kisfiam (6 hónapos lesz) ruháit, mert nem nagyon bír semmit a kis bőre. Már baba-mosószert, öblítőt is próbáltam, de az sem vált be.
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen mosóport és öblítőt használ? A mennyiségek is érdekelnek.
- Mosópor és öblítő váltás volt nálunk sensitivre, mégis a kisfiamon kiütések lettek...
- Melyik a kedvenc mosópor és öblítő duótok aminek sokáig érződik az illata?
- Nemrég reklámoztak egy olyan mosóport, hogy nem kell hozzá öblítő.Tudja valaki hogy hol kapható és mi a neve? A mosógépem öblítője rossz.
- Mosópor és öblítő készítése otthon, ami a baba- és felnőtt ruhákhoz is megfelelő
- Milyen mosoport ruhamosásra és öblitőt használjunk ha érzékeny bőrünk van?